Младежките общества в Северозапада-има ли ги?

На 12-ти август отбелязваме Международния ден на младежта . Това е удачен повод, за да повдигнем винаги актуалната тема: какви са възможностите на младите в нашия регион да разгърнат потенциала си и да се включат в развитието и прогреса на нашето..

обновено на 09.08.18 в 13:06

Детското лято в Ново село е в разгара си

Ако си мислите, че най-интересни за децата са въртележките и сергиите на събора, много се лъжете. Това беше само част от красотата на детското лято във видинското село Ново село . Но големите детски празници тепърва предстоят. Още в началото на юли..

публикувано на 03.08.18 в 11:14

Готова е програмата за панаира в Кула

Община Кула се подготвя за отбелязването на 102-рия традиционен панаир , който ще се проведе от 13 до 19 август тази година. Готова е културната програма, която включва много събития, забавления и тържества. Панаирът официално ще се открие в 20..

публикувано на 18.07.18 в 11:04
Школа за оцеляване БАГА-ТУР

Пътят на българите показва школа за оцеляване

Какъв е бил пътят на българите, пътят за духовното им и физическо оцеляване, това представя школата за оцеляване "БАГА-ТУР". Те са от Стара Загора и представят спектаклови хореографии и екстремни бойни изкуства. Прабългарски лък и копие, бойна брадва,..

публикувано на 13.07.18 в 14:06
Домакинът на пленера- Борислав Митков

Пленер в Ново село

За втора година в седмицата преди новоселския събор се организира пленер. Трима известни художници са родени и творят и сега в Ново село – Петър Бърчев, Валери Никифоров и Борислав Митков . Инициатор и домакин на пленера е най-младият от тях-..

публикувано на 13.07.18 в 09:35

Новоселски самодейци излизат на професионална сцена

На професионална сцена  ще се изяви утре, 7 юли, танцов състав „Гъмза“ при НЧ „Земеделец-1874“ във видинското село Ново село .  Това ще стане в зала „Фестивална“ във Варна , където тече 24-то издание на Балкан фолк фест. Новоселските самодейци ще..

публикувано на 06.07.18 в 09:40

Белоградчик се готви за летния фестивал "Опера на върховете"

Отмина шумотевицата около емблематичния Белоградчишки панаир, но жителите и гостите на града вече се вълнуват от най - атрактивното събитие, което предстои да се случи само след една седмица - третото издание на летния фестивал „Опера на върховете -..

публикувано на 05.07.18 в 09:24

Какво се прави за пенсионерите в Ново село

Какво ли не прави Клубът на пенсионера и хората с увреждания във видинското село Ново село , за да се чувстват пълноценни неговите членове. Първо убеди 30 души, че могат да слязат в новооткритата пещера „Венеца“ край с. Орешец. Е, не..

публикувано на 29.06.18 в 13:55

Новоселско лято

Не знам на кого пречат повече дъждовете – на децата, които искат да се къпят или на арендаторите, които бързат да приберат зърното. По данни на Общинската служба по земеделие във видинското село  Ново село вече е прибран ечемикът в цялата община,..

публикувано на 22.06.18 в 11:28
Даниел Иванов от новоселския клуб на младите възрожденци с грамотата от срещата във Видин.

Младите възрожденци от Ново село със специална награда

Ежегодна среща на клубовете „Млади възрожденци“ от Видинска област се проведе в областна управа- Видин на 12 юни /вторник/. На нея присъства Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Клубът на новоселското училище „Св...

публикувано на 15.06.18 в 09:57