Господ сее в нашите сърца, затова нека създадем в себе си добра и плодовита почва

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да..

публикувано на 14.10.18 в 08:00

Христос е животът и възкресението на света

В Третата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Сила, която е свръхестествена, сила, която прави невъзможното..

публикувано на 07.10.18 в 08:00

Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях

Втора Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни насърчава с благи думи към възвишено духовно поведение и живот. Учи ни да бъдем като Него, да бъдем едно с Него и във всичко да се ръководим от Неговия благ..

публикувано на 30.09.18 в 08:00

Божията подкрепа и грижа към нас, подпомага да открием нашето призвание в живота

В Първа Неделята след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на висотата на духовното служение и в същото време неговата простота и достъпност за всеки един от нас. В днешното..

публикувано на 23.09.18 в 08:00

Вярата е за радост, а не за скръб

" Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. И Светата Църква в този ден отново ни напомня думите Христови за кръстоносенето, за..

публикувано на 16.09.18 в 08:00

Христос дойде не за да съди, а да спаси света

В Неделята преди Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към подготовка за среща с празника Въздвижение на Честния Кръст Господен, който отбелязваме на 14 септември. Четивата, които четем на Светата Литургия ни разкриват една..

публикувано на 09.09.18 в 08:00

Мнозина са звани, а малцина – избрани

В Четиринадесета неделя след Петдесенница, Бог ни припомня притчата за онези, които са поканени да споделят Неговата трапеза, които нито очакват, нито заслужават Божията покана. Тази покана се отнася за всеки един, но само малцина..

публикувано на 02.09.18 в 08:00

Това, което е Божие, нека го пазим с отговорност!

Намираме се в Тринайсета неделя след Петдесетница , в която си припомняме разказа на Господ Иисус Христос за добрите и лошите стопани на Неговото стадо. "Възлюбени в Христа Бога братя и сестри, това лозе на света, в който живеем..

публикувано на 26.08.18 в 08:00

Нека предпочетем Бог пред земното и преходното

В дванадесета неделя след Петдесетница , Църквата насочва нашето внимание да предпочитаме най-вече и преди всичко Бог. Да се стремим да Му служим с чисто и съкровено сърце, в дух и истина, и да бъдем уверени, че когато го направим,..

публикувано на 19.08.18 в 08:00

Прощавайте, за да ви бъде отвърнато със същото

В единадесета неделя след Петдесетница, Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и..

публикувано на 12.08.18 в 08:00