Бившата учебна работилница в Ново село

Как се стопанисват закритите училища в община Ново село

В Новоселска община остана само едно училище –„Св. Св. Кирил и Методий“ в общинския център. Школото, обаче, ревниво пазеше статута си на средно училище и успя да възобнови обучението до 12 клас, като създаде и професионална паралелка. А как се..

публикувано на 19.10.18 в 10:02

Деца в Кула се грижат за биоградина

"Обичам природата- и аз участвам" - п од този наслов е реализирана мечтата на персонала и възпитаниците на Детска градина „Звънче“ в Кула вътрешният двор на детското заведение да стане прекрасна зелена среда за труд, обучение и игра. След..

публикувано на 17.10.18 в 09:14

Международна конференция за геопарковете започва в Белоградчик

От днес, 11 октомври, Белоградчик посреща над 50 учени от цял свят, които ще участват в международна конференция на тема „ Геопарковете и модерното общество”. След настаняването гостите ще имат възможността да направят пътуване по маршрута..

публикувано на 11.10.18 в 11:12

Театърът във Враца отбелязва юбилей

Театърът във Враца навършва 80 години от създаването си. На 27 август 1938 г. Врачански областен театър, сформиран като пътуващ, дава първото си представление на "Тайна". Тържественото откриване на първия театрален сезон на културната институция става..

публикувано на 09.10.18 в 11:04

Откриха модерен център в берковско училище

Вълнуващо, красиво, събрало вярата и упоритостта на учители, ученици, родители, дарители – такова бе откриването на Центъра по природни науки и предприемачество в  I ОУ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Берковица. Модерното учебно заведение се изпълни с..

публикувано на 08.10.18 в 10:52
Раздаване на рента в Ново село

Започна изплащането на рентата в Ново село

Едно от предимствата местни момчета да са арендатори на земята е ранното изплащане на рентата . Те работят по старата поговорка „Пилците се броят наесен“. Преброиха приходите и разходите и пресметнаха, че могат да отделят по 40 лв. рента за декар..

публикувано на 28.09.18 в 09:20

В село Бела искат пешеходни пътеки

Жители на село Бела в община Димово настояват за пешеходни пътеки , за да могат да пресичат пътното платно. През селото минава главен път Е-79 и трафикът е натоварен. "Трябва да изчакваш. Ние не може да ходим... Кой изяде парите за другия път да..

публикувано на 27.09.18 в 09:46

Успешна година за детската градина в Ново село

На Обединено детско заведение (ОДЗ) „Акад. Стефан Младенов“ във видинското село Ново село определено му върви тази година. Измерено в цифри. 68 деца на възраст от годинка и половина до шест ще посещават четири групи в детските градини на..

публикувано на 21.09.18 в 10:00

Атанас Михайлов: Харесва ми да предизвиквам усмивки

Срещаме се с Атанас Михайлов, или иначе казано Наско от Мело ТВ Мания, Наско от Страх и Наско от Up Down, a в момента Наско от Ice Team. Той участва и във филмови продукции, сред които "Едно дете в повече” и "Църква за вълци”. Често го виждаме и..

публикувано на 17.09.18 в 13:48

Историческият музей в Чипровци с обновена експозиция

По повод 330 години от Чипровското въстание музеят се обогати с 60 графики и съвместна изложба с Държавен архив Монтана, съобщи директорката Анита Комитска. Платната са дарение от художника Венелин Захариев "Надявам се да харесате това,..

публикувано на 10.09.18 в 13:10