Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 18 юни 2012 година

Как върви ремонтът на пътната настилка по бул. "Васил Кънчов" във Враца провери общинският кмет Николай Иванов. Изкърпването е стигнало до подлеза при жп гарата. Заради предстоящото асфалтиране ще бъдат затворени двете платна на подлеза в посока от автогарата към жп гарата, което ще бъде обявено допълнително. След края на ремонта в двете направления, подлезът ще бъде почистен. Шахтите в района също ще бъдат почистени и целият подлез ще бъде измит.

Дни на интелигентната енергия се провеждат в Криводол. Инициативите са част от Европейската седмица на устойчивата енергия, която е от 18 до 22 юни. "В програмата са включени конкурс за детска рисунка на тема "За чисто енергийно бъдеще", творческа работилница, ще бъдат представени и начини за пестене на енергия"- каза за РАДИО ВИДИН Елена Цаловска- началника на отдел "Проекти и програми и хуманитарни дейности" в община Криводол. Седмичната програма включва още прожекция на филма "Неудобната истина" на Ал Гор и образователен филм на Европейската комисия фокусиран върху проблемите на климата.

Изделия от злато и сребро, отнети в полза на държавата от Районен съд Видин и от Митница Видин, ще бъдат предложени на търг, при първоначална цена 121 806 лева. Златните накити са с общо тегло 1 килограм и 857 грама, а сребърните - 13 килограма, включват пръстени, гривни, колиета, обеци. Желаещите да участват в търга трябва да заплатят депозит в размер на 20 % от първоначалната цена, съобщават от НАП. Оферти се подават от 21 до 26 юни в сградата на ТД на НАП- Велико Търново.

34- годишен мъж от Димово е с три прободни рани от нож в областта на раменете и лявата ръка, след скандал с 39- годишен жител на село Арчар, съиобщават от Областната дирекция на МВР- Видин. Инцидентът е станал на булевард "Панония" във Видин. Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в областния град и е настанен за лечение. Извършителят е задържан в Районното полицейско управление във Видин за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 12 проекта от областите Монтана и Видин ще получат финансиране в рамките на Националната кампания "За чиста околна среда" в обявения от Министерството на околната среда и водите конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам". "Осем от проектите ще бъдат реализирани на територията на област Монтана и четири- в област Видин", уточни Алексиния Николова от РИОСВ Монтана.
 
Нова детска площадка да бъде изградена в Дунавци- това обеща видинският кмет Герго Гергов при срещата си с жители на най- голямото населено място в общината. Новата детска площадка ще разполага с разнообразни и безопасни съоръжения за игра и малчуганите ще могат спокойно да се забавляват, съобщават от общинската пресслужба.

Две момичета от езиковата гимназия в Монтана и едно- от училище Найден Геров в Лом са изкарали пълни шестици на задължителните матури за завършване на средното образование. 1243- ма зрелостници са се явили на изпит по български език и литература. Двойки са получили 117, отличните оценки са 143, а пълните шестици са шест. На изпита по математика са постигнати 5 пълни шестици, още 39 зрелостници имат оценки "отличен". Двойките по математика са 4. Най- висок среден успех се отчита на немски език- 5,28. Следва английския- 5,13, математиката- много добър 4,87, химия - много добър 4,82.

През летните месеци детските градини в община Видин ще работят по график, заради по- малкия брой деца, които ги посещават. За улеснение на родителите, ще бъдат сформирани сборни групи. Част от детските градини затварят през юли/"Детелина", "Васил Левски", "Звънче", "Незабравка" и "Синчец", "Радост" и "Щастливо детство"/, останалите- през месец август, каза за РАДИО ВИДИН Емилия Николова- дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Видин. Времето, през което детските заведения няма да работят, ще се използва за профилактика и текущи ремонти на сградите. Това лято детска ясла "Слънчев кът" няма да преустановява работа и ще приема деца до 3- годишна възраст.

4 групи от Видин, Враца и Лом ще участват в първото издание на Рок концерта в крайбрежния град Лом, тази събота от 20 часа в амфитеатъра в Дунавския парк. Финалът на едноседмичната програма е на 30 юни срещу 1-ви юли на плаж "Лагуна", където по традиция жителите на Лом посрещат първото юлско утро.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50