Пазарът на имоти във Видин бележи спад през лятото

По-слаб се очаква да бъде пазарът на имоти във Видин през летния сезон в сравнение с миналото лято и с началото на тази година. Липсват купувачи и не се обявяват много имоти за продан - констатира брокерът Нина Каменова: "Най-често..

публикувано на 14.07.19 в 08:10

Панаири, панаири....някога и сега

Панаирите- някога и сега. През годините всичко се променя, дори панаирите вече не са това което бяха. Видинският започва скоро- на 23 август и ще продължи до 31 август. Наистина не са същите панаирите, които познаваме от детството си, но ги има...

публикувано на 11.07.19 в 12:07

Подобрява ли се бизнес средата в Северозапада

Преди дни столицата бе домакин на конференция на тема "Как да преодолеем икономическите неравенства между регионите в България и да създадем по-добра бизнес среда". Конференцията "Бизнесът и регионите" бе организирана от списание "Икономист" и..

публикувано на 10.07.19 в 12:18

Нужна е спешна помощ за видинската болница

Търси се решение на кадровия проблем във видинската   болница. Сред лекарите и медицинските специалисти в МБАЛ "Св.Петка" има такива, които са в пенсионна възраст, а над сто от работещите обявиха, че са готови да напуснат, заради ниските..

публикувано на 09.07.19 в 16:15

Колко време работим и достатъчно ли почиваме

Анализи, изготвени от експертите на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ показват, че близо 40% от работещите у нас хора, полагат извънреден труд, без това да им се заплаща или компенсира. Проверки на Главната инспекция по..

публикувано на 08.07.19 в 12:50

Юбилейна изложба на Йордан Каменов в Лом

Изложба на художника Йордан Каменов зарадва любителите и ценителите на изобразителното изкуство в Лом.  Експозицията е юбилейна и е по повод 80-годишнината на твореца. В Общинската художествена галерия "Поломие" гостите могат да видят..

публикувано на 05.07.19 в 12:20

Изчезват ли народните художествени занаяти?

Преди дни, на Петровден, отбелязахме Деня на занаятите. Занаятчийството у нас е стара традиция. Практикуването й включва много дейности, свързани с ръчната изработка на вещи и предмети.  57 групи дейности се приемат за занаяти, показват данни на..

публикувано на 04.07.19 в 11:51

Работливи ли са младите хора в България

Преди дни излезе поредната статистика, според която у нас неработещите млади хора са 22%, докато в Европа те са средно 12%. Разликата е доста сериозна. Унизителна ли е работата и безсмислено ли е учението, според тях?  Вицепремиерът Томислав..

публикувано на 03.07.19 в 12:07

53- тата "Гитариада" продължи традицията

И това лято съседният сръбски град Зайчар спази традицията- вече е в историята 53- тото издание на най- стария рок фестивал на балканите, "Гитариадата". Всяка година почитатели на рок музиката се събират в едно от източните сръбски градчета,..

публикувано на 02.07.19 в 13:28

По-високи са пенсиите от днес, за какво ще стигне увеличението?

По-високи пенсии ще получават от днес възрастните хора в страната. Във Видин повишение на доходите с 5,7 % ще имат 33 350 души. За промените в размера на пенсиите говори Пламен Георгиев от териториалното подразделение на Националния осигурителен..

публикувано на 01.07.19 в 14:10