Село Ясен

Текат ремонти по капиталовата програма в община Ново село

Преваля вече първата половина на 2019 г. Беше време да погледнем докъде стигнаха ремонтните дейности на Община Ново село, залегнали в плана за капиталовите разходи. Защото тази година те надхвърлят 3 млн.лв. В Ново село усилено се работи в..

публикувано на 14.06.19 в 09:51

СУ „Христо Ботев” в Белоградчик- равносметката в края на учебната година

Наближава краят на учебната година. Ето как ще приключи тя и какво се планира за следващата в СУ „Христо Ботев” в Белоградчик . Вече излязоха резултатите от държавните зрелостни изпити на завършващите 12 клас.  Отличен 5,81 е най-високата оценка от..

публикувано на 13.06.19 в 13:20

Иван Иванов, кмет на Стакевци: "Българчета от цяла Европа идват в Детския ни приключенски лагер"

"Възстановеният летен лагер дава възможност на децата не само да преживеят едно незабравимо лятно приключение, но и провокира творческия им потенциал. В продължение на седмица децата завързват нови контакти, учат се да общуват, да работят в екип,..

публикувано на 07.06.19 в 16:00

Покачва се непрекъснато нивото на Дунав при Ново село

Нивото на река Дунав се покачва непрекъснато от начало на месеца. И това е обяснимо – що дъжд се изсипа и у нас и в горното течение на реката. И все по това време, когато зреят черешите. Затова ги наричат „черешови води“. На 1 юни служителите на..

публикувано на 07.06.19 в 08:55

Време ли е за по-ниски данъци

В общественото пространство отново се заговори за намаляване на данъците . Преди дни стана ясно, че ДПС обмисля законодателни инициативи за въвеждане на по-ниски нива на ДДС за хляба, лекарствата и книгите. Инициативата обявиха депутатите Делян..

публикувано на 04.06.19 в 15:45

Жители на Чирен искат ремонт на пътната инфраструктура

Днес рубриката "Добро утро, кмете" ни води във врачанското село Чирен. В латинската крепост над селото са намерени статуи от Римската епоха, съхранявани във Врачанския исторически музей. На запад от него към местността Жабокрек се намира  природната и..

публикувано на 31.05.19 в 15:20

Ден на отворените врати във видинското училище "Отец Паисий"

Видинското основно училище "Отец Паисий" днес проведе "Ден на отворените врати". Учениците показаха каква дейност развиват клубовете по интереси. Ръководството покани гражданите да се запознаят с учебния процес и материалната база.  "Идеята е..

публикувано на 28.05.19 в 16:17
Божидара, Ивайло, Теа, Боряна и Владимир са тазгодишните носители на наградата на името на полк. Стефан Илиев във видинското училище

ТЕ избират БЪЛГАРСКОТО

"Истинският родолюбец разбира посланията на предците, учи се от грешките им и върви по техните стъпки. Защото в края на пътя винаги е имало обща цел - България. ... Всичко българско е синоним на вкъщи. А по-добро от вкъщи няма..." "Не..

публикувано на 26.05.19 в 13:20

Кметът на Лиляче: Кражбите спряха, защото в началото почти не спях нощем

Това обясни в рубриката "Добро утро, кмете", Цветослав Цветков , кмет на врачанското село Лиляче. То е едно от най-големите села в община Враца и се намира само на 14 км от общинския център. Разположено е в своеобразен карстов район с много пещери,..

обновено на 24.05.19 в 17:00

Юбилеен концерт на НЧ "Земеделец-187" в Ново село

145 години навършва новоселското огнище на култура и на просвета за възрастните. Създадено от будни новоселяни  в годините на турското владичество, то се превръща в пазител на българския дух, в продължител на народните традиции, в място за просвещение...

публикувано на 24.05.19 в 11:36