Смисълът на живота

Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. И Светата църква в този ден отново ни напомня думите Христови за кръстоносенето, за..

публикувано на 15.09.19 в 08:00

Какво ние да дадем Богу?

Днес е Неделя преди Въздвижение. Целият християнски род се подготвя да посрещне празника Въздвижение на Светия Кръст Господен и по този начин, да подчертае вярата си в Онзи, Който увисна на кръстното дърво и изкупи греховете..

публикувано на 08.09.19 в 08:00

Длъжници на длъжниците си

В единадесета неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и..

публикувано на 01.09.19 в 08:00

Молитвата и постът са оръжие, което избавя човека от грях и го спасява за вечността

Намираме се в Десета неделя след Петдесетница, в която си припомняме едно събитие от живота на Господ Иисус Христос, което ни разкрива неговата сила и величие, неговото човеколюбие и грижа за спасението на човешкия род. Дава ни се..

публикувано на 25.08.19 в 08:00

С вяра в морето на живота

В Девета Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня за силната вяра, която трябва да имаме към Бога. Вяра, която спасява и ни прави синове на Бога и наследници на Неговото Царството.  "Иисус..

публикувано на 18.08.19 в 08:00

Чудодейното нахранване с пет хляба и две риби

Намираме се в Осма неделя след Петдесетница. Евангелското четиво ни напомня, че когато сме с Господ Иисус Христос, грижата за нашето земно преживяване, а и духовното ни спасение са в Неговите ръце. Той е Този, Който ни дава..

публикувано на 11.08.19 в 08:00

Изцелението на двамата слепци и немия бесноват

Намираме се в Седма неделя след Петдесетница , в която си припомняме за силната и непоколебима вяра, която трябва да имаме към Бога. Вяра в Единия Чудотворец Господ Иисус Христос, Който според нашата вяра в Него благоволи към..

публикувано на 04.08.19 в 08:00

Христос е нашият помощник в живота, нашата опора, сила, път, истина и живот

В шестата неделя след Петдесетница - на Разслабления , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня, че Бог е церител на душите и телата на човеците и ни дава пълното свидетелство чрез днешното евангелско събитие, че Бог ни обича,..

публикувано на 28.07.19 в 08:00

Странната и неразбираема молба на гадаринските жители

В Петата неделя след Петдесетница, Христос изцелява двама обладани от бесове човеци. Той им дава свобода и радост, като чрез това ги предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и съвършенство. "И..

публикувано на 21.07.19 в 08:00

Да имаме вярата, смирението и любовта на стотника от Капернаум

В четвъртата Неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към чистата, съкровена и най-вече смирена вяра. Светият евангелист Матей днес ни припомня срещата на Господ Иисус Христос със стотника, който моли за..

публикувано на 14.07.19 в 08:00