Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Величков: "Аз съм виновен, че не бихме, а не играчите"

"Ботев" и "Монтана" направиха 0:0 във Враца

Врачани доиграха мача с 9 души

Снимка: Жоро Александров

"Ботев" изпусна да победи "Монтана" като домакин в дербито на Северозапада. Мачът от програмата на 21-ия кръг на "Б" футболна група завърши 0:0, като врачани изпуснаха дузпа, удариха греда, а два пъти техни нападатели излизаха сами срещу вратаря на гостите Христо Иванов.

Главният съдия Адриян Петров от София опорочи мача, като го оцвети с 10 жълти и 3 червени картона. Загубата на точки във Враца почти сигурно отписва мечтите на гостите за промоция в елита.

През първите 30 минути от срещата не се случи нищо значимо, тъй като двата отбора се адаптираха на тежкия терен, подгизнал от проливния дъжд. В 29-та минута Юлиян Ненов "счупи кръста" от финтове на Мурадов, напредна и от упор би силно, но вратарят на Монтана Иванов спаси. В 38-та минута и Владислав Романов се оказа на стрелкова позиция сам срещу стража на гостите, но Иванов отби с крак. Секунди по-късно Ненов се строполи в пеналта на гостите и реферът Петров даде дузпа, за което беше репликиран доста дълго от гостуващия тим.

СнимкаЗад бялата точка застана Йордан Апостолов, който би в долния ляв ъгъл на Иванов, но стражът на гостите отби. Секунди преди почивката "Монтана" остана с човек по-малко, след като за втори жълт и респективно червен картон играта напусна централният защитник Николай Николов.

На почивката изпълнителният директор на гостите Румен Панайотов нападна съдиите с обидни реплики и след почивката те "обърнаха свирката". Между 58-та и 62-та минути два жълти картона бяха вдигнати на Дарко Савич и централният защитник остави врачани с 10 души на терена. В 87-та минута и грешникът за "Ботев" в този мач Йордан Апостолов беше изгонен от терена заради втори жълт картон и а домакините доиграха мача с 9 души.

Най-чистото положение за гол в полза на "Ботев" след почивката дойде от пряк свободен удар, из пълнен от Цветомир Валериев в 69-та минута, когато топката срещна напречната гледа на вратата на гостите.

"Монтана" не създаде голова ситуация и след почивката. В 87-та минута Благой Наков би високо над вратата от пряк свободен удар, а в даденото от рефера продължение Руслан Куанг изби с глава опасно центриране пред Веселин Цветковски.

Снимка"Бяхме по-добрият отбор на терена. Владеехме повече топката, но не създадохме достатъчно положения. А когато не вкараш, няма как да победиш", заяви след нулевото равенство старши треньорът на "Монтана" Николай Митов. Той отказа да кометнтира съдийството, като заяви, че за това си има съдийски делегати.

Въпреки че загубата на точки окончателно уби мечтите на монтанци за промоция в елита, Митов заяви, че "докато има теоретична възможност, отборът му ще се бори до край!". Пред медиите във Враца наставникът на гостите призна, че отборът му е изиграл най-добрия си мач през пролетта.

А неговият колега Бойко Величков пое вината за изпусната победа в регионалното дерби на Северозапада:

Снимка"Играта не беше нашата, но е хубаво, че видях в очите на футболистите си неудовлетворение от мача. Срещнахме един от най-опитните отбори, един от четирите спрягани за елита догодина отбори. Все пак продължаваме серията без загуби, като и в този мач взехме точка", каза Величков. Наставникът на домакините призна, че е сбъркал в преценката си за това на кои футболисти да се довери, което е довело до усложняването на контузията на Цветомир Валериев- халфът изкара на терена около 30 минути, преди да бъде заменен принудително от своя брат Светослав.

"Аз съм виновен, че не бихме, а не играчите", отсече наставникът и отказа да лепне вината за първото домакинско равенство през пролетта на Йордан Апостолов, който изпусна дузпа за "Ботев".

БОТЕВ: Цветковски, Дзита, Иванов, Пейчев, Савич, Апостолов, Цветков /51 Цв.Валериев, 80 Св.Валериев/, Васев /56 Илиев/, Романов, Куанг, Ненов.

МОНТАНА: Хр. Иванов, Мечечиев, Николов, Мурадов, Байрев, Илиев /80 Мичев/, Дяков, Почански, В.Иванов /46 Костадинов/, Тонев, Киров /67 Наков/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Иванов, Савич- 2, Апостолов- 2 /Б/; Николов- 2, Байрев, Илиев, Тонев /М/. ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Савич- 62 минута и Апостолов- 87 минута /Б/; Николов- 45 минута /М/. ГЛАВЕН СЪДИЯ: Адриан Петров- София; СТАДИОН: "Христо Ботев", 500 зрители.

Още за мача с атмосфера и коментари от срещата- в предаването на Радио ВИДИН "Клуб СПОРТ" в неделя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16

БФС посече "Бдин"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин след домакинството на "Монтана" от 28 кръг на първенството. Видинският клуб ще трябва да плати глоби в общ размер от 6025 лева. Наказанията от мача срещу "Монтана" са заради бурните реакции към отсъжданията на главния съдия..

публикувано на 17.04.24 в 12:13

Топрефер свири дербито на изпадащите

Най-добрият български рефер свири дербито на дъното в Първа лига в петък. На 19 април от 17.30 часа на стадион „Христо Ботев" един срещу друг излизат предпоследният в елита – Ботев, и последният – Етър. Откриващата среща от 30-ия последен кръг от редовния сезон е от 17.30 часа, а главен съдия в нея ще е Георги Кабаков. Помощник-съдии са Мартин..

публикувано на 17.04.24 в 11:50