Вярата е за радост, а не за скръб

Неделята, в която се намираме днес е посветена отново на Кръста Христов - Неделя след Въздвижение. Днес, Църквата ни напомня, не само да се радваме на нашата вяра, нашето спасение и обновление чрез Кръста, но и да бъдем..

публикувано на 17.09.17 в 08:00

Всеки, който гледа Кръста с вяра, се спасява

Неделята, в която се намираме днес е посветена на Кръста Христов. Днес е Неделя преди Въздвижение. Целият християнски род се подготвя да посрещне празника Въздвижение на Светия Кръст Господен и по този начин, да подчертае вярата..

публикувано на 10.09.17 в 08:00

Това, което е Божие, нека го пазим с отговорност!

Намираме се в Тринайсета неделя след Петдесетница , в която си припомняме разказа на Господ Иисус Христос за добрите и лошите стопани на Неговото стадо. Ето и самото четиво: "Чуйте друга притча: имаше един човек стопанин, който насади..

публикувано на 03.09.17 в 08:00

Нека предпочетем Бог пред земното и преходното

В дванадесета неделя след Петдесетница , Църквата насочва нашето внимание да предпочитаме най-вече и преди всичко Бог. Да се стремим да Му служим с чисто и съкровено сърце, в дух и истина, и да бъдем уверени, че когато го направим, ще..

публикувано на 27.08.17 в 08:00

Прощавайте, за да ви бъде отвърнато със същото

В единадесета неделя след Петдесетница, Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите приятели и..

публикувано на 20.08.17 в 08:00

Молитвата и постът са оръжие, което избавя човека от грях и го спасява за вечността

Намираме се в Десета неделя след Петдесетница, в която си припомняме едно събитие от живота на Господ Иисус Христос, което ни разкрива неговата сила и величие, неговото човеколюбие и грижа за спасението на човешкия род. Дава ни се..

публикувано на 13.08.17 в 08:00

Днес е Преображение Господне

Днес Църквата Христова си спомня за едно историческо събитие, събитие, което открива на човечеството същността на Божия Син и дава ясна представа за онова, което е вечността. Евангелското четиво ни разказва: "И след..

публикувано на 06.08.17 в 08:00

Вярата в Бога увеличава благата в нашия живот

Намираме се в Осма неделя след Петдесетница, в която си припомняме чудното нахранване на пет хиляди души от Господ Иисус Христос с пет хляба и две риби. Евангелското четиво ни напомня, че когато сме с Господ Иисус Христос,..

публикувано на 30.07.17 в 08:00

Вярата в Бога е най-голямата сила

Намираме се в Седма неделя след Петдесетница , в която си припомняме за силната и непоколебима вяра, която трябва да имаме към Бога. Вяра в Единия Чудотворец Господ Иисус Христос, Който според нашата вяра в Него благоволи към нас...

публикувано на 23.07.17 в 08:00

Християнинът е призван да бъде добър пример за света

Намираме се в Шеста неделя след Петдесетница, в която си припомняме за светите Отци от 6-те Вселенски събори. Освен, че почитаме паметта на светите Отци, дали живота си, за запазване чистотата на Евангелието, чрез евангелското..

публикувано на 16.07.17 в 08:00