Предавания

"Малките звездички" от 19.02.2017 година

Почести и преклонение пред подвига на Васил Левски отдаваме - безсмъртният национален герой , който е обесен на днешната черна дата за българската история . Преди 144 години той увисва на бесилото за свободна България , така страната ни губи..

публикувано на 19.02.17 в 14:05

Нека правим добро с вяра, за да бъдем и наследници на Божието царство

Неделята, която отбелязваме днес, е третата подготвителна неделя за Великия и спасителен пост - Неделя Месопустна . Църквата ни запознава и говори за начина, по който всеки един от нас трябва да живее, за да може заставайки пред Божия..

публикувано на 19.02.17 в 08:00

Да празнуваме, любов!

В средата на студения и все още снежен февруари отваряме нашия шарен северозападен сборник с истории за живота на една позната страничка и се настаняваме в запазените територии на любовта и виното . Защото по традиция по това време от годината..

публикувано на 18.02.17 в 20:49

Хоби - да сътвориш красота

Албена Стефанова е човек с повече от едно хоби. На първо място тя е  поетеса с четири издадени стихосбирки, има участия в сборници на национално ниво, както и участие в сборник на италиански език с благотворителна цел. Занимава се и с..

публикувано на 17.02.17 в 17:07

Безстрашната Крейзи

Днес в " 97 лапи и една опашка" ви срещнахме с Мирела Петкова и нейното куче Крейзи . Името избира случайно по интернет, но то напълно описва характера на малкото куче. Собственичката се спира на породата померан, но след време установява, че..

публикувано на 17.02.17 в 16:28

Един човек- две имена

Любопитни и нетрадиционни имена се срещат във Влашкия край . Дестинацията е Златорожието. Там, оказва се , трудно бихте открили човек , ако не знаете името, с което е записан в акта си за раждане , защото е твърде вероятно, този, когото търсите и..

публикувано на 17.02.17 в 16:05

Новоселските неправителствените организации се отчитат

Българското село е отредило зимните месеци не само за празници, но и за размисъл. Това време са избрали и новоселските организации, които работят "В ползу народу", да проведат своите събрания, да се отчетат за своята дейност и да предложат нова програма на..

публикувано на 17.02.17 в 12:23

Предимства и недостатъци в политиките за околна среда

Европейската комисия прие прегледа на изпълнението на политиките за околната среда - нов инструмент за подобряване на прилагането на европейските политики. Комисията ще разглежда с държавите- членки причините за пропуските в изпълнението и ще търси..

публикувано на 16.02.17 в 15:23

В "Музикална зона" на 16 февруари 2017 слушаме Йордан Владев

Йордан Владев е композитор, аранжор, вокалист, мултиинструменталист, звукорежисьор. Специалностите му са скулптура, композиция и музикална естетика. Творчеството му е доста разнолико – той е автор на музика за театрални, танцови и пантомимни..

публикувано на 16.02.17 в 09:00

Находки от "Козарника" в изложбата "Българска археология 2016"

Кремъчни върхове на копия, открити при проучванията на пещерата "Козарника" край видинското село Гара Орешец, са включени в Националната археологическа изложба "Българска археология 2016“ , открита снощи в Националния археологически институт с..

публикувано на 15.02.17 в 15:50

Момчил Неков: Да запазим българския вкус

Необходимо е справедливо разпределение на европейските средства за подпомагане на българските животновъди. Българският вкус и българските продукти трябва да бъдат защитени- за тази кауза работи българският евродепутат Момчил Неков. Това e много добър..

публикувано на 15.02.17 в 11:05

Лозя и вино, вино и любов...

В деня на лозарите и винарите, "Земята, която ни храни" преминава под знака на свети Трифон. С Красимира Владимирова, която е главен асистент по лозарство, говорим за миналогодишната реколта и зимния сън на лозите, за местните и за плевелните сортове,..

публикувано на 14.02.17 в 17:00

Tроен празник във видинското Ново село

Празникът на любовта и виното съвпада с празника на община Ново село. Жителите на селото посрещнаха свежото слънчево утро на площада, заедно със звуците на Балейската духова музика, която подканяше всички на хоро. Общинарите..

публикувано на 14.02.17 в 16:18

Световната литература и любовта, без която не можем

За любов говорим днес, 14 февруари, когато се отбелязва Свети Валентин. Любовта е навсякъде около нас. Чувстваме я, усещаме я. Виждаме я дори... Даже и я четем, защото темата за любовта трайно присъства и в литературата. Темата за любовта е вечна...

публикувано на 14.02.17 в 14:25

За Свети Валентин: "Розата е символ на любовта"

Свети Валентин наближава и по традиция всяка влюбена двойка освен с вечеря или някоя екскурзия, отбелязва повода и с подаръци, за да покаже уважението и любовта си към своята половинка. Някои отдавна знаят какво да поднесат, други може би в последният..

публикувано на 13.02.17 в 16:34