Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 26 март 2012 година

Крайният срок за завършването на Дунав мост 2 при Видин и Калафат е края на ноември 2012 година. Всички пречки са изчистени и няма основания за промяна на фиксираната дата. Това заяви по време на инспекцията на строителния обект министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той каза още, че оскъпяването на проекта с 50 000 000 лева, което е било одобрено от Парламента, е последно и повече предоговаряния няма да има. Следващата стъпка е продължаване на преговорите с румънската страна за учредяване на смесено дружество за управление и експлоатация на моста, допълни транспортният министър.

80% от Дунав мост 2 вече са построени. Това заяви министърът по усвояването на средства от фондовете на Европейския съюз Томислав Дончев. Министърът допълни, че фирмата-изпълнител на строителните дейности е организирала смените на работниците си така, че обектът да бъде завършен в срок.

Скоро във Видин ще бъде открит Областният информационен център, в който гражданите ще могат да получат помощ за подготовка и кандидатстване с проекти по оперативните програми. Центърът ще бъде отворен след завършване на обучението на служителите и доставка на специалното обзавеждане.

Във Видин беше учреден Областен консултативен съвет за икономическо развитие. Предсавителите на Съвета решиха да бъде създадена работна група за обсъждане на проблемите на земеделските производители, които ще се изпращат до земеделското министерство. В работната група ще влизат представители на всички браншове. На срещата земеделските производители поставиха въпроси за използването на земи от Държавния поземлен фонд, окрупняването на обработваните земи, навременното изплащане на субсидиите и разпределянето им по браншове.

Няма драстични нарушения на изискванията за управление на опасните болнични отпадъци в област Враца. Това е становището на здравната и екоинспекцията в града. Под наблюдението на двете инспекции в областта са над 970 обекта.

210 кубически метра отпадъци са били събрани и извозени в рамките на пролетното почистване на Враца, проведено през последните 7 дни, обяви на редовния си брифинг кметът на града инж. Николай Иванов. Кметът благодари на ръководствата на 11 училища и всички граждани, които почистиха дворовете си и така се включиха в обявената преди седмица акция от общинската управа. В пролетното почистване се включи кметът Николай Иванов.

© Снимка: Драматично-куклен театър Враца

С комедията "Колкото, толкова", Драматъчният театър в Монтана отбелязва Международния ден на театъра- 27 март. На голямата сцена на Драматично-кукления театър във Враца е представлението "Секс, наркотици и рокендрол" от Ерик Богосян, в което участва звездата на родното кино Асен Блатечки.
Във Видинския драматичен театър тази вечер играе актьорът Красимир Ранков, който участва във видинската премиера на постановката под негова режисура "Детектор на лъжата". Пиесата е на младия руски драматург Василий Сигарев.
 
В зала "Фестивална" във Видин започнаха финалите на Ученическата баскетболна лига в най- голямата възрастова група, юноши 11-12 клас. Първи играят СОУ "Цар Симеон Велики"- ПМГ "Екзарх Антим І". Отборите-първенци от лигата продължават в следващите етапи на ученическите игри, а най-добрите състезатели ще вземат участие в "Мача на звездите" между "Севера" и "Юга"- запазената видинска марка за включване в кампанията на 1-ви декември - Световния ден за борба със СПИН, а пълната програма за срещите можете да откриете в спортната секция на сайта ни www.radiovidin.com
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51

Рисунки украсиха електрически табла в Ружинци

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци . Идеята е на кмета на общината Александър Александров , а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. "Идеята е лично моя, след като видях през последните една-две години в Белоградчик на много места се появиха прекрасни пейзажи и рисувани животни. И затова ми..

публикувано на 18.04.24 в 16:40

Среща за цифровите технологии се проведе във видински пенсионерски клуб

Възрастни хора от Видин научиха повече за цифровите технологии и как те могат да опростят нашето ежедневие. Това беше темата на информационно събитие, което Регионалният информационен център "Европа Директно" организира в пенсионерския клуб "Белият Дунав" . Целта на срещата е членовете на пенсинерския клуб да имат възможност да изкажат мнението си..

публикувано на 18.04.24 в 15:06

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците о т СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село Зверино . Те са доброволци към клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле”.  Заедно с техния ръководител Петя Илиева и игумена на манастира архимандрит Йоаникий, учениците отново почистиха и освежиха двора на Черепишкия манастира..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

публикувано на 18.04.24 в 14:32

2 май ще бъде неучебен и в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков ще обяви 2 май за неучебен ден . Заповедта се подготвя и ще бъде подписана утре, съобщи Живков, който участва днес в 160-тото редовно заседание на Комитета на регионите в Брюксел. По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:33