Сладки спомени с Йорданка Братанова

С дъх на бяло сладко и малиново вино е днешният разговор. С капели и фини рокли, с ветрила, много усмивки и чадърчета - попадаме в света на старата градска песен заедно с Йорданка Братанова , създател и вдъхновител на групата за стари градски..

публикувано на 23.03.17 в 12:00

Анко Анков, файтонджия: Цял живот се уча на майсторлък

В "Истории от миналото" ви разказваме за една интересна личност от врачанското село Косталево . Той е майстор в много области- дърводелец, ковач, и музикант. Анко Анков е майстор-файтонджия. Днес е на 87 години и е последният жив майстор от прочулата..

публикувано на 17.03.17 в 13:33
СУ

Чай по английски в Кула

В английския клуб „ My  friend  is  Big  Ben ”  учениците от трети клас при СУ „Васил Левски” в Кула , под ръководството на тяхната учителка- Елица Иванова, усилено и с желание изграждат своята положителна мотивация към английския език и..

публикувано на 15.03.17 в 11:53

Опасни ли са газовите уредби и колко пестим с тях

Автомобилните газови уредби- опасни ли са и колко може да спестим с тях? Оказва се, че понятие като "взривена газова бутилка" няма. Опасност има, ако уредбите са некачествено инсталирани от некомпетентни лица. Във Видин професионалистите се броят на..

публикувано на 14.03.17 в 13:39

Следосвобожденската градска управа на Видин решавала и спорове за имоти

На трети март 1878 година с подписването на Санстефанския мирен договор приключва Руско- турската война, а за България настъпва Освобождението от османска власт.   Към историите от първите месеци след тази дата във Видин ни връщат страници от фонда..

обновено на 14.03.17 в 12:38
Празникът 8 март в детската градина в Ново село.

За първата учителка

За първата учителка , но не за тази, която ни е научила на „а“ и „бе“. А за жената, която ни е поела направо от топлия майчин скут. Която всяка сутрин загърбва домашните грижи и тревоги, за да посрещне с лъчезарна усмивка плачещото дете. Която ни учи да..

публикувано на 10.03.17 в 11:02

Община Кула ще закупи сметосъбираща техника с европейски средства

Община Кула започна изпълнението на проект "Чист и зелен живот", финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-България - Сърбия, със средства по Инструмента за предприсъединителна помощ. С реализацията на проекта ще се..

публикувано на 02.03.17 в 15:12

Младежки дом Враца раздаде наградите " Опит за летене"

На официална церемония във Враца бяха връчени дванадесетите годишни награди "Опит за летене". Поводът-  1 март и деня на любителското художествено творчество и фолклор. Дипломи получиха всички самодейни групи към читалището, в които са ангажирани около 200..

публикувано на 01.03.17 в 16:30

Приятели на Радио ВИДНИ: Тези 8 години да се превърнат поне в 80

Радио ВИДИН празнува своя осми рожден ден в компанията на някои от най-емблематичните и харесвани от слушателите гости. Те отдавна са се превърнали в наши приятели, с които търсим среща и в делник, и в празник.  Царицата на комедията..

обновено на 01.03.17 в 15:58

"Приказни" пожелания от Берковица

Радио ВИДИН вече осем години пише и Ви разказва "Новите приказки от Северозапада". Честит да ни е рожденият ден! Много мои герои искаха да ни поздравят за празника, затова днес, вместо приказка, Ви подаравям букет от техните пожелания. Цветана..

публикувано на 01.03.17 в 13:59