Икономисти: Северозападът се нуждае от стимули за инвеститорите, инфраструктура и контрол на парите от ЕС

Регионалните различия в Европейския съюз (ЕС) се задълбочават , показват последните данни на Евростат. Северозападна България остава с най-нисък брутен вътрешен продукт на глава от населението, изразен в стандарт на покупателната способност, в..

публикувано на 06.03.19 в 14:22

Да остават ли депутатите без заплати при отсъствия от парламента

В знак на протест депутати напуснаха пленарната зала . Трябва ли да останат без заплати питаме в "Посоките на делника" . Мнения по темата събрахме от трима народни представители от Северозапада- Филип Попов от БСП, който заедно с групата си..

публикувано на 05.03.19 в 13:30

Справедлива ли е новата индивидуална оценка на хората с увреждания

Министерството на труда и социалната политика публикува за обществено обсъждане проект на Правилник за прилагане на Закона за хората с увреждания и проект на Методика за извършване на индивидуална оценка на техните потребности. Определен е редът за..

публикувано на 04.03.19 в 12:43

Кметове от Северозапада: Бъдете все така актуални и обективни

За десетата годишнина на Радио ВИДИН в рубриката "Добро утро, кмете!" гостуват кметовете на северозападните областни центрове.  Кметът на Община Видин Огнян Ценков:  "Радио ВИДИН е лицето на Северозапада. Радио ВИДИН представя новините..

публикувано на 01.03.19 в 09:50

На ски и гурме в Сърбия

Съседна Сърбия не е член на Европейския съюз, но успя да се утвърди, като една близка до нас и интересна туристическа дестинация . Хората масово предпочитат да карат ски в сръбските курорти заради по-ниските цени и качествената храна. Културният..

публикувано на 28.02.19 в 14:11

Чувстваме ли се устойчиви на работното ни място

Успешното развитие на една фирма е от основно значение за бъдещото ѝ. Всеки предприемач иска да работи с ангажирани хора в екипа си и постоянно се инвестират сили и средства в тази насока. Резултатите, обаче, не винаги са обнадеждаващи. Оказва се, че..

публикувано на 27.02.19 в 13:17

Защитени ли са личните ни данни с новия закон

На 25 май 2018 г. влезе в сила Регламентът за защита на лични данни – известен като GDPR. Всеки бизнес, който работи с лични данни на физически лица е задължен да спазва новите правила. Всяко предприятие следва да анализира своите..

публикувано на 26.02.19 в 11:25

Може ли да заменим синтетичните продукти

Всички сме свикнали, когато ни трябва препарат за почистване да си го купим от магазина, където разнообразието от марки е голямо. Какви продукти и материали използват видинчани?  "Правеше се домашен сапун. Много чистеше. Аз и сега ползвам хума за..

публикувано на 25.02.19 в 13:34

Сланотрън очаква регистрацията на минералния извор

Днес рубриката "Добро утро, кмете!" ни води във видинското село Сланотрън . В него живеят около 550 души, а проблемите им са като на хората в повечето малки населени места на Северозапада - безработица, застаряващо население, обезлюдяване. Това..

публикувано на 22.02.19 в 11:49

Вярваме ли в магии и врачки

Вярва ли българинът в магии и нетрадиционни лечения и защо ходи на врачки, гледачки, гадателки и екстрасенси? Това е въпросът, на който търсим отговор днес в "Посоките на делника". Насочихме се към тази тема, защото не намаляват случаите,..

публикувано на 21.02.19 в 11:10