Ученици от Козлодуй преписаха "История славянобългарска"

4
Мария Пенева изрисува корицата на преписа на "История славянобългарска"
Снимка: Людмила Ненчева


Ученици от козлодуйското училище "Христо Ботев" ще връчат на кмета на града Румен Маноев препис на "История славянобългарска". Това е втори препис, който правят учениците.

"По повод 68 години от създаването на нашето училище и по инициатива на учениците беше направен препис на Паисиевата история. Учениците ще връчат преписа на кмета на общината, надявам се той с удоволствие да я приеме и да я запази, за да я показва на бъдещи поколения. Така се запазва паметта българска, а това е много важно за поколенията след нас"- каза за Радио ВИДИН директорът Николинка Тодорова.

В преписването на "История славянобългарска" са участвали около 40 деца от 6 "а" и 6 "б" клас. Преписът е направен за около 2 седмици. Корицата на преписа на Паисиевата история е изработена от Мария Пенева, с помощта на преподавателката й по изобразително изкуство Маргарита Антонова. Листата са събрани и перфорирани с българския трикольор, каза още Николинка Тодорова.

Галерия

Вижте още

Снимката на 21 ноември 2019 г.

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания  "Осинови врачанско семейство" , инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. Благотворителната кампания, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и..

публикувано на 21.11.19 в 18:00

Сърбия- предпочитана дестинация за Коледно-новогодишните празници

В навечерието сме на най-празничния месец в годината- декември. Време за подаръци, за шопинг турове и за празнуване. Гергана Иванова е травел агент на туристическа агенция в Монтана с 25-годишен опит в организирането на туристически обиколки. Познава туристическия пазар, спецификите на дестинациите, качеството и цените на услугите. Казва, че след..

публикувано на 21.11.19 в 17:50

Съдът решава до дни за изборите в Брегово

Административен съд - Видин даде ход по същество на делото против решение на Общинска избирателна комисия Брегово от 4 ноември за определяне на изборните резултати за избор на кмет на общината. Делото е образувано по жалба на кандидата на БСП за кмет на Община Брегово Милчо Лалов, който твърди, че допуснатите нарушения на избирателния процес в изборния..

публикувано на 21.11.19 в 17:32

Красимир Богданов е избран за заместник-председател на парламентарната комисия по околна среда

Врачанският депутат от ВМРО и Обединени патриоти Красимир Богданов беше избран за заместник-председател на парламентарната комисия по околната среда и водите. Сега шеф на комисията в 44-о Народно събрание е бившият министър на Министерството за опазване на околната среда и водите Ивелина Василева. Богданов беше предложен и одобрен от..

публикувано на 21.11.19 в 16:23

800 донорски карти са раздадени във Враца

800 донорски карти са раздадени досега от Българския червен кръст във Враца. Доброволците, които участват в кампанията в подкрепа на донорството, са обучени от служители на Регионалната здравна инспекция, каза специалистът по младежки дейности към Бълграския червен кръст във Враца Юлия Кръстева . Червеният кръст е основен партньор в кампанията на..

публикувано на 21.11.19 в 16:19

Отложиха делото за изборите в Борован

Делото, с което се иска касиране на изборите за кмет в Борован, беше отложено с 24 часа . Липсата на пълномощно в ищеца – ПП ГЕРБ, се оказа пречката за стартирането на процеса в административния съд днес. В залата се явиха всички страни, замесени в казуса. Жалбоподателят Иван Костовски и неговият адвокат Владимир Христов, ответникът Десислава..

публикувано на 21.11.19 в 16:18

"Осинови врачанско семейство" стартира от днес

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания "Осинови врачанско семейство", инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца. "Днес е 21 ноември- "Ден на християнското семейство", който се празнува от 90 години. Поздравявам организаторите и всички, които ще..

публикувано на 21.11.19 в 15:44