Ден на траур и за Кула

С дълбока скръб Община Кула и всички жители на нашия град се присъединяват към траура за кончината на Видинския митрополит Дометиан .  Представители на Общината ще поднесат последна почит пред тленните останки на владиката днес, в катедралния храм..

публикувано на 20.09.17 в 08:25

За хората и кучетата в Ново село и не само там...

Да поговорим за любовта към животните и отговорността ни към тях. Защото наближава началото на новата учебна година и децата ни ще тръгнат сутрин рано на училище. Ако срещнат едно куче може би ще го помилват. Но ако срещнат глутница бездомни..

публикувано на 15.09.17 в 09:10

Социално слаби в Ново село ще получат помощ за зимата

Две са условията, за да оцелее човек през зимата – храна и отопление . Вече трета година около 100 души разчитат, че ще получат топъл обяд от услугата „Социална трапезария” на Община Ново село . Приемът на документи завърши на 18 август и от 1..

публикувано на 25.08.17 в 09:48

Село Ясен прави два пъти събор

В събота, 19 август ще се състои традиционният събор на най-малкото село в община Ново село – Ясен . Малко, но с традиции и амбиции. Съборът е свързан с храмовия празник на селото- „Успение Богородично“. Досега се е провеждал в последната събота на..

публикувано на 18.08.17 в 09:54

Кула е в очакване на фестивала за танцово изкуство

Панаирът в Кула , който започна на 14 август, е в своя разгар, като очакваме през почивните дни да събере и най-много посетители на организираните събития. Затова е предвидено Третото издание на Фолклорния фестивал за танцово изкуство „Надиграване в..

публикувано на 16.08.17 в 09:39

Благотворителен концерт "Да помогнем на Гери" ще се проведе във Враца

Тя е само на 13 години, когато разбира тежката диагноза- оказва се, че е болна от остеосарком- или злокачествен рак, който засяга костната ѝ система и е много прогресивен. Момичето се казва Гергана Петрова и е от Враца. Тази вечер, на 14 август, в..

публикувано на 14.08.17 в 14:03

Примабалерината на Софийската опера и балет играе на видинска сцена

Примабалерината на Софийската опера и балет Катерина Петрова ще играе във Видин в спектакъла „Лебедово езеро“ в събота. Представлението е в програмата на фестивала „Крепост на вековете“, който се провежда в града. Играта на открито е много..

публикувано на 10.08.17 в 15:20
Таванът в къщата

На гости в новоселска къща

Тази сутрин ще ви заведа в една новоселска къща .  Собственикът ѝ Пенко Ляев твърди, че е съградена преди близо два века. Обикновена селска къща-плетарка. Но поддържана с много любов и изографисана със завидна майсторство. В нея са родени и..

публикувано на 04.08.17 в 09:42

Балет до края на "Опера на върховете" в Белоградчик

В продължение на две седмици любителите на оперното изкуство можеха да се наслаждават на пет от най-популярните опери – "Набуко", "Лакме", "Тоска", "Пепеляшка" и "Мадам Бътерфлай" и на прекрасните изпълнения както на едни от най – добрите български..

публикувано на 03.08.17 в 13:00

Силвия Кацарова гостува на "DJ Ретро фест" във Видин

Незабравими хитове от 80-те години на миналия век ще звучат през следващите три вечери на брега на Дунав при "Телеграф капия" във Видин . Едни от най-популярните видински диджеи и легендата Силвия Кацарова са сред участниците в осмото издание на..

публикувано на 03.08.17 в 08:59