Иван Иванов: "За да се възстанови едно село, кметът му трябва да е млад, амбициозен и деен"

"Кметовете на селата, особено тук в Северозапада, трябва да са млади и оправни", обясни в "Добро утро, кмете" Иван Иванов, кмет на видинското село Синаговци. Навремето то бе вилната зона на Видин и както селото, така и намиращата се наблизо..

публикувано на 29.03.19 в 16:30

Чужденци живеят в хармония с природата край Видин (ВИДЕО)

Младежи от Холандия намират  живот в хармония с природата в село край Видин . Описват преживяванията си в интернет платформа „We Are The Futurе“, в превод на български „Ние сме бъдещето“. Искат да променят реалността в запустяващите села и..

публикувано на 28.03.19 в 14:51

Ще спре ли агресията над животни

През последните дни темата за насилието над бездомните животни отново получи широка популярност сред обществото ни.  За съжаление отново станахме свидетели на няколко случая на брутално отношение в различни краища на страната към беззащитни животни...

публикувано на 27.03.19 в 12:27

Докъде стигна модернизацията на пътя Видин-Ботевград

В Народното събрание се състоя изслушване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за напредъка по изграждането на важните за страната пътища. И управляващи, и опозиция вече си дават сметка, че Северна България изостава в..

публикувано на 26.03.19 в 14:57

Как се упражнява контрол върху риболова

Забрани за улов на щука, распер и бяла риба са в сила в момента. Риболовът на есетровите риби също е забранен, както и уловът им с кърмаци. Не е разрешено да се лови и маломерна риба, риболовът с ток също е забранен. В язовирите пък не може да се пускат..

публикувано на 25.03.19 в 16:09
Цеца Велкова, кмет на с. Новоселци

Кметът на Новоселци: Пътищата са ни най-големият проблем

Днес в рубриката „Добро утро, кмете“ сме в село Новоселци , което е близо до Видин, само на 3 км от областния град. Разположението на населеното място е много удобно, но пък има много неуредени въпроси, които кметът Цеца Велкова се опитва да..

публикувано на 22.03.19 в 11:30

Католиците от Северозапада ще посрещнат папа Франциск в София

Католическата общност в северозападна България се готви за посещението на папа Франциск у нас. Католици, които живеят във Видин, ще отнесат на среща с папа Франциск вратите на строящата се в града катедрала. Енория във Видин е имало след..

публикувано на 21.03.19 в 14:31

Избираме ли работата си според местоживеенето

Преди години сред българите неусетно бе създадена традиция, според която, когато човек започне работа някъде, той трябва да се устрои на това място, да създаде семейство и обзаведе дом, и да работи там до пенсионирането си. Така ли е това, обаче днес?..

публикувано на 20.03.19 в 12:21

Кметове от Северозапада: Допълнителната субсидия за общините се дава без правила

Кметовете на БСП напуснаха Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Причината е, че според тях допълнителните средства, отпускани с постановления на Министерския съвет, се насочват основно към общини на ГЕРБ и ДПС , като липсват..

публикувано на 19.03.19 в 14:24

За активен и достоен живот на възрастните хора

В новата Национална стратегия за активен живот на възрастните хора в България са заложени мерки, които имат за цел да повишат продължителността на живота и да ограничат ефектите от демографската криза, да създадат условия за активен и достоен живот на..

публикувано на 18.03.19 в 13:32