За правата на детето- по европейски

Интерактивен тренинг се провежда с първата група от педагози от детски градини и родители от Враца, Монтана и Видин, на тема "Как да преподаваме правата на детето". Обучението е в рамките на кампанията "Правата на децата- Европейски уроци в детската градина", организирана в партньорство от Инспекторатите по образование на трите града. Занятията се водят на 2 и 3 април 2011 година в Търговско- промишлената палата на Враца. Тренингът на втората група педагози и родители ще се проведе на 16 и 17 април 2011 година на същото място- съобщават организаторите.
Вижте още

Поставете противогрипна ваксина в следващите 10 дни, съветват специалистите

В сезона сме, когато нарастват случаите на остри респираторни заболявания. За момента обаче все още няма място за притеснение, обясни д-р Пепа Цветанова , директор Надзор на заразните болести към РЗИ- Видин: "В България все още няма доказан грипен вирус. Изолират се вируси, които циркулират през този сезон. Формата им е по-лека от класическия..

публикувано на 22.11.19 в 11:50

Апартамент горя в Лом

Пожар е възникнал вследствие на взривила се газова бутилка на тераса в апартамент в град Лом, собственост на местен жител. При произшествието е унищожена газова бутилка, готварска печка,  домашно имущество и са опушени 20 кв.м. стени. Спасен е апартаментът след намеса на екип на РСПБЗН Лом. Предполагаемата причина за произшествието е неправилно ползване..

публикувано на 22.11.19 в 11:30

Полицията хвана видинчанин с незаконни дърва

4.2 кубика цер без контролна горска марка и документи, доказващи законен произход, установили полицаи при проверка в частен имот във Видин. Служител на горското стопанство съставил на стопанката акт по Закона за горите. Дървесината била иззета и транспортирана в депо за съхранение. По случая в РУ-Видин е заведена преписка.

публикувано на 22.11.19 в 11:17

Учител от Зверино е посланик на доброто

С голямо сърце и знака „Посланик на доброто” беше наградена учителката от Средно училище „Св. Климент Охридски” в мездренското село Зверино Петя Илиева.  Тя получи отличието си от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.Това е признание за неуморния и труд като ръководител на БМЧК и Клуб „Приятели на Искърското дефиле” към училището и..

публикувано на 22.11.19 в 11:11

Ученици от България и Румъния ще участват във възстановка на Освобождението на Белоградчик

Възстановка на Освобождението на Белоградчик ще направят ученици от Видин и румънския град Крайова. "Спомнете си за войната, за да оцените свободата си" е името на инициативата, която започва днес с обучение на участниците, обясни организаторът Евтим Стефанов: "Ще имаме 30 участници - 15 от България и 15 от Румъния, и с помощта на Национален клуб..

публикувано на 22.11.19 в 09:30

Ден на християнското семейство в Белоградчик

В Белоградчик отбелязаха Деня на християнското семейство. Гост на тържеството беше Негово Високопреподобие Архимандрит Антим – протосингел на Видинска митрополия. Словото си за празника Архимандрит Антим започна с библейската притча за праведното семейство на Йоаким и Анна, в което се ражда Мариам.  Отец Антим обърна внимание и на съвременното..

публикувано на 21.11.19 в 22:10

Снимката на 21 ноември 2019 г.

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания  "Осинови врачанско семейство" , инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. Благотворителната кампания, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и..

публикувано на 21.11.19 в 18:00