Интернет платформа изважда наяве случаи на насилие над жени

Интернет платформа изважда на светло случаите с жени, жертви на насилие.  За да се изкорени явлението първо трябва да стане видимо, казват създателите от Български хелзински комитет. Сайтът ubita.org разкрива случаи на убийства на жени, а..

публикувано на 06.02.19 в 14:35

За какво ще харчат Общините в Северозапада тази година

С рекордни бюджети се похвалиха големите Общини в Северозападна България. 44  200 000 лева е бюджетът на община Видин за настоящата година. Кметът Огнян Ценков го определи като балансиран, с реалистични приходи и оптимизирани разходи. Капиталовите..

публикувано на 05.02.19 в 14:24

Ще има ли по-висока безопасност на пътя с нови закони

Проект на Закон за движението по пътищата и два проекта на Закон за водачите на моторни превозни средства са публикувани за обществено обсъждане. Шофьори коментират предложенията така: "В кварталите са тесни улиците, а и дечурлигата тичат. Колкото..

публикувано на 04.02.19 в 15:14

Станево- малка перла с позагубен блясък на брега на Дунав

На Трифоновден гостуваме на жителите на село Станево , община Лом. Целта е да проверим как тече животът в това село, което е известно с хубавото вино от лозовите масиви над него. Днес те се стопанисват от голяма фирма, чийто собственик е китаец, но пък..

публикувано на 01.02.19 в 17:45

Започна ли битката за Европейския парламент

Евроизборите ще се проведат през месец май, но партиите започнаха вече своите предизборни кампании по един или друг начин. Ако промените в Изборния кодекс бъдат приети, бюлетината вече ще изглежда по-различно- без номера за партиите и коалициите...

публикувано на 31.01.19 в 14:50

Ще се договорят ли работодатели и синдикати за нови трудови договори

Нов тип трудови договори поискаха работодателските организации в средата на миналата седмица. В тях брутният доход и чистото възнаграждение ще трябва да бъдат посочени отделно. По този начин ще стане ясно каква е реалната цена на труда у нас и какви..

публикувано на 30.01.19 в 11:00

Медийни експерти: Пропагандата с фалшиви новини ще се засили преди изборите

Близо 2 милиона българи попадат ежедневно на фалшиви новини , сочат проучванията. Анализатори на проблема констатират, че това явление е силна заплаха за демокрацията и правата на човека и може да бъде много опасно, защото влияе на преценката на..

публикувано на 29.01.19 в 14:45

Как частна земя става общинска

"Кражбата на наследената от дядо ми собственост е емоционално свързана с целия ни род. Доведе до настъпили недобри вече взаимоотношения между роднини. Очаквам възстановяване, справедливост, а загубените от рента хиляди левове бъдат нашата помощ за..

публикувано на 28.01.19 в 16:19

Кметът на село Охрид: За мен хората са преди всичко

Днес гостуваме на жителите и на кмета на село Охрид, в община Бойчиновци. Разположено е на 4 км от гара Бойчиновци до жп линията Видин - София. Къщите са подредени по двата бряга на река Ботуня в подножието на планина Пъстрина. Едно наистина живописно..

публикувано на 25.01.19 в 17:30

В риск ли са децата с родители в чужбина?

Много родители заминават за чужбина, за да търсят по-добър живот и в периода докато се устроят там, оставят децата си в България . Времето, в което детето остава без родителите си, може да е няколко месеца, а понякога и години. За децата се грижат..

публикувано на 24.01.19 в 11:58