За хората и делата в Северозапада

В сутрешния блок "Посоките на делника" днес си припомняме част от събитията на отиващата си 2018 година, с които може да се похвали Северозападът . В деня преди светлия празник Рождество Христово ви срещаме с хората, които с постъпките си промениха към..

публикувано на 24.12.18 в 12:27

Жители на Дъбравка и Граничак искат път- разбили го румънски камиони

Две от съставните села на община Белоградчик са Граничак и Дъбравка. Те са с един кметски наместник, защото хората, които са останали да живеят там, са малко. Живко Димитров е от село Дъбравка. Тежи му, че хората в селото са забравени: "Кметицата е..

публикувано на 21.12.18 в 16:54

За професионалната реализация на учениците

Регионалното управление на образованието във Видин е направило справка в областта дали професиите , които учениците учат в училище, им помагат за професионалната реализация. Според данните, изнесени от началника на управлението Веселка Асенова,..

публикувано на 20.12.18 в 12:13

Ще дарим ли отново на празниците

През годините благотворителността навлезе в живота на българите не само кампанийно, но сякаш тя се превърна в част от мисленето ни и все по-често налага добрината, и помощта като важни ценности в живота ни. Трудните условия, при които живеят голяма..

публикувано на 19.12.18 в 12:59

Не е изпълнен нито един стратегически проект за развитието на област Видин през последните години

Междинната оценка за реализирането на Областната стратегия за развитие в периода 2014-2020 година бе представена пред Областния съвет за регионално развитие във Видин. Стратегията е приета преди пет години и определя средносрочните цели и приоритети за..

публикувано на 18.12.18 в 14:38

Документална изложба възражда паметта за Виден Табаков- българинът, допринесъл за първия космически полет до Луната

Знаем ли кой е човекът, без откритията на когото през 1969 година американският астронавт Нийл Армстронг надали би кацнал на луната. Кой е българинът, разработил необходимите сплави и дал конструктивните решения, че ракетите да издържат на високите..

публикувано на 17.12.18 в 18:15

Слатина - селото на изворите, чака ремонт на водопровод

Днес кметската рубрика ни води в берковското село Слатина. То се намира на 10-ина километра от Берковица и на около 7 км от Клисурския манастир. Жителите на Слатина са малко над 200 души, повечето на пенсионна възраст. Младите, които са останали,..

публикувано на 14.12.18 в 16:03

Бедни сме, но защо

България е последна в класацията по материален жизнен стандарт в Европейския съюз показва изследване на икономистите на Българската академия на науките. Те са проучили и териториалните различия в страната, където водещ е Югозападният район.  За 7..

публикувано на 13.12.18 в 14:11

Коледните бонуси в частния сектор- мит или реалност

Отминават последните дни на 2018 година и сякаш отново настъпи и времето за равносметки и... още нещо. По Коледа обикновено стават чудеса и всеки се надява, че чудото ще споходи него и семейството му. Безспорно всеки човек в България се нуждае от..

публикувано на 12.12.18 в 13:56

Можем ли да помогнем на бездомните животни през зимата

Проблемът с бездомните животни по улиците на градове и села продължава да вълнува много хора. Някои са негативно настроени, но има и такива, които биха помогнали на животно, особено в студените зимни дни. За тях говорихме днес в "Посоките на делника"-..

публикувано на 10.12.18 в 12:49