Семейна среща на ловците в Ново село

Не знам откога е започнала тази традиция. Може би от социалистическо време, когато не се празнуваха светците и именните дни, а хората правеха празници на професията и хобитата. Оттогава датира спортният празник на общината, но вечерта на..

публикувано на 14.12.18 в 12:09
Неиздадени стихотворения на Гинка Александрова

Един живот като от стих- история от Иново

Баба Гина на пръв поглед е една съвсем обикновена възрастна дама от Северозапада. Дори за много от нейните познати, тя е просто Гина от Иново. Но за нас те я поредното доказателство, че тези хора, живели достойно, стойностно, оставяйки след себе си..

публикувано на 07.12.18 в 12:05
Откриването на храма на 20 ноември 2016 г.

Осветиха камбанария в село Ясен

Камбанарията на храм "Успение Богородично" във видинското село Ясен беше осветена. Близо 50 души се събраха на Никулден пред църквата. О тец Ваньо  отслужи с вета литургия и водосвет.  Ръководството на община Ново село гостува в Ясен...

публикувано на 07.12.18 в 11:15

Лора Цветанова представя "Скрита в стиховете"

Осмата книга на видинската поетеса Лора Цветанова ще бъде представена в регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин утре, 4 декември. Поетичната книга е озаглавена "Скрита в стиховете" и съдържа 86 стихотворения. Заглавието на стихосбирката..

публикувано на 03.12.18 в 14:33

Старопатица- селото край река с древни корали

Наистина е невероятно, но е факт, че Старопатица е едно от двете места в България, където са намерени корали от праисторическо време. Селото е разположено върху територията на коралов риф от някогашно море. Откритието е направено преди доста години, но..

публикувано на 30.11.18 в 16:40

По следите на потъналите кораби край Ново село

Една закъсняла награда, връчена след 75 години от Министерството на образованието, за героичната постъпка на Цонко Филипов от Ново село през Втората световна война , спасил живота на двама румънски войници, разбуди спомените у новоселяни. Много..

публикувано на 30.11.18 в 11:00

Вокална група "Шоколадче" с юбилеен концерт

Точно ден остава до голямото събитие- юбилейния концерт- спектакъл на Вокална група "Шоколадче" - Лом , с който те ще отбележат 10-ия си рожден ден. За годините, в които съществува, вокалната група се превърна в емблема на дунавския град, че и на..

публикувано на 26.11.18 в 17:13

Община Ново село има готовност за зимата

Лятото тази година продължи по-дълго и даде възможност на хората да привършат подготовката за зимата . Невралгични за община Ново село са пътищата и по-точно участъците с навявания, които откъсват от околния свят две села – Ясен и Винарово. Ето..

публикувано на 16.11.18 в 11:36

Приказни спомени за Бай Милан Революцията

Здравейте, уважаеми приятели на радио Видин. Октомври и ноември винаги са ми особено скъпи, но и минорни. В моето сърце те са вързани с Радичков и Бай Милан Революцията. Съвременни будители, за съжаление, вече ни гледат отгоре,..

публикувано на 14.11.18 в 12:30

На риболов в Ново село

Дунав се покачва, а с това и надеждата на рибарите за по-добър улов. Тримесечната суша се отрази и на нивото на реката. А всички рибари знаят, че когато водата спада, температурата ѝ се вдига и рибата бяга от брега и се крие в дълбоките води. Има и..

публикувано на 09.11.18 в 08:30