Ученици от Козлодуй преписаха "История славянобългарска"

Мария Пенева изрисува корицата на преписа на "История славянобългарска"
Снимка: Людмила Ненчева


Ученици от козлодуйското училище "Христо Ботев" ще връчат на кмета на града Румен Маноев препис на "История славянобългарска". Това е втори препис, който правят учениците.

"По повод 68 години от създаването на нашето училище и по инициатива на учениците беше направен препис на Паисиевата история. Учениците ще връчат преписа на кмета на общината, надявам се той с удоволствие да я приеме и да я запази, за да я показва на бъдещи поколения. Така се запазва паметта българска, а това е много важно за поколенията след нас"- каза за Радио ВИДИН директорът Николинка Тодорова.

В преписването на "История славянобългарска" са участвали около 40 деца от 6 "а" и 6 "б" клас. Преписът е направен за около 2 седмици. Корицата на преписа на Паисиевата история е изработена от Мария Пенева, с помощта на преподавателката й по изобразително изкуство Маргарита Антонова. Листата са събрани и перфорирани с българския трикольор, каза още Николинка Тодорова.

Вижте още

Снимката на 22 октомври 2018 година

Майки на лица с увреждания се събраха на протест пред Община Видин  с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Повод за реакцията са думи на Симеонов във връзка със Закона за хората с увреждания.  Със заповед на кмета Пенка Пенкова днес бе отменено  бедственото положение , което бе обявено на 17 октомври, заради безводието в Лом и..

публикувано на 22.10.18 в 18:00

Задържаха кмет, а общинар е под домашен арест заради наркотици

Прокуратурата погна двама управници от Криводолско заради съпричастността им към отглеждането на наркотици . В неделя е бил задържан кметът на село Добруша Ивайло Илиев, а мярката е взета след постановление на Окръжната прокуратура във Враца. Информацията беше потвърдена от държавното обвинение. Ивайло Илиев е зад решетките от 21 октомври...

публикувано на 22.10.18 в 17:02

Монтански общини прехвърлят 11 язовира на държавата

11 общински язовира в област Монтана се дават на държавата за стопанисване. Решенията са взети от общинските съвети. Общо 47 са общинските язовири в региона, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев . За 11 от тях държавата ще продължи да се грижи. "Община Берковица е собственик на 9 язовира. С решение от 27.07 прехвърля 8 язовира..

публикувано на 22.10.18 в 16:04

Започват изкопи за басейна в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин

Ремонтът тече едновременно във вътрешната част на южното крило , както и в двора , каза за Радио ВИДИН директорът Венцислав Станев . Учебният процес за по-малките ученици в момента се провежда в северното крило на училището , а от днес гимназиалният етап са преместени в сградата на училище "Отец Паисий" , на 3-и и 4-и етаж. Проектът, по който..

публикувано на 22.10.18 в 15:55

Искат 3 милиона за водопровода в Лом

Искат 3 милиона лева допълнително за подмяна на довеждащия водопровод в Лом . Депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров е депозирал питане в Народното събрание и се очаква отговор в петък. Тежка авария постави община Лом в бедствено положение. В продължение на 6 дни бе прекъснато водоснабдяването. От вчера аварията е отстранена, отменено е и бедственото..

публикувано на 22.10.18 в 15:49
Секретарят на Община Лом Матилда Донкова връчва заповедта за отмяна на бедственото положение на началника на РД

Край на бедственото положение в Лом

Със заповед на кмета Пенка Пенкова днес бе отменено бедственото положение , което бе обявено на 17 октомври, заради безводието в Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя. В момента водоподаването за града и населените места от общината е напълно възстановено. Утре кметът Пенка Пенкова ще разговаря в Министерството на регионалното..

публикувано на 22.10.18 в 15:12