Бог желае всички да сме едно и да наследим неговото Царство

Днес, Христовата Църква отбелязва Седма неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на светите Отци от Първия вселенски събор. От двете четива, които четем на Светата Литургия,..

публикувано на 28.05.17 в 08:00

Слепецът чрез послушанието си към Спасителя получи светлината

Днес, Христовата Църква отбелязва Шеста неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Слепия. От двете четива, които четем на Светата Литургия, виждаме, че Бог обича и благоволи към..

публикувано на 21.05.17 в 08:00

Божията благодат е способна да възроди и най-грешната душа

В петата неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава събитието от Новия Завет, известно като "Беседата със самарянката". Сред многото православни жени, които познава историята, е и света Фотина - самарянката...

публикувано на 14.05.17 в 08:00

Божията милост никога не е отстъпвала от човеците

Днес, Христовата Църква отбелязва Четвърта неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Разслабления. От двете четива, които четем на Светата Литургия, виждаме, че Бог обича и..

публикувано на 07.05.17 в 08:00

Безстрашието бе възнаградено със свидетелството за Възкресение Христово

Днес, в Трета неделя след Пасха - Възкресение Христово, Църквата ни дава за пример мъжеството на светите жени Мироносици. Докато апостолите се скриха и бяха изплашени от случилото се с Иисус Христос, жените Мироносици отидоха безстрашно при..

публикувано на 30.04.17 в 08:00

Неверието на Тома е достоверност на Възкресението Христово

Днес, Христовата Църква празнува Втора неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена Томина, защото си спомняме за радостта на апостол Тома от срещата си с възкръсналия Бог – Иисус Христос...

публикувано на 23.04.17 в 08:00

Днес е Възкресение Христово – Пасха

Днес, Христовата Църква празнува Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Цялата вселена ликува и се поздравява с всепобедния поздрав: "Христос Воскресе! Воистину Воскресе!" Тържествуват хората и се радват на Христовия мир,..

публикувано на 16.04.17 в 08:00

Днес е Вход Господен в Йерусалим - Цветница

Шестата неделя на Великия и спасителен пост , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава Вход Господен в Йерусалим или както по народному този празник е известен - Цветница или Връбница . Евангелското четиво на днешния..

публикувано на 09.04.17 в 08:00

Стремежът към Царството Божие е радост, която изпълва човека с Богопознание

Неделята, в която се намираме е Пета на Великия пост, посветена на преподобна Мария Египетска , една от най-дивните пустиножителки на древната Църква, останала за пример на целия християнски свят за смирение, търпение, борба със..

публикувано на 02.04.17 в 08:00

Свети Йоан Лествичник ни наставлява да се изкачим по духовната стълбица към Бога

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост, посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа..

публикувано на 26.03.17 в 08:00