Евангелското милосърдие

Осма Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен трябва да бъде неизменна част от нашия духовен и социален живот. В притчата за добрия самарянин Господ..

публикувано на 10.11.19 в 08:00

Пътят към рая и пътят към ада

Пета Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че освен земното, което виждаме, има и вечно - духовно, което е всъщност истинското и безценното съкровище и грижа за всеки един човек. Притчата..

публикувано на 03.11.19 в 08:00

Днес имаме нужда от вяра, която да е насочена на правилното място

Седма Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че Той е готов винаги да ни помага и да ни утешава в нашите немощи и страдания. Чрез лекуването на кръвоточивата и възкресението на дъщерята на..

публикувано на 27.10.19 в 08:00

Разказвай какво ти стори Бог!

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове..

публикувано на 20.10.19 в 08:00

Доброто и лошото семе

"Излезе сеяч да сее семе… едни зърна паднаха край пътя… други паднаха на камък… други пък паднаха между тръни… а други паднаха на добра земя…" В Четвърта неделя след Неделя подир..

публикувано на 13.10.19 в 08:00

Утешение в скръбта. Не плачи!

В Третата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Сила, която е свръхестествена, сила, която прави невъзможното..

публикувано на 06.10.19 в 08:00

Нашите врагове – наши благодетели

Във Втора неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание да проумеем и се вдъхновим, че всичко онова, което ни заобикаля ще бъде добро или зло, в  зависимост от това какви сме ние спрямо нашите околни...

публикувано на 29.09.19 в 08:00

Божията подкрепа и грижа към нас подпомага да открием нашето призвание в живота

В Първа Неделята след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на висотата на духовното служение и в същото време неговата простота и достъпност за всеки един от нас. Духовният живот и общение с..

публикувано на 22.09.19 в 08:00

Смисълът на живота

Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. И Светата църква в този ден отново ни напомня думите Христови за кръстоносенето, за..

публикувано на 15.09.19 в 08:00

Какво ние да дадем Богу?

Днес е Неделя преди Въздвижение. Целият християнски род се подготвя да посрещне празника Въздвижение на Светия Кръст Господен и по този начин, да подчертае вярата си в Онзи, Който увисна на кръстното дърво и изкупи греховете..

публикувано на 08.09.19 в 08:00