Кметът на с.Василовци Огнян Йорданов

Във Василовци ревностно пазят духа на селото, традициите и дълголетната си история

В Деня на народните будители, отдавайки почит към паметта на онези българи, които ни водеха към просвета и свобода, търсим новите будители в село Василовци, община Брусарци. Кои са хората, които чрез примера си, вдъхновяват младите да търсят духовни..

публикувано на 01.11.19 в 17:00

Кулинарен фест с дарени продукти в Ново село

Когато преди дни в Центъра за обществена подкрепа, който работи преди всичко с деца в риск, донесоха продукти като дарение децата в социалните институции, социалните работници решиха да ги използват по най-добрия начин. Да създадат умения у децата и..

публикувано на 31.10.19 в 14:48

А какво ще стане, ако този път гласуваш...

Преподавателят по политология проф. Тодор Галунов смята, че хората са загубили увереността, че от гласа им зависи нещо в държавата. Социолозите прогнозират изборна активност около 55% на 27 октомври. В първия тур на предишните местни избори през 2015..

публикувано на 25.10.19 в 14:38

С балон над Белоградчишките скали

Белоградчишките скали, погледнати отгоре- това беше една от атракциите, която организаторите на демотура за хора над 55 години ни предложиха. Нов поглед и незабравимо изживяване за всички нас – и за двадесетгодишните, и за 60 плюс-  годишните. Защото..

публикувано на 18.10.19 в 11:21

Ще стане ли Северозападът по-добро място за живеене

В последно време отново се заговори за Целенасочена програма за развитие на Северозапада . Тя беше разработвана, обсъждана и съгласувана в продължение на няколко години и се очакваше прилагането ѝ да даде началото на процеса за растеж на слабо развитите..

публикувано на 15.10.19 в 13:45

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще..

публикувано на 11.10.19 в 14:40

Приемната грижа- професия или призвание

За Приемната грижа казват, че спасява детството и създава личности. Според чл.34 А от Закона за закрила на детето, "Приемната грижа е отглеждане и възпитание в семейна среда на дете, което е настанено в семейство на близки и роднини или в приемно..

публикувано на 07.10.19 в 14:01

Акад. проф. Веселин Борисов: Трябват комплексни усилия за видинската болница

Творческа среща с акад. проф. Веселин Борисов ще се проведе в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. На нея известният лекар, университетски преподавател и автор на научна и художествена литература ще представи своите нови книги...

публикувано на 25.09.19 в 13:50

Кои са и какво обещават претендентите за кметове в Северозапада

На 27 октомври предстоят поредните местни избори. Предизборната кампания под една или друга форма вече започна в Северозападна България. Ясни са и основните претенденти за кметските постове. Икономическото развитие и овладяване на обезлюдяването и..

публикувано на 24.09.19 в 14:52

Представят "12-та нощ" от Шекспир в Белоградчик и Видин

Спектакълът "12-та нощ" по Уилям Шекспир ще бъде представен в Белоградчик и Видин. Режисьор е Валерия Вълчева , а  организатор - сдружение "Театър вятър". Спектакълът е създаден преди година във Велико Търново, като премиерата му се провежда на..

публикувано на 20.09.19 в 17:33