Предавания

Спешно за снегопочистването

Непочистените улици в кварталите на Видин сериозно затрудняват достъпа на линейки. И увеличение на повикванията има след като падна снегът. "Както ние трудно стигаме на места до адресите, така и хората трудно могат да стигнат до болнични заведения,..

публикувано на 20.01.17 в 16:21

Ученици слушаха за енергийните напитки, хранителните разстройства и фитнес манията

Общинският съвет по наркотичните вещества - гр. Видин проведе обучения пред доброволци от Детско полицейско управление в Начално училище "Васил Левски" гр. Белоградчик и Средно училище "Васил Левски"- гр. Кула , където бе представена темата..

публикувано на 20.01.17 в 15:41
Виктория изпълнява бийтбокс в Радио ВИДИН по време на програмата

Виктория Кирилова: Всеки шум превръщам в музика

Бийтбокс е вокално изпълнение, възпроизвеждащо най-често ударни инструменти, скречове или различни музикални ефекти, които се срещат в популярните мелодии от музикалната сцена. Това е най-старият елемент от  хип-хоп културата и води началото си от Ню..

публикувано на 20.01.17 в 15:30

Читалищата в община Ново село разпределиха субсидиите си

Това се случи в средата на тази седмица, когато в изпълнение на Закона за народните читалища, кметът на община Ново село Георги Стоенелов насрочи среща на председателите и секретарите на петте читалища от региона. В сряда, 18 януари, в заседателната..

публикувано на 20.01.17 в 10:00

Ветеранът Лило Манчев: Целият ми живот е свързан с труд

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Лило Манчев от Димово . Роден е през 1921 г. Ветеран от Втората световна война. Въпреки възрастта си, изглежда доста добре, енергичен е и сладкодумен. 96-годишният ветеран си спомня всичко за войната,..

публикувано на 19.01.17 в 19:08

Продължава събирането на средства за лечението на Нели от Враца

Недялка Рачева от Враца или както я наричат близките и – Нели , e обаятелно, чаровно момиче, с огромна воля, жизнено и вдъхновяващо. Преди седмица, на 12.01.2017 година, Нели бе в болница в Истанбул за поредната химиотерапия, следващата..

публикувано на 19.01.17 в 18:18

"Капачки в действие" продължава да подкрепя социалните домове

Над половин тон пластмасови капачки са събрани през миналата година в пункта във Видин , за който отговаря Пенка Николова. В момента има още непредадени на организаторите на кампанията "Капачки в действие"- фондация "Идея в действие". Кампанията..

публикувано на 19.01.17 в 18:02

Сливат две училища във Видин

Предложение от кмета на Видин Огнян Ценков предстои да се разгледа на 11 постоянни комисии към Общинския съвет в понеделник , за сливане на училищата "Христо Ботев" и "Отец Паисий" във Видин, като приемно учебно заведение да стане "Отец Паисий" ...

публикувано на 19.01.17 в 15:53

Родители във Видин правят подписка за промяна на движението

Недостиг на паркоместа провокира недоволство сред родители на деца от видинското училище "Иван Вазов" . Освен от ограничения брой места за престой, обстановката в района се усложнява от снегопочистването и сметоизвозването, обясниха..

публикувано на 19.01.17 в 10:35

Пенсиониране през 2017 година

Общо 34 800 са пенсионерите във Видинско по данни от този месец , информира началникът на отдел "Пенсии" в Териториалното поделение на Националния осигурителен институт във Видин Пламен Георгиев . От 1 юли  минималният размер на пенсията за..

публикувано на 19.01.17 в 09:50

В "Музикална зона" на 19 януари 2017 слушаме Koka Mass Jazz

Артистичният псевдоним на Константин Кацарски е Кока Мас Джаз. Той е музикант, композитор, саунд дизайнер, продуцент, диджей. Идеята за нов проект се заражда преди седем години, а стартът е даден през 2013 г. Дебютният албум на Кока Мас Джаз е със..

публикувано на 19.01.17 в 09:00

Татяна Иванова от Испания: "Най-голямата ми гордост в живота е, че всичко постигнахме с честен труд"

Дни след ромската Нова година, в "Другата истина" говорим за реализацията и живота на български роми в чужбина. Гост днес е Татяна Иванова от видинското село Дражинци, която от 15 години живее със семейството си в селцето Лусена дел Пуерто в Испания...

публикувано на 18.01.17 в 17:45
Цветелина Малджанска пожела успех на екипа в книгата за гости на Радио ВИДИН.

Оперни шедьоври с Цветелина Малджанска

Оперната прима с диплома на доктор по медицина и носителка на званието почетен гражданин на Враца - Цветелина Малджанска , ни гостува в "Цветовете на деня" този следобед. Поводът е концертът "Оперни шедьоври" на видинската Симфониета, в който ще..

публикувано на 18.01.17 в 16:49

Направи снежен човек, подари усмивка

Осемнадесети януари е Международен ден на снежния човек . Празникът има за цел да развесели хората в студените зимни дни и да ги накара вместо да се сърдят на снега, да излязат навън и да му се порадват като направят поне една усмихната фигура. Денят е..

публикувано на 18.01.17 в 16:26

Къпачи на Ивановден в Кула

Празниците Йордановден и Ивановден се отбелязват в Кула , област Видин, по стар стил – на 19-и и 20-и януари. Тяхното честване е свързано със самобитния  за града   обичай – „Къпачи на Ивановден“ . Къпачите тръгват през нощта на 19 януари и..

публикувано на 18.01.17 в 15:01