Милосърдието и човеколюбието са признаци, че служим истински на Бога

Осма неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен - човеколюбието, трябва да бъдат неизменна част от нашия духовен и социален живот. Това е признак, че служим..

публикувано на 12.11.17 в 08:00

Така да живеем на земята, та като умрем да не умрем, а да живеем

В Петата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към една картина, към един разказ, който показва колко е преходен нашият живот и че това, което остава е човешката доброта и любов. Остава душата..

публикувано на 05.11.17 в 08:00

Нека протегнем ръка и се докоснем до Спасителя – Източника на вечния живот!

В Седмата неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни насърчава да проумеем, че в Божия власт е всичко и Бог е Този, Който може да превърне болката в радост и смъртта в живот. Днес, най-много от всякога..

публикувано на 29.10.17 в 08:00

Смирението е най-силното духовно оръжие, което ни дарява преуспяване във всичко

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към една сцена от живота на Господ Иисус Христос, която ни дава познанието, че смирението е най-силното оръжие против злото, дявола. Христос изцелява..

публикувано на 22.10.17 в 08:00

Господ сее в нашите сърца, затова нека създадем в себе си добра и плодовита почва

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да го..

публикувано на 15.10.17 в 08:00

Христос е животът и възкресението на света

В Третата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Сила, която е свръхестествена, сила, която прави невъзможното..

публикувано на 08.10.17 в 08:00

Обичайте враговете си и им правете добро – бъдете милосърдни, както е Бог!

Във Втора неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание да проумеем и се вдъхновим, че всичко онова, което ни заобикаля ще бъде добро или зло, в  зависимост от това какви сме ние спрямо нашите околни. Също..

публикувано на 01.10.17 в 08:00

Примерът на Господ Иисус Христос ни е нужен днес

В Първа неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към един важен момент в нашия житейски и духовен път. Този момент се състои в това, че всеки от нас търси да открие своето призвание в живота и..

публикувано на 24.09.17 в 08:00

Вярата е за радост, а не за скръб

Неделята, в която се намираме днес е посветена отново на Кръста Христов - Неделя след Въздвижение. Днес, Църквата ни напомня, не само да се радваме на нашата вяра, нашето спасение и обновление чрез Кръста, но и да бъдем..

публикувано на 17.09.17 в 08:00

Всеки, който гледа Кръста с вяра, се спасява

Неделята, в която се намираме днес е посветена на Кръста Христов. Днес е Неделя преди Въздвижение. Целият християнски род се подготвя да посрещне празника Въздвижение на Светия Кръст Господен и по този начин, да подчертае вярата..

публикувано на 10.09.17 в 08:00