Любовта няма почивни дни

В Десета Неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на свободата, която Бог ни е дал да бъдем синове на светлината, както и чрез това да бъдем и ние светлина . Днес пред всички нас..

публикувано на 09.12.18 в 08:00

Да отворим очите си, за да видим и познаем Господ Иисус Христос

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди. Бог ни вика,..

публикувано на 02.12.18 в 08:00

Което е невъзможно за човеците, е възможно за Бога

Тринайсета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни..

публикувано на 25.11.18 в 08:00

Евангелието ни призовава да бъдем бдителни в нашия социален и духовен живот, а не лекомислени

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от..

публикувано на 18.11.18 в 08:00

Какво да направим, за да наследим живот вечен

Осма Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен трябва да бъде неизменна част от нашия духовен и социален живот. В притчата за добрия самарянин Господ..

публикувано на 11.11.18 в 08:00

Ако не вярваме на Евангелието, няма да повярваме и на чудесата

Пета Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че освен земното, което виждаме, има и вечно - духовно, което е всъщност истинското и безценното съкровище и грижа за всеки един човек. Притчата за..

публикувано на 04.11.18 в 08:00

Нека протегнем ръка и се докоснем до Спасителя – Източника на вечния живот!

В Седмата неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни насърчава да проумеем, че в Божия власт е всичко и Бог е Този, Който може да превърне болката в радост и смъртта в живот. Днес, най-много от..

публикувано на 28.10.18 в 08:00

Когато сме с Христос, ние сме предпазени от дяволски нападения

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава..

публикувано на 21.10.18 в 08:00

Господ сее в нашите сърца, затова нека създадем в себе си добра и плодовита почва

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да..

публикувано на 14.10.18 в 08:00

Христос е животът и възкресението на света

В Третата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Сила, която е свръхестествена, сила, която прави невъзможното..

публикувано на 07.10.18 в 08:00