Започна ли битката за Европейския парламент

Евроизборите ще се проведат през месец май, но партиите започнаха вече своите предизборни кампании по един или друг начин. Ако промените в Изборния кодекс бъдат приети, бюлетината вече ще изглежда по-различно- без номера за партиите и коалициите...

публикувано на 31.01.19 в 14:50

Ще се договорят ли работодатели и синдикати за нови трудови договори

Нов тип трудови договори поискаха работодателските организации в средата на миналата седмица. В тях брутният доход и чистото възнаграждение ще трябва да бъдат посочени отделно. По този начин ще стане ясно каква е реалната цена на труда у нас и какви..

публикувано на 30.01.19 в 11:00

Медийни експерти: Пропагандата с фалшиви новини ще се засили преди изборите

Близо 2 милиона българи попадат ежедневно на фалшиви новини , сочат проучванията. Анализатори на проблема констатират, че това явление е силна заплаха за демокрацията и правата на човека и може да бъде много опасно, защото влияе на преценката на..

публикувано на 29.01.19 в 14:45

Как частна земя става общинска

"Кражбата на наследената от дядо ми собственост е емоционално свързана с целия ни род. Доведе до настъпили недобри вече взаимоотношения между роднини. Очаквам възстановяване, справедливост, а загубените от рента хиляди левове бъдат нашата помощ за..

публикувано на 28.01.19 в 16:19

Кметът на село Охрид: За мен хората са преди всичко

Днес гостуваме на жителите и на кмета на село Охрид, в община Бойчиновци. Разположено е на 4 км от гара Бойчиновци до жп линията Видин - София. Къщите са подредени по двата бряга на река Ботуня в подножието на планина Пъстрина. Едно наистина живописно..

публикувано на 25.01.19 в 17:30

В риск ли са децата с родители в чужбина?

Много родители заминават за чужбина, за да търсят по-добър живот и в периода докато се устроят там, оставят децата си в България . Времето, в което детето остава без родителите си, може да е няколко месеца, а понякога и години. За децата се грижат..

публикувано на 24.01.19 в 11:58

Има ли училището възпитателна роля

Проблемите в българското образование не са един или два. През годините някои бяха решени напълно, други пък се задълбочаваха. Каква, обаче е възпитателната роля на училището днес и какво изгражда то у младите хора, които след време ще станат..

публикувано на 23.01.19 в 13:34

Защо песимизмът у нас надделява?

Всеки трети българин смята, че 2019-а ще бъде по-лоша от 2018 година . Други 31% са на мнение, че тази година ще бъде същата като миналата. Това показва проучване на "Галъп интернешънъл". В световен мащаб оптимизмът за бъдещето продължава да..

публикувано на 22.01.19 в 14:08

Димово се бори с проблема с отпадъците си

Община Димово вече сама ще организира дейностите по събиране и извозване на отпадъците. Това стана след като изтече договорът с фирмата за тази дейност в края на 2018 година. И пак в края на годината стана ясно, че вероятно няма да бъде одобрен..

публикувано на 21.01.19 в 16:38
Работен момент на Никол Кирова

Никол Кирова: С архитектурни решения можем да научим хората да се държат по-добре с град Видин

Моят днешен гост е Никол Кирова- мултидисциплинарен архитект и дизайнер с интерес към иновации и научни проучвания. Родена е във Видин през 1994, където живее до 15-годишна възраст. Завършва средното си образование в Англия през 2012-та, след което се..

публикувано на 19.01.19 в 19:10