Акценти

Можем ли да намалим депонираните битови отпадъци

Средно в Европейския съюз /ЕС/ всеки човек годишно изхвърля 6 тона отпадъци. 40% от тези отпадъци се използват повторно или се рециклират. В някои страни, като България, се депонират над 80% от отпадъците. Източник на тези данни е Центърът за данни за..

публикувано на 29.07.19 в 14:22

Курортът на Северозапада ще привлича туристи от съседна Сърбия

Вършец отбелязва "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" . В продължение на месец жителите и гостите на Града на здравето ще могат да посетят културни и спортни прояви, организирани от Общината. Празникът ни даде повод да посетим отново..

публикувано на 26.07.19 в 13:30

Съществуват добри практики за интеграция на малцинствата

От години се говори за  интеграцията на ромите. Случва ли се и какви добри практики има в тази насока, това бе обсъдено на кръгла маса във Видин под наслов "Модели на добри практики за интеграция на ромите".  Сред добрите примери на форума бяха..

публикувано на 25.07.19 в 11:48

Трябва ли богатите да плащат данък "богатство"

Преди дни от Конфедерацията на независимите синдикати в България представиха предложения за задълбочена данъчна реформа. Сред тях са въвеждането на необлагаем минимум за данъка върху доходите и създаването на нов данък- данък "богатство". Той ще се..

публикувано на 24.07.19 в 12:56

Ще изчезне ли българският народ?

Ниска раждаемост, висока смъртност, застаряващо население- България е лидер в световен мащаб по тези негативни показатели. С между 40 и 60 хиляди души годишно ще намалява населението на България през следващите 20 години, прогнозира Българската академия..

публикувано на 23.07.19 в 14:26

Как изкуството развива туризма

По- голяма сцена и повече места за публиката са осигурени за четвъртия фестивал "Опера на върховете- Белоградчишки скали". "Прекрасни трибуни имаме, нови, италиански, дарени на Общината и на Софийска опера и балет. Трибуните са с около 650 места. Пълни..

публикувано на 22.07.19 в 14:49

Докато има млади хора в Манастирище, селото ще живее

Гостуваме на хората в село Манастирище . Това е село, което   се намира в северозападната част на Дунавската равнина, на Източния бряг на река Огоста.  Селото съществува на сегашното място от 1825 година. В околностите му има остатъци..

публикувано на 19.07.19 в 14:00

Готови ли сме за новия здравноосигурителен модел?

Преди дни Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев представи предложението на екипа си за нов здравноосигурителен модел по време на кръгла маса в НДК, посветена на състоянието на системата на здравеопазването в България. Новият здравен модел..

публикувано на 18.07.19 в 11:49

Ще реши ли проблема с агресията намордникът за кучета

В началото на месеца депутатите гласуваха промени в Закона за ветеринарно- медицинската дейност, които засягат свободното пускане на домашни кучета. Глоба в размер на 300 лева заплашва всеки собственик на куче с тегло над 5 килограма, който го разхожда..

публикувано на 17.07.19 в 13:06

За и против машинното гласуване на местните избори

У нас след горещото лято идва "гореща" политическа есен, защото с указ на президента местните избори в страната вече са насрочени за 27 октомври. Днес се решава как ще можем да упражним правото си на вот. На извънредно заседание парламентът ще..

публикувано на 16.07.19 в 13:00