Превала - хубаво село с добри хора

Тази сутрин "Посоките на делника" ни водят в Превала - село на границата между областите Видин и Монтана, най-голямото в община Чипровци и единственото, където на предстоящите местни избори ще гласуват за кмет на населеното място. Девизът на..

публикувано на 13.09.19 в 15:47

На път към училището

В навечерието на новата учебна година ви предлагаме спомени от ученическите години на видинчанина Тодор Петров, започнал първи клас през 1946 година в родното си село Дълго поле, община Димово. Училището е носило името на светите братя Кирил и Методий...

публикувано на 13.09.19 в 11:20

Новоселска община – лауреат на конкурса „Екообщина 2019“

Община Ново село стана лауреат на конкурса „Екообщина 2019“ . Конкурсът е под егидата на френското посолство и се провежда в четири категории – Общини с население под 10 000 жители, „Спорт и гражданско общество“ за неправителствени организации,..

публикувано на 13.09.19 в 09:06

Гореща есен на политическата сцена

Есенната сесия на Народното събрание започна с остри изказвания и упреци. В обръщението си от трибуната на парламента президентът Румен Радев отправи критики към изпълнителната власт и призова за засилен контрол от страна на парламента. Председателят на..

публикувано на 10.09.19 в 14:11

Усещане за заедност и българска красота

В навечерието на един от най-българските празници - Съединението, правим един своеобразен скок във времето - тогава, когато хората са били други, и желанията им са били други, но са били обединени от любовта си към България и всичко българско.  Сега..

публикувано на 05.09.19 в 16:20

Фотоизложба събира средства за ремонт на детски площадки във Враца

Фотоизложба- базар под надслов "Играем заедно" ще се прове­де днес във Враца. На нея ще се предлагат предмети, сувенири и арт творения, израбо­тени от деца с увреж­дания и техните близ­ки. Със събраните средства ще бъдат за­купени и монтирани..

обновено на 04.09.19 в 11:14
село Царевец, община Мездра

Богатството на село Царевец са хората, убедена е Маргарита Петкова

Днес заедно ще посетим   красивото село Царевец , което се намира на няколко километра от общинския център Мездра. Село, което се слави с добива на белия камък, който незнайно защо се нарича "врачански камък". През 70-те години на 20 век..

публикувано на 30.08.19 в 11:53

Предпочитаният кмет: "Да е честен, деен, човечен и съпричастен"

Точно след два месеца- на 27 октомври, отново ще избираме кметове . В партийните централи тече подготовка за местния вот, номинират се най-подходящите кандидати, подготвят се техните платформи. А за избирателите на преден план е въпросът: Как да изберем..

публикувано на 27.08.19 в 14:10

Раяновци - село без грешка..., път и магазин

Днес гостуваме в китното балканско село Раяновци . То се намира почти до границата със Сърбия, на 15 км от Белоградчик и на около 42 км от Видин. Постоянните жители на селото са 65 души, предимно пенсионери. Малцина са хората в трудоспособна възраст,..

публикувано на 23.08.19 в 13:00

Как ще ги стигнем...

Общите разходите на българските домакинства нарастват с по-бързо темпо от доходите през второто тримесечие на настоящата година, показва проучване на Националния статистически институт. Общият доход средно на лице от домакинство през периода април-юни се..

публикувано на 20.08.19 в 13:24