Предавания

Строителни отпадъци замърсяват Видин

Сезонът на ремонтите започна и с него строителни отпадъци се появяват на различни места във Видин . Анкета сред жители на града показа, че малко хора знаят къде законно да изхвърлят боклука от ремонта:  "Обикновено ги изхвърлям около..

публикувано на 29.03.17 в 16:50

Деца на работа

Две са издадените във Видин до сега разрешения от местната Инспекция по труда за работа на лица под 18 години в питейни заведения , обясни изпълняващият длъжността директор Надежда Симеонова . Ученикът в Професионалната гимназия по туризъм..

публикувано на 29.03.17 в 12:07

Ден на хумора и шегата в Кула

Читалище „Просвета 1882“ – гр. Кула усилено подготвя традиционния първоаприлски концерт – забава, посветен на Деня на  хумора, сатирата, забавата, шегата и лъжата! Това е специалният ден в годината, когато можем да се пошегуваме съвсем..

публикувано на 29.03.17 в 10:02

В Зона за руска музика на 29.03.2017 слушаме Андрей Ковалев

Андрей Ковалев- един човек, чието творчество не може да бъде вкарано в каквито и да е рамки. Роден е в Москва в семейството на полковник от Съветската армия и артистка от Большой театър. Андрей от малък изпитва любов към музиката и едва..

публикувано на 29.03.17 в 09:30

Бубарството- традицията е жива

Бубарството. В България този позабравен поминък има дългогодишни традиции. В недалечното минало той е давал прехрана на не едно и две семейства, заедно с това е давал и суровина за леката промишленост, а произведената коприна е намирала приложение при..

публикувано на 28.03.17 в 18:30
Снежана Ганцова, логопед

Снежана Ганцова: Компютърни програми помагат при заекване

Заекването е нарушение на плавността, на темпа на речта. Причините за неговата поява все още не са изяснени, но в повечето случаи се смята, че отключващ фактор е стресът, каза в предаването "Направление здраве" по Радио ВИДИН логопедът Снежана..

публикувано на 28.03.17 в 16:56
Ивайло, Боряна и Ивелин с техните преподаватели по биология Цецка Асенова и Мануела Живкова.

Трима видински ученици на олимпиада по биология

Трима ученици - Ивайло Стоянов, Ивелин Петков и Боряна Ангелова са класирани за финалния кръг на 42-та Национална олимпиада по биология и здравно образование. Те са възпитаници на Видинската профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” и са..

публикувано на 28.03.17 в 15:05
Сцена от „Молба до Господ“ на монтанския театър

Трудна година изпращат театрите в Монтана и Враца

Днес, 27 март, отбелязваме Световния ден на театъра. Денят се чества от 1962 г. с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) през 1961 г...

публикувано на 27.03.17 в 14:47

Памет за Пенчо Черковски- революционер и окръжен началник в Белоградчик

Освобождението на Белоградчик на 25.03.1878 г. е повод да си спомним в "Памет нашенска" не само за героите, участници в освободителната борба, но и за личности, които са допринесли за изграждането на живота в първите следосвобожденски години в..

публикувано на 27.03.17 в 11:29

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от..

публикувано на 27.03.17 в 09:44

"Неделник" от 26 март 2017 година

В ден на избори, "Неделник" ви очаква на сайта на Радио ВИДИН. Гарантирано интересни теми. Аз не обещавам. Аз изпълнявам. Преместихте ли си с един час напред часовниците! Нали не сте забравили. Знаете ли, че от няколко години икономистът Стив..

публикувано на 26.03.17 в 12:25

Свети Йоан Лествичник ни наставлява да се изкачим по духовната стълбица към Бога

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост, посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа..

публикувано на 26.03.17 в 08:00

Пластики като икони

Потомък на род, в който поколения наред е имало духовници. Момче със златни ръце, което вижда света през сърцето си. Един постоянно търсещ борбен и неспокоен мъж, който носи красотата в себе си като белег от божие докосване. Това е скулпторът..

публикувано на 25.03.17 в 19:32

За търпението в "Пица на парче"

Птички пеят, цветя цъфтят, пчелички жужат, хората се множат...  Ку- ку, ку- ку, една птичка пролет не прави, но две кукувици- да! ;) Привет от Нора и Гери, нали затова сме тук: да ви закукаме с добро! Народното поверие гласи, че на Благовещение долитат..

публикувано на 25.03.17 в 12:29

Наградиха участниците в Литературния конкурс „Пролет“ във Видин

Наградиха учениците, участвали в Литературен конкурс „Пролет“, организиран от Детски и младежки парламент гр. Видин и Регионалното управление на образованието (РУО) гр. Видин. В присъствието на всички участници Марийка Василева, началникът на..

публикувано на 24.03.17 в 19:20