На събор в Ново село

Всички села имат събори, а Ново село има панаир!  Така казват новоселяни. Нищо, че трае само два дни като обикновен селски събор . Но пък какви дни – летни, слънчево засмени и изкъпани в Дунава! Гостите вече започнаха да идват, защото и..

публикувано на 21.07.17 в 14:07
Църквата

Старопатица посреща Илинден с храмов празник

Храмът „Св. пророк Илия“ в кулското село Старопатица ще отбележи своя храмов празник утре, 20 юли, както и своята трета годишнина. Храмът е осветен на големия християнски празник Илинден на 20 юли 2015 г. от Видинския митрополит Дометиан...

публикувано на 19.07.17 в 09:57

За щастието да посетиш отново Русия

Преди дни Нина Данколова от Мездра се завърна от екскурзия в Русия . Дълги години тя е живяла в Москва и Санкт Петербург, но чувството отново да посетиш тази страна е неописуемо, според нея. Затова, в две поредни издания на рубриката ни "Открий Русия"..

публикувано на 18.07.17 в 11:34

Остават броени дни до летния фестивал "Опера на върховете" в Белоградчик

В петък, 21-ви юли, с операта „Набуко” на Верди ще се открие най – голямото събитие за Белоградчик – летният фестивал „Опера на върховете" Белоградчишки скали 2017 . Поради големия интерес тази година представленията са повече – три последователни..

публикувано на 17.07.17 в 10:49
Новоселяни посетиха сръбския град Неготин.

На панаир в Неготин

На панаир в Неготин   отидоха хората с увреждания от видинското село Ново село . Кой с патеричка, кой с инсулина в торбичка, а някой и с инвалидна количка, но хората удовлетвориха желанието си да излязат зад граница и да посетят близкото сръбско..

публикувано на 14.07.17 в 09:40

Белоградчик се готви за събора "Кадъ боаз"

Международният събор на прохода „Кадъ боаз“ при белоградчишкото село Салаш и сръбското Ново корито тази година ще се проведе от 21 до 23 юли. Очаква се тази седмица да се проведе среща на членовете на смесената Съборна комисия за официалното подписване..

публикувано на 10.07.17 в 10:47

Започва подмяна на уличното осветление в община Ново село

Един от редовните въпроси на заседанията на Общинския съвет във видинското село Ново село , преди празниците и при случайни срещи с кмета на улицата, е проблемът с уличното осветление . Обикновеният гражданин не се интересува колко общини в България са..

публикувано на 07.07.17 в 12:18

Започват летните хорá в Ново село

Срещали ли сте израза „неделни хóра“?  И аз не съм. Но кой знае защо, по този начин гости на видинското село Ново село четат обявата за откриването на неделните хорá . Читалището се опитва да я запази тази стародавна традиция на всяка цена. А..

публикувано на 30.06.17 в 15:32

Празник от римско време събира хората от Монтанско

Фолклорният фестивал "Свидня" ще се проведе утре, 24 юни, в местността "Попов мост" край селата Говежда, Главановци и Копиловци, община Георги Дамяново . Фестивалът се провежда за девети път, но традицията хората да се събират на това място и да..

публикувано на 23.06.17 в 11:36

Бяла лястовичка кацна при новоселските танцьори

Танцов състав „Гъмза“ при НЧ „Земеделец-1874“ във видинското село Ново село участва в Деветия национален събор на читалищата в Бяла , Варненско, където вече заслужи отличие.  Форумът започна на 20 юни и ще продължи до 24 юни. Тази година в него..

публикувано на 23.06.17 в 10:08