Благодарността е придобивка, която трябва да украсява нашите взаимоотношения

Неделята, в която се намираме днес е утвърдена като Дванайсета неделя след Неделя подир Въздвижение – на десетте прокажени . Това означава, че богослужебният ред ни предлага Евангелска сцена, в която Христос изцелява десет човека,..

публикувано на 14.01.18 в 08:00

След Богоявление, нека прозрем Божията любов и прегърнем Неговия Син

Неделята, в която се намираме е наречена Неделя след Богоявление, което означава, че все още Църквата ни насърчава да вникваме и осмисляме събитието на Кръщението Господне и то да бъде част от нашия живот. Евангелското четиво,..

публикувано на 07.01.18 в 08:00

Църквата ни призовава към покаяние и сърдечна чистота

Неделята след Рождество Христово , която отбелязваме днес, е посветена все още на преславното Христово Рождество и отново ни напомня да погледнем към пещерата, където Христос се роди, да видим неговото смирение и да бъдем и ние..

публикувано на 31.12.17 в 08:00

Преди Рождество Христово, нека изпълним сърцата си с вяра в Бога

Неделята, в която се намираме днес, е Неделя пред Рождество Христово .  В тази неделя се подготвяме за празника Рождество Христово. Евангелското четиво ни припомня Рождеството на Господ Иисус Христос, като ни подготвя по отрано да..

публикувано на 24.12.17 в 08:00

Господ ни кани на Неговата трапеза, нека не отхвърляме поканата Му

В Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към познанието, че Господ отправя Своята покана към нас да седнем на Неговата трапеза, като Негови деца и приятели . Той е казал: " Който иска да..

публикувано на 17.12.17 в 08:00
Фарисеите задават въпроси на Исус - Джеймс Тисо

Нека бъдем светлина, която свидетелства и проповядва Спасителя Христа!

В Десета Неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на свободата, която Бог ни е дал да бъдем синове на светлината, както и чрез това да бъдем и ние светлина . Днес пред всички нас се..

публикувано на 10.12.17 в 08:00
Чудото с изцеляването на йерихонския слепец. Мозайка от XIV в. в манастира Хора в Истанбул.

Да отворим очите си, за да видим и познаем Господ Иисус Христос

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди. Освен това,..

публикувано на 03.12.17 в 08:00

Което е невъзможно за човеците, е възможно за Бога

Тринайсета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той ни..

публикувано на 26.11.17 в 08:00

Събирайте богатства за Бога и богатейте във вярата, надеждата и любовта!

В Деветата Неделята след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към това, щото всеки един от нас да проумее преходността на този свят, да се обърне към Вечния Бог и приемайки Го в сърцето си, да придобие..

публикувано на 19.11.17 в 08:00

Милосърдието и човеколюбието са признаци, че служим истински на Бога

Осма неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен - човеколюбието, трябва да бъдат неизменна част от нашия духовен и социален живот. Това е признак, че служим..

публикувано на 12.11.17 в 08:00