Акценти

Нужна е спешна помощ за видинската болница

Търси се решение на кадровия проблем във видинската   болница. Сред лекарите и медицинските специалисти в МБАЛ "Св.Петка" има такива, които са в пенсионна възраст, а над сто от работещите обявиха, че са готови да напуснат, заради ниските..

публикувано на 09.07.19 в 16:15

Колко време работим и достатъчно ли почиваме

Анализи, изготвени от експертите на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ показват, че близо 40% от работещите у нас хора, полагат извънреден труд, без това да им се заплаща или компенсира. Проверки на Главната инспекция по..

публикувано на 08.07.19 в 12:50

Юбилейна изложба на Йордан Каменов в Лом

Изложба на художника Йордан Каменов зарадва любителите и ценителите на изобразителното изкуство в Лом.  Експозицията е юбилейна и е по повод 80-годишнината на твореца. В Общинската художествена галерия "Поломие" гостите могат да видят..

публикувано на 05.07.19 в 12:20

Изчезват ли народните художествени занаяти?

Преди дни, на Петровден, отбелязахме Деня на занаятите. Занаятчийството у нас е стара традиция. Практикуването й включва много дейности, свързани с ръчната изработка на вещи и предмети.  57 групи дейности се приемат за занаяти, показват данни на..

публикувано на 04.07.19 в 11:51

Работливи ли са младите хора в България

Преди дни излезе поредната статистика, според която у нас неработещите млади хора са 22%, докато в Европа те са средно 12%. Разликата е доста сериозна. Унизителна ли е работата и безсмислено ли е учението, според тях?  Вицепремиерът Томислав..

публикувано на 03.07.19 в 12:07

53- тата "Гитариада" продължи традицията

И това лято съседният сръбски град Зайчар спази традицията- вече е в историята 53- тото издание на най- стария рок фестивал на балканите, "Гитариадата". Всяка година почитатели на рок музиката се събират в едно от източните сръбски градчета,..

публикувано на 02.07.19 в 13:28

По-високи са пенсиите от днес, за какво ще стигне увеличението?

По-високи пенсии ще получават от днес възрастните хора в страната. Във Видин повишение на доходите с 5,7 % ще имат 33 350 души. За промените в размера на пенсиите говори Пламен Георгиев от териториалното подразделение на Националния осигурителен..

публикувано на 01.07.19 в 14:10

"Клуб веселие" в село Ботево събира хората в делници и празници

Днес в "Добро утро, кмете", се отправяме към красивото врачанско селце Ботево. Намира се в община Хайредин на около 25 км южно от Оряхово. Разположено е върху полегат склон на левия бряг на река Бързина, на около половин километър западно от едноименния..

обновено на 28.06.19 в 16:30

Да станеш войник- алтернатива за работа сред младите хора

Преди години, когато имаше задължителна казарма почти всички мъже минаваха през нея. Добри или лоши спомените остават. Както и уменията. Казармата и сега я има, но вече като професия войник. Една алтернатива за работа пред млади мъже и жени. На 28..

публикувано на 27.06.19 в 14:05

Висше образование у нас или в чужбина- какво избират младите

През последните години все по- често на младите хора се налага да избират къде да продължат образованието си, след завършване на средното училище- в България или в чужбина. За съжаление знаещите и можещите хора, избрали да придобият висшето си..

публикувано на 26.06.19 в 11:59