Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мото рок фест Мездра 2014- традиция и благотворителна кауза

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

И тази година в Мездра ще се проведе рок фестивал по време на майските културни празници. За пореден път градът ще докаже, че духът на рока в Искърското дефиле все още е жив. Този път мотото е "Заедно срещу войната на пътя", а проявата има и благотворителна кауза. Инициатор на зрелищното събитие е общинската администрация в Мездра, а главен организатор е приятелката на "Рок общество" по Радио ВИДИН Райна Ангелова. Сътрудникът ни Петко Котларски предложи кратка ретроспекция на рок фестивала в железничарския град от създаването му до днес.

"Наближава постепенно времето за четвъртото по ред издание на "Мездра рок- фест 2014", който ще се състои на 30 и 31 май, вече на ново място- стрелбището на Сдружение "Ловно рибарско дружество"- Мездра. В предните три издания се включиха 26 банди. Кулминациите в тях бяха участието на групите Силует, BG rock, Еридан, СВЕТЛЬО&THE LEGEND, S, Милена Славова- примата на българския пънк рок, както и сръбските групи KUGA от Белград и AIBAR MLEVEN- IRON ;AIDEN TRIBUTE от Ниш. По за две вечери Мездра бе град, свободен от чалга и на площад България звучаха всички разновидности на рока- траш, пънк, метал, блус, хард...

СнимкаРок фестът се финансира изцяло от Община Мездра и се организира от върлата мездренска рокаджийка Райна Ангелова. Заповядайте на четвъртото издание на "Мездра рок фест 2014"- ние ви очакваме!"

Райна Ангелова разказа в "Посоките на делника" за тръпката и несгодите, мотивите и благотворителната кауза на подобно събитие в българския Северозапад.

"Трудностите не са никак малко. Не трябва да се заблуждаваме, че подобно събитие се организира и реализира лесно. Аз лично се мотивирам, когато видя усмивките по лицата на хората и как искрено се забавляват. В такива моменти разбирам, че трябва да има подобни мероприятия в българския Северозапад и всички ние-  феновете на тази музика сме длъжни да се борим за това. За първи път тази година ще проведем Мото рок фест, което ни ангажира допълнително, но пък очакваме рекорден брой посетители. Успоредно с това ще реализираме и две благотворителни каузи, а именно да помогнем на две момичета, наши приятелки, които се нуждаят от средства за спешно лечение"- каза Райна Ангелова.

Една от най-популярните метъл групи на България ГРАНУЛОМ отново е съпричастна към организацията и подготовката на рок фестивала в Мездра тази година. Сериозен е списъкът на групите, които ще забият през двата фестивални дни в края на май в железничарския град. Вокалистката и фронтдама на ГРАНУЛОМ Надя Валентинова се включи с информация по темата ни:

Снимка"Разширяваме периметъра на групите, които ще вземат участие във фестивала тази година. За първи път ще участва и румънска банда- това са RAIZING HELL. Сърбите SPEED MERCHANTS забиват през втората фестивална вечер. Легендата Звездомир Керемедчиев- Звезди с неговата банда АНАЛГИН също ще пристигнат в Мездра в края на май. Общо взето очакваме пълен миш-маш от жанрове и кавъри. Много голямо стилово разнообразие предлагаме на посетителите- от глем рок до траш метъл през олд скул и трибюти на известни рок банди."

Организаторите на рок фестивала твърдо са решили той да стане традиция, а Мездра ще продължи да събира любителите на рока и през май винаги ще бъде столица на вечната музика.

Още по темата можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С какви послания и амбиции тръгват към предизборната кампания политическите сили?

На 9 юни ще отидем до урните за поредните предсрочни парламентарни избори и за народни представители в Европейския парламент. Официално предизборната кампания ще започне на 10 юни, но неформално тя стартира веднага след като падна кабинетът Денков. В последните дни сблъсъците между основните парламентарни сили са фокусирани върху служебния кабинет на..

публикувано на 23.04.24 в 12:08

Енергиен преход към чиста енергия при конкурентни цени

Сигурността и достъпността на енергията са важна предпоставка, за да имаме конкурентна европейска индустрия. Това заяви председателят на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев на конференция на тема "Устойчива и ефективна енергийна система за стабилна и сигурна икономика", която се проведе в София. Проявата беше..

публикувано на 22.04.24 в 16:05

Информационен портал подкрепя развитието на енергийните общности

Българските граждани вече могат да използват информационната платформа "Енергия за гражданите в България" , насочена към подпомагане на развитието на енергийните общности . Платформата е резултат от близо 3-годишна работа на европейския проект SHAREs. За България тя се изпълнява от Черноморския енергиен изследователски център, а координатор е..

публикувано на 22.04.24 в 16:03

Жителите на село Вещица искат параклис

Село Вещица ни посреща със свежест, чистота, зеленина и песен на пойни птички .  Това е населено място, което не може да бъде забравено. Първо поради името си, което е наистина необичайно и второ, когато дойдеш в него, оставаш завинаги запленен от прекрасната природа. Чистота, спретнатост, свежест струи от накацалите къщички. Макар и семпли, те..

публикувано на 19.04.24 в 12:00
Красимир Георгиев

Красимир Георгиев: Трябва да се промени философията на законодателството ни

България вече няма да бъде една от двете страни в Европа с максимално допустима скорост на движение от 140 км/ч по магистралната мрежа.  Скоростта по аутобаните ще бъде свалена до 130 километра със закон.  В правителствения законопроект се предвижда въвеждане на наказания за нарушаване на средната скорост.  Възможно ли е да се намали пътнотранспортният..

публикувано на 18.04.24 в 11:00

Звуци в тишината: Изчезващата роля на предмета "Музика" в училище

Спокойно можем да кажем, че музиката е една от основите на човешката култура. Още откакто хората са блъскали с кости по земята и по камъните, създавайки ритъм, тя е била олицетворение на общността и чувството за споделеност. Още оттогава човечеството е било наясно с това какво е музиката и какво носи тя, но в днешни дни изглежда, че това разбиране..

публикувано на 17.04.24 в 11:00

Един от трима съвременни българи би защитил родината във военен конфликт

На фона на няколко сериозни военни конфликта, дори близо до нас, едва 30% от българите заявяват, че биха се били за страната си, ако има война . 42% не биха, а останалите от запитаните се колебаят и не знаят как да отговарят. Ние се нареждаме по-близо в нагласите си до западните европейски държави, отколкото до източните. Това показват резултати от..

публикувано на 16.04.24 в 12:40