Новоселско лято

Не знам на кого пречат повече дъждовете – на децата, които искат да се къпят или на арендаторите, които бързат да приберат зърното. По данни на Общинската служба по земеделие във видинското село  Ново село вече е прибран ечемикът в цялата община,..

публикувано на 22.06.18 в 11:28
Даниел Иванов от новоселския клуб на младите възрожденци с грамотата от срещата във Видин.

Младите възрожденци от Ново село със специална награда

Ежегодна среща на клубовете „Млади възрожденци“ от Видинска област се проведе в областна управа- Видин на 12 юни /вторник/. На нея присъства Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Клубът на новоселското училище „Св...

публикувано на 15.06.18 в 09:57
Иван Попов

"Наследници на поп Цоко Драганов" събира над 250 имена на роднини от една фамилия

Кой е поп Цоко Драганов и кое свързва помаците, богомилите и Осман Пазвантоглу- отговорите ще намерим в новата книга на видинчанина Иван Попов - "Наследници на поп Цоко Драганов". Последната една година авторът търси своите корени и прави родословно..

публикувано на 11.06.18 в 16:30
Млади и стари показаха форма на провелия се наскоро в Ново село спортен празник.

Нужен ли е фитнес на село?

Във видинското село Ново село п ърво по този въпрос започнаха да умуват пенсионерите. Защото новоселяни са били винаги напредничав народ. За тези, които смятат, че мотиката замества спорта на село, нашите деца имат крилатия отговор: “Ако копаенето..

публикувано на 08.06.18 в 15:19

Измеренията на патриотизма- преди и сега

Кристина Петрова и Едуард Милчев са от онези млади хора на Видин, които знаят откъде идват, къде са сега и какво искат да правят със живота си. Тази година завършват Средно училище "Цар Симеон Велики". За отличен успех през целия курс на обучение..

публикувано на 07.06.18 в 11:05
НУ

Здравей, лятна ваканция!

И за учениците от НУ „Васил Левски” в Белоградчик вече започна лятната ваканция. В първи, трети и четвърти клас завършиха по две паралелки, а във втори – три. Четиридесет и две деца от четвърти клас ще сменят училището и ще започнат пети клас в СУ..

публикувано на 07.06.18 в 10:05

„Нящо мяшано“ за втори път в Кула

За втори път на вълшебния летен празник Еньовден неформалното сдружение на творци и любители на приложното изкуство от Кула „Майсторителница Убавило“, с помощта на местни родолюбци, ще представят фолклорния празник и конкурс за местен..

публикувано на 06.06.18 в 09:39

Николай Пачев, историк: В Козлодуй блика българският национален дух

Групи от цяла България идват на козлодуйски бряг да се преклонят пред паметта на Ботев и четата му.  "Козлодуйският бряг е сакралната педя земя на България. Зачетете я" , призовава дългогодишният историк, уредник и създател на историческия музей на..

публикувано на 01.06.18 в 16:10
Астрономическата обсерватория в Белоградчик

Поезия ще звучи в Астрономическата обсерватория в Белоградчик

Белоградчик ще бъде домакин за 38-и път   на единствената по рода си литературна среща, наречена „Поетическа обсерватория” . За трета година провеждането на литературния форум е на 2 юни, както е било в началото. Първоначалната идея е свързана с..

публикувано на 01.06.18 в 15:41

Две изложби откриват в Монтана за Свети Дух

В 16.30 часа ще бъде открита документалната изложба "Българските чехи", на Държавна агенция "Архиви" и БТА в Държавен архив - Монтана по случай празника на града Свети Дух. След изключителния успех на документалната изложба в народната..

публикувано на 28.05.18 в 16:27