Предавания

Наградиха изявени ученици във Видин, Враца и Монтана

Изявени учители и ученици от Профилирана езикова гимназия "Йордан Радичков" във Видин бяха наградени в навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост и култура. Наградите са за високите постижения на национални олимпиади, конкурси и..

публикувано на 23.05.17 в 15:56

Математиката - лесна и интересна

Импровизиран урок по математика представиха второкласници от групата по интереси "Математиката - лесна и интересна" в Средно училище "Любен Каравелов" - Видин. Техен ръководител е главният учител в начален етап Красимира Иванова. Гости и жури на..

публикувано на 23.05.17 в 15:16

Броят на кръводарителите във Видин не е достатъчен

На 23 май отбелязваме Световния ден на кръводарителя . Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество от собствената ни кръв с цел спасяване на човешки живот. За съжаление в нашата страна броят на доброволните кръводарители е крайно..

публикувано на 23.05.17 в 14:55

Откраднаха парченце от историята на Видин

Откраднаха една от възпоменателните табели, които напомняха за най-голямото наводнение в историята на града през 1942 година. Осемте паметни знака са поставени на емблематични за Видин сгради.  Те са направени от чугун и върху тях има надпис: "През..

публикувано на 23.05.17 в 14:18

Как се справяме с агресията

След последните случаи на агресия над възрастни хора, които бяха широко разгласени и обсъждани в публичното пространство, решихме да проверим как хората във Видин приемат заплашителното за личността поведение. Повечето хора отговарят, че биха..

публикувано на 22.05.17 в 17:05
Д-р Илияна Цанкова /вдясно/ бе лектор в училището за родители във Видин.

Д-р Илияна Цанкова: Хомеопатията е алтернатива, която прави майката по-спокойна

Децата и бременните жени са подходящата за хомеопатията група от населението, защото при тях се стремим да даваме нещо, което няма странични действия и взаимодействия с другите лекарства. Това означава, че хомеопатичните лекарства могат да се дават..

публикувано на 22.05.17 в 16:19

Финални матури за зрелостници и седмокласници

На вторите държавни зрелостни изпити най-много ученици избраха биoлогия и здраво образование, следвана от география и икономика. Дванайсетокласници , които проведоха своята матура в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", която е и един..

публикувано на 22.05.17 в 15:27

Готвят нова транспортна схема във Видин

Общинският съвет във Видин предстои да приеме нова транспортна схема . Предложението ще бъде внесено на редовно заседание на Общинския съвет до края на май. Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов представи някои от подробностите по новия..

публикувано на 22.05.17 в 14:16

Адвокати от Видин и Долж ще си сътрудничат

Адвокатска колегия Видин и Адвокатска колегия Долж представиха официално началото на партньорството си за  обучение и мобилност на труда в юридическата област . Посредством него ще бъдат увеличени възможностите, от които да се ползват потребителите в..

публикувано на 22.05.17 в 12:08

Абитуриентски вълнения в „Музикална зона“

Наближи ли 24- ти май, всяка година настъпва един особено тържествен период- времето на абитуриентските балове. Започват абитуриентските вълнения, настроението е приповдигнато, подготовката за бала тече с пълна сила, а мислите се лутат между рокли,..

публикувано на 22.05.17 в 10:07

"Малките звездички" от 21.05.2017 година

ДГ "Детелина" -на 57. Празник голям, родители, гости, учители и деца, голяма торта, надуваем замък в двора, балони, обяд на открито, фокуси, клоун, който хвърля бонбони от покрива , изненади безчет. Как и с какви подаръци празнува рождения си ден..

публикувано на 21.05.17 в 14:05

Слепецът чрез послушанието си към Спасителя получи светлината

Днес, Христовата Църква отбелязва Шеста неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Слепия. От двете четива, които четем на Светата Литургия, виждаме, че Бог обича и благоволи към..

публикувано на 21.05.17 в 08:00

Оля Миланова: "Нямаме по-голяма даденост от Баба Вида"

Днес в "Калейдоскоп" с археолога от Видинския исторически музей Оля Миланова си говорим за видинския замък "Баба Вида" . Знаете ли, че в помещенията на замъка, които през Средновековието са били използвани за затвор, са запазени надписи и..

публикувано на 20.05.17 в 19:07

Ах, този размер... ("Пица на парче")

Слънчев съботен привет от Нора и Гери! Изведохме  домашните си любимци на разходка и… О, чудо! Едната беше в ролята на "танцуващия с вълци" и никой не посмя да припари до нея, а другата през цялото време се радваше на мъжко внимание: "Я, какво сладко..

публикувано на 20.05.17 в 12:19

Румънско семейство търси подслон във Видин

Румънско семейство, останало без дом, търси подслон и работа и иска да остане в България. Нямат нито средства, нито къде да останат. Засега единственият им контакт е чрез Иван Жуветов от Румънския културен център във Видин, който се опитва да..

публикувано на 19.05.17 в 16:02