Гледaт делото за прегазеното дете в Арчар

Състав на Видинския окръжен съд под председателството на Илия Илиев ще гледа делото за смъртта на 7-годишната Мая Кирилова Любенова от село Арчар. На 13 септември 2011 г, два дни преди детето да тръгне на училище, 26-годишният шофьор Даниел Иванов от Монтана го блъска с микробуса си.

"Обвинението е за престъпление по чл.343, ал.1в от Наказателния кодекс, във връзка с чл.342, ал.1 от НК, във връзка с чл.5, ал 1 и 2, във връзка с чл.20, ал.1 и 2 и във връзка с чл.116 и 117 от Закона за движение по пътищата" - поясни за РАДИО ВИДИН съдия Илия Илиев. По този текст от закона е предвидено лишаване от свобода от 3 месеца до 6 години.

Окръжната прокуратура на Видин обвинява подсъдимия, че е проявил непредпазливост към пешеходци и не е намалил скоростта при преминаване през населеното място, не е съобразил шофирането си на място с ограничена видимост и така е причинил смъртта на Мая. Делото е насрочено за 9 часа.

Вижте още

Вокалът на „Юрая Хийп" Джон Лоутън и Б.Т.Р. с концерт в навечерието на Врачанския панаир

Мащабен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“   Джон Лоутън и музикантите от култовата група Б. Т. Р. ще се проведе във Враца. Концертът ще се състои на 13 септември, ден преди началото на Врачанския есенен панаир , съобщават от общината. Официалното откриване на 131-то издание на традиционното есенно изложение е на 14 септември...

публикувано на 19.08.19 в 17:44

Военни унищожиха граната, открита край язовир Огоста

Корозирала ръчна граната, открита край язовир Огоста , е унищожена от военнослужещи, съобщават от Министерството на отбраната . Днес, 19 август, формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10 механизиран батальон – Враца от състава на Бригадното командване, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и..

публикувано на 19.08.19 в 17:13

Снимката на 19 август 2019 година

Отделението по неврология на видинската болница   работи и в момента , заявиха от Министерството на здравеопазването в отговор на Радио Видин. Предприети са всички необходими мерки за стабилизирането и функционирането му в съответствие с медицинските стандарти в областта, посочват от ведомството. Горни Лом е единственото село в община Чупрене,..

публикувано на 19.08.19 в 18:05

Кула отбеляза своя празник

Празничната програма за Деня на Кула започна с водосвет и продължи с тържествена сесия на Общинския съвет. Заседанието бе открито със звънец и изпълнение на химните на България и обединена Европа. Последваха и поздравителни думи от председателя на общинския съвет д-р Димитър Цанков: "През 1991 година общинските съветници на Кула взимат решение..

публикувано на 19.08.19 в 16:28

Автобуси от висок екологичен клас ще обновят автопарка на Враца

14 автобуса ИСУЗУ ще закупи Община Враца на лизинг. Новите превозни средства ще са дизелови, нископодови и ще  отговарят на всички европейски регламенти и директиви. Те ще имат климатична система, вентилация и обособени места за инвалиди.  Автобусите ще покрият нуждите на транспортната схема както в града, така и в населените места на община Враца...

публикувано на 19.08.19 в 16:05

Видинската неврология е с нов началник

Днес изтекоха едномесечните предизвестия за напускане на двамата лекари специалисти от Отделението по неврология на МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Преди месец досегашният началник на отделението д-р Ангел Петров и д-р Жаноел Иванов, заедно с още трима свои колеги, подадоха оставки след като ръководството на болницата не уважи исканията им за..

публикувано на 19.08.19 в 15:32

Забраняват паркирането на две места в Мездра

Заради ремонтни дейности в Мездра се забранява паркирането от южната страна на кръговото кръстовище, съобщават от Общината.Затваря се за моторни превозни средства и южното платно на ул. "Христо Ботев" в участъка от автогарата до паркинга на Община Мездра (Алеята на кестените в посока гарата).    Забраните влизат в сила от 20.08.2019 година...

публикувано на 19.08.19 в 15:00