Проблемите на Северозапада не бяха решени и през 2018 година

В "Посоките на делника" припомнихме част от по-важните и все още актуални теми и нерешени проблеми, по които работихме през изтеклата година. Какви са причините за незавидното състояние на Северозападна България, кой е виновен, бяха ли изпълнени важни..

публикувано на 08.01.19 в 13:39

Български превозвачи ще отстояват своите интереси в Брюксел

Български транспортни фирми готвят протест в Брюксел заради пакета от предложения за промени в работата на международните превозвачи. На 10 януари в Брюксел ще протестират и видински превозвачи. Тогава е гласуването в транспортната комисия на..

публикувано на 07.01.19 в 16:34

Защо не изпълняваме обещанията си

Обикновено хората възприемат периода в края на годината като време за ново начало. Отправят поглед към новата година с куп обещания за промени в живота си. За жалост, на теория е много по-лесно, отколкото на практика тези обещания да се случат...

публикувано на 03.01.19 в 13:22

Ще ни тръгне ли "по вода" с новите цени на ВиК услугите

В последните дни на миналата година граждани излязоха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране срещу заложеното увеличение на цената на водата от януари. Техните намерения бяха да попречат на членовете на регулатора да..

публикувано на 02.01.19 в 13:11

Честита Нова година!

Екипът на Радио ВИДИН ви желае да сте живи, да сте здрави, успешни, вдъхновени и щастливи! 2019 година да е по-успешна, щастлива, здрава, мирна, благословена! В първото за тази година издание на "Посоките на делника" чухме поздрави и пожелания от цяла..

публикувано на 01.01.19 в 10:53

България през следващия програмен период

Тази година Европейската комисия представи проекта си за многогодишна финансова рамка за периода след 2020 година. Според тази нова многогодишна финансова рамка регионалната политика остава една от основните политики на Европейския съюз /ЕС/. Към нея..

публикувано на 31.12.18 в 13:37

Каква година изпращат кметове от Северозапада

С каква равносметка изпращат 2018 година кметовете в Северозапада? Кои бяха личните им победи и загуби? Как виждат развитието на региона и в какво смятат, че държавата трябва да ги подкрепи? Доволни ли са от постигнатото и как ще продължат да са в полза..

обновено на 28.12.18 в 15:30

Религията в училище - прозорец към себе си, към света и към Бог

След светлите Рождественски празници в "Посоките на делника" отваряме темата за предмета "Религия" в училище. Изучаването на религия в училище предизвика доста полемики, но вече е факт. Идеята не е нова- проектът на БПЦ за изучаване на религия..

публикувано на 27.12.18 в 11:39

Рок и класическа китара с младите хора на Видин

В деня след Рождество Христово в студиото на радио Видин гостуваха Г абриела Ничева и Огнян Габровски от видинската рок група "Elizabeth's Roses". Наши сутрешни гости бяха и Михаела Иванова,  и Никол Николова от школата по китара "Нова китара" в..

публикувано на 26.12.18 в 11:28

Честито Рождество Христово!

Празнуваме Рождеството Христово! Семействата се събират заедно на празнична трапеза, децата отварят подаръците, които Дядо Коледа е донесъл тайно през нощта. Но преди всичко този свят празник се свърза с християнската религия и култура- с рождението на..

публикувано на 25.12.18 в 11:20