90-годишната баба Фроса (вдясно) пази спомените за своя дядо- подпоручик Иван Тодоров.

Памет за подпоручик Иван Тодоров от Ново село

В дните след Великден, когато все още небето е отворено за среща между живите и мъртвите, искам да ви разкажа за една жена, запазила и предала скъпи спомени. В своя живот всеки от нас има  моменти, в които се гордее, че е българин. Че е наследник на..

публикувано на 21.04.17 в 11:24

Приказка за образованието и упорития труд на учителите

Преди 70 години в ромския квартал "Раковица" в Берковица е открито училище с името на бащата на българската революция- Г. С. Раковски. С тържествен концерт бивши и настоящи учители и ученици отбелязаха този тържествен къс история. Надявам се никой..

публикувано на 20.04.17 в 11:00

Кога плачат мъжете?

Той твърди, че е плакал два пъти – веднъж от болка и втори път след като е разбрал, че вижда. Това е Марио Стефанов от видинското село Ново село – младежът, изгубил своето зрение при производствена злополука преди 14 години, за който Радио ВИДИН..

публикувано на 14.04.17 в 09:30

В етнографския музей във Видин изписваха с восък яйцата за Великден

По традиция днес на Велики четвъртък се боядисват яйцата за Великден . В етнографския музей във Видин показаха стара техника за изписването им с восък. За желаещите да я научат беше организирана работилница, за да могат да приложат у дома..

обновено на 13.04.17 в 15:36

"Северняци" и "Филип Кутев" на една сцена във Видин

Танцьорите от видинската  Фолклорна студия "Северняци" , с ръководител Ерик Петров и Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"  излизат на една сцена тази вечер, 12 април. Съвместният концерт е част от националното турне "Филип Кутев и приятели",..

публикувано на 12.04.17 в 14:24

Спасиха щъркел в село Сираково

Щъркел беше спасен в село Сираково, община Борован благодарение на бързата реакция на Людмил Караиванов . Младежът вижда как ранената птица пада в полето. Когато отива да провери дали щъркелът е пострадал, други два щъркела долитат и започват да се бият..

публикувано на 10.04.17 в 13:27

Гълъбина Томова, медицинска сестра: Плачехме заедно за загубата на пациент

Днес е професионалният празник на работещите в здравеопазването . Затова ви срещаме с жена, работила цял живот в здравната система. Гълъбина Томова е била 36 години медицинска сестра, 8 от които в интензивен сектор, най-тежкия по думите ѝ за работа...

публикувано на 07.04.17 в 12:36
Циганско хоро

Празник на ромите се провежда в Ново село

За първи път в историята на видинското село Ново село се споменава името на ром сред обесените въстаници срещу отоманското владичество през 1876 г. Така е и записан - Димитър Циганина. Старите помнят фамилията на Ковачевите, но те ги приемат като нещо..

публикувано на 07.04.17 в 09:00

Пролетни празници в Кула

Интересна идея за отбелязване на Великденските празници предлагат учителите, родителите и децата от ДГ „Звънче“ в Кула. Те са подготвили пъстър Великденски концерт с благотворителна цел, придружен и от изложба-базар на сувенири и кулинарни произведения...

публикувано на 05.04.17 в 11:20

Наситена със събития седмица в община Мездра

Днес,4 април, от 14.30 часа отново в НЧ "Просвета 1897"- с. Долна Кремена се открива Маратон на четено под наслов "Да се разходим заедно във вълшебния свят на приказките". Също днес от 18.00 часа във Виенския салон на популярен ресторант в Мездра..

публикувано на 04.04.17 в 10:52