Да управляваш Първа Атомна за един ден

За трета поредна година АЕЦ "Козлодуй" посрещна 12 ученици, които участват в инициативата "Мениджър за един ден". Младежите се запознаха с отговорностите на ръководния екип на Първа Атомна в реална работна среда. Ангажиментите на изпълнителния директор на АЕЦ-а Костадин Димитров за един ден пое ученичката Наталия Кръстева.

Във Враца в края на работния ден сертификатите на участниците в инициативата "Мениджър за един ден", които стажуваха в областната администрация, връчи лично министърът на финансите Симеон Дянков. А неговите министерски ангажименти в столицата за този ден пое Сара Асенова, ученичка от 11 клас, специалност "Данъчна и митническа администрация", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин.

Журналист за един ден в РАДИО ВИДИН бе Иви Йорданова от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". Инициативата "Мениджър за един ден" се провежда за десета поредна година. Партньори и домакини на младите хора във Видин бяха 22 предприятия и организации. Трима ученици работиха във Видинския офис на НАП. Учениците наблюдаваха и участваха в дейностите по обслужване на клиентите- приемаха данъчни и осигурителни декларации и обработваха документи за здравен статус. Други трима поеха управлението на Областната администрация. В работата на Дирекцията за регионална политика и управление на собствеността заедно с нашите младежи работи и Дамла Портакал от Турция.

"За първи път в инициативата "Мениджър за един ден" участват ученици от Турция, Испания и Полша. Младежите гостуват на нашето училище в рамките на проект за професионална квалификация и заетост по програма "Леонардо да Винчи", обясни директорът на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Мариета Георгиева.

В Монтана младите мениджъри представиха свои идеи за благотворителна акция и изготвяне на насоки за подобряване работата на служителите в Дирекция "Административно правно обслужване" в областната администрация.
Вижте още

Снимката на 14 октомври 2019 година

С официална церемония във Видин бе открита Пречиствателната станция за отпадни води. Инвестицията е за близо 20 милиона лева и е един от най-мащабните, които се реализират в Общината по Оперативна програма "Околна среда". Средствата са предоставени от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България. 580 хиляди лева е..

публикувано на 14.10.19 в 18:00

Медицинските сестри от учебните заведения ще бъдат обучени за работа с деца с диабет

Надзорният съвет на Здравната каса одобри включването на сензорите за измерване на кръвната захар при деца в списъка за реимбурсиране. Това съобщи на пресконференция пас-президентът на "Лайънс клуб" Видин Мартин Петров. Той обясни, че принос за това има кампанията на организацията за борба с диабета, която премина с поредица от инициативи: "Нашата..

публикувано на 14.10.19 в 17:49

Шест подвижни избирателни комисии ще има в Община Видин

Шест подвижни избирателни секции ще има в община Видин на предстоящите на 27 октомври местни избори. Днес се състояха  консултациите за определяне състава на комисиите. Партия ВОЛЯ се отказа от свои представители. За реда на гласуването в подвижните кутии ще следят представители на останалите четири парламентарно-представени партии- ГЕРБ, БСП за..

публикувано на 14.10.19 в 17:13

Нови 100 апартамента ще бъдат санирани в Белоградчик

В Белоградчик стартира санирането на многофамилни жилищни сгради. Проектът "Изпълнение на мерки за повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Белоградчик" се финансира от ОП "Региони в растеж" 2014-2020.    Антон Трифонов - временно изпълняващ длъжността кмет на община Белоградчик, говори за нелекото начало по..

публикувано на 14.10.19 в 17:07

Откриха официално Пречиствателната станция във Видин

С официална церемония във Видин бе открита Пречиствателната станция за отпадни води. Инвестицията е за близо 20 милиона лева и е един от най-мащабните, които се реализират в Общината по Оперативна програма "Околна среда". Средствата са предоставени от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България. 580 хиляди лева е..

публикувано на 14.10.19 в 16:33

С обновена църква и курбан във Власатица отбелязаха Петковден

Десетки жители и гости се събраха в обновената църква "Св. Параскева" в село Власатица, за да отбележат големия християнски празник Петковден. Богослуженията по повод честването започнаха още от сутринта. Врачанският митрополит Григорий отслужи чина "обновление на храма", последвана от архиерейска света Литургия.  Гост на празника беше Мария..

публикувано на 14.10.19 в 16:09

Национално образователно турне започна от Видин

Образователно турне " Знам.бе " стартира от днес във видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Инициативата цели да подпомогне учениците в кариерното им ориентиране.  "Това, което правим реално е един въпросник, който има 25 въпроса и децата попълват за около 5 минути. Всичко това е онлайн на сайта на знам.бе. След като..

публикувано на 14.10.19 в 15:45