Акценти

Първите три дни болнични- кой ще ги плаща?

Бизнесът да не плаща първите три дни от болничните на работниците, както е в момента- подобно искане отправиха работодателите в края на миналата седмица. Темата ще бъде разисквана наесен, при обсъждането на бюджета за 2020-та година. Алтернативите са..

публикувано на 07.08.19 в 11:30

Подранилата Коледа...

"Чума е- не ни е споходило нещо хубаво" , с тези думи премиерът Бойко Борисов се опита да убеди кметове и протестиращи в Пазарджик за необходимостта от крайните мерки за справяне с Африканската чума по свинете и обяви компенсации в размер на 300 лева..

публикувано на 06.08.19 в 14:06

100 души да избират кмет- възможно ли е?

Селата със 100 човека население сами да си избират кмет поискаха от Сдружението на кметствата. Представители на Управителния съвет на кметовете в България присъстваха и на среща в парламента, на която се разисква изборният праг. В село Ивановци,..

публикувано на 05.08.19 в 14:16

В Ковачица отбелязват Свети Илия на брега на Дунав

На Илинден проверяваме каква е формулата на успеха за ломското село Ковачица, чиито жители твърдят, че в селото безработицата не е основен проблем, живеят спокойно и няма престъпност. Доказателство за това е фактът, че тук живеят 1 200 души, много от..

публикувано на 02.08.19 в 15:00

Можем ли чрез интернет да откажем цигарите

Много пъти сме ставали свидетели на провеждащи се кампании за отказване от тютюнопушенето- кои успешни, кои не толкова. Днес, обаче поставяме отново темата на дневен ред, а поводът е откриващият се утре летен онлайн маратон, под надслов "Откажи..

публикувано на 31.07.19 в 13:23

Шамарът не е проблем- възпитава?

Случаите на насилие над деца и на агресия в българските училища се увеличават. В глобален план, близо 1 милиард непълнолетни на възраст между 2 и 17 години са претърпели физическо, емоционално или сексуално насилие, според данни на Световната здравна..

публикувано на 30.07.19 в 14:37

Можем ли да намалим депонираните битови отпадъци

Средно в Европейския съюз /ЕС/ всеки човек годишно изхвърля 6 тона отпадъци. 40% от тези отпадъци се използват повторно или се рециклират. В някои страни, като България, се депонират над 80% от отпадъците. Източник на тези данни е Центърът за данни за..

публикувано на 29.07.19 в 14:22

Курортът на Северозапада ще привлича туристи от съседна Сърбия

Вършец отбелязва "Празника на курорта, минералната вода и Балкана" . В продължение на месец жителите и гостите на Града на здравето ще могат да посетят културни и спортни прояви, организирани от Общината. Празникът ни даде повод да посетим отново..

публикувано на 26.07.19 в 13:30

Съществуват добри практики за интеграция на малцинствата

От години се говори за  интеграцията на ромите. Случва ли се и какви добри практики има в тази насока, това бе обсъдено на кръгла маса във Видин под наслов "Модели на добри практики за интеграция на ромите".  Сред добрите примери на форума бяха..

публикувано на 25.07.19 в 11:48

Трябва ли богатите да плащат данък "богатство"

Преди дни от Конфедерацията на независимите синдикати в България представиха предложения за задълбочена данъчна реформа. Сред тях са въвеждането на необлагаем минимум за данъка върху доходите и създаването на нов данък- данък "богатство". Той ще се..

публикувано на 24.07.19 в 12:56