Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийски съдия получи наряд за дербито на Северозапада

Последният двубой между "Ботев" и "Монтана" завърши с победа на "зелените" с 1:0 с гол на Радослав Цонев
Снимка: Жоро Александров

Софиянецът Адриян Петров получи наряд да ръководи дербито на Северозапада в "Б" футболна група между "Ботев" и "Монтана". Двубоят от програмата на 21-ия кръг е във Враца в четвъртък от 17 часа. Помощници на главния съдия са софиянецът Станислав Груев и Венцислав Банчев от Ловеч.

Статистиката от последните 2 години е на страната на врачани. При последния престой и на двата отбора в елита "Ботев" завърши 0:0 на стадион "Огоста" и победи с 3:1 в града под Околчица, което се оказа пирова победа, тъй като и двата отбора изпаднаха от елита. През настоящата кампания в "Б" има относителен паритет. През есента мачът в Монтана завърши 0:0, а по-късно двата тима се срещнаха и в турнира за купата на България, където след разменени победи от по 1:0 се стигна до продължения и дузпи, в които монтанци се оказаха победители.

Статистиката показва, че последната домакинска загуба на врачани от комшиите с 2:4 е коствала оставката на старши-треньора им - Сашо Ангелов. Това се случи преди 2 години и половина в мач от елитната футболна дивизия.

Дербито на Северозапада окончателно може да убие надеждите на гостите за промоция в елита. Една загуба на стадион "Христо Ботев" ще принуди "Монтана" да доиграва сезона без напрежение. В момента тимът се намира на 4-то място с актив от 31 точки и голова разлика 29:21, като миналия кръг завърши 1:1 при гостуването на изпадналия на практика тим на "Академик" в Свищов. "Ботев" има 3 пункта по-малко и с 28 точки заема шеста позиция с голова разлика 24:19. В събота врачани надвиха с 1:0 като гост във Варна местният "Спартак" и на практика си гарантираха оставането в "Б" група най-малко за още една година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16