Нека предпочетем Бог пред земното и преходното

В дванадесета неделя след Петдесетница , Църквата насочва нашето внимание да предпочитаме най-вече и преди всичко Бог. Да се стремим да Му служим с чисто и съкровено сърце, в дух и истина, и да бъдем уверени, че когато го направим,..

публикувано на 19.08.18 в 08:00

Прощавайте, за да ви бъде отвърнато със същото

В единадесета неделя след Петдесетница, Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и..

публикувано на 12.08.18 в 08:00

Молитвата и постът са оръжие, което избавя човека от грях и го спасява за вечността

Намираме се в Десета неделя след Петдесетница, в която си припомняме едно събитие от живота на Господ Иисус Христос, което ни разкрива неговата сила и величие, неговото човеколюбие и грижа за спасението на човешкия род. Дава ни се..

публикувано на 05.08.18 в 08:00

Вярвайте, а не се съмнявайте!

Девета Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня за силната вярва, която трябва да имаме към Бога. Вяра, която спасява и ни прави синове на Бога и наследници на Неговото Царството. "Иисус..

публикувано на 29.07.18 в 08:00

Вярата в Бога увеличава благата в нашия живот

Намираме се в Осма неделя след Петдесетница, в която си припомняме чудното нахранване на пет хиляди души от Господ Иисус Христос с пет хляба и две риби. "Моля ви, братя, в името на Господа нашего Иисуса Христа, да говорите..

публикувано на 22.07.18 в 08:00

Светлината за света, са добрите дела на християните

В седма неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. "Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец". (Мат...

публикувано на 15.07.18 в 08:00

Да спрем да грешим и да се насладим на Божия мир

Шестата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня, че Господ Иисус Христос винаги снизхожда към немощите на човеците, независимо кои са, какви са и дори от каква вяра са. "И ето донесоха при Него..

публикувано на 08.07.18 в 08:00

Бог е милостив и винаги снизхожда към нашите немощи

Петата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Евангелското четиво ни напомня за Божието величие и Неговата любов към човешкия род. Евангелският разказ ни предава думите на Христос: "И когато стигна на отвъдния..

публикувано на 01.07.18 в 08:00

Вярата трябва да бъде съпътствана със смирение и любов

Четвъртата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме, ни напомня за великата добродетел, основа на духовния живот - смирението. Днес честваме Рождеството на свети Йоан, Предтеча и Кръстител Господен . "Днес честваме..

публикувано на 24.06.18 в 08:00

Вярата е благословение и светлина за нас

В тази неделя, Църквата си спомня за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). Празникът "Събор на светите Доростолски мъченици" , е установен от БПЦ-БП през 2016 г., като всяка година се..

публикувано на 17.06.18 в 08:00