Благотворителна фотоизложба набира средства за лечението на Сияна от Мездра

Благотворителната фотоизложба "Търсената Америка" ще бъде открита във Враца. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малката Сияна от Мездра. Инициативата е на журналистката от БНР Недит Георгиева и нейния съпруг Георги Георгиев , който е..

публикувано на 20.04.18 в 09:49

За некоректните съседи в лозята

В петък, 13-и, за какво можем да си говорим, ако не за това, как не ти върви в такъв ден. И понеже започна голямата кампания по резитбата на лозя, ще отворим дума за съседите. Може ли да не ти върви на съседи в лозовия масив и има ли начин да се пребориш..

публикувано на 13.04.18 в 11:00

Да печелиш за отбора на България- приказка за Кристиян Стоянов от Берковица

Едно младо момче носи гордо името „българин“ и показва най-доброто лице на родината си. Това е биатлонистът Кристиян Стоянов . Преди дни състезателят на „Ком - Берковица “ стана абсолютен републикански шампион по биатлон при младежите. Той се..

публикувано на 11.04.18 в 14:38
Врачанският митрополит Григорий

Пасхално послание на Врачанския митрополит Григорий

Пасхално послание на Врачанския митрополит Григорий: "Христос Воскресе! Възлюбени в Господа братя и сестри, по Божие изволение и тази година, изпълнени с духовна радост, ние посрещаме Празника на празниците - Славното Христово Възкресение. Небето и..

публикувано на 09.04.18 в 11:28

400 дарители от Лом в кампанията "Купи и сподели"

В рубриката "Похвали се - оплачи се" днес ви срещаме с Румяна Цветева от Лом , ръководител на група младежи, които организираха за първи път в града  кампанията "Купи и сподели" . Тя е част от националната инициатива "Великден за всеки"- "Дари..

публикувано на 02.04.18 в 10:50

Какво се прави за децата и младежите в Ново село

На вчерашното заседание общинските съветници разгледаха три документа, касаещи въпроса. Водещ от тях е Общинският план за младежта за 2018 г. в изпълнение на Националната стратегия за младежта . При население малко над 2500 жители в община..

публикувано на 30.03.18 в 11:18

Видинските "Северняци" с предложение за съвместна работа със сръбски хореограф

Пъстрота, настроение и емоции- това беше концертът за шестия рожден ден на Фолклорна студия "Северняци". Преди седмица 85 танцьори от четирите формации на "СЕВЕРНЯЦИ" показаха красотата на българския фолклор.  Под ръководството на Ерик Петров, във..

обновено на 30.03.18 в 09:08
Пенка Пенкова, кмет на Община Лом, в изнесеното студио на Радио ВИДИН в крайдунавския град.

Пенка Пенкова: Подкрепяме всички, които искат да работят в община Лом

Община Лом е готова да подкрепи инвеститорите, които искат да дойдат и да работят на нейната територия. Това каза в "Добро утро, кмете" по Радио ВИДИН Пенка Пенкова , кмет на Община Лом . Тя обясни, че икономическото състояние е една от болните теми..

публикувано на 23.03.18 в 16:14

Младите пазители на реда от Ново село

На какви законови норми се базира редът в нашето общество научават учениците в клуб „Пазители на обществения ред“ към СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското село Ново село . В  клубните занимания се запознават още с различните служби по охрана и..

публикувано на 23.03.18 в 15:43

Туроператори ще посетят Видинско

„Туризъм на две граници - от Торлашко, та до Влашко” - под този наслов ще премине тази година информационното пътуване, което Община Белоградчик организира чрез Асоциацията на екскурзоводите в България. По традиция то се провежда в началото на активния..

публикувано на 22.03.18 в 09:43