Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Найденов и "Революция Z" ще пеят на панаира във Враца

2
Снимка: Община Враца

Подготвена е културната програма, която ежегодно е част от традиционния врачански панаир. Това стана ясно днес на работна среща между институциите, ангажирани с провеждането на есенния базар. Срещата беше водена от заместник кмета Красимир Богданов. Васил Найденов и "Революция Z" са сред участниците в панаирните вечери тази година. Концертите ще са всеки ден от 19 ч. Предвидено е и изпълнение на фолклорен състав от Беларус.

Официалното откриване на панаира ще е на 14 септември от 18 ч. в зоната преди атракционите. Тази година панаирните дни ще са до 19 септември и по традиция в тях ще вземат участие търговци и изложители от различни градове в страната. Заявленията за участие се приемат до 17 ч. на 8 септември. До момента своите заявки са направили 42 фирми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

обновено на 23.04.24 в 08:49

Общинският съвет в Мездра ще заседава в четвъртък

Общинският съвет в Мездра ще проведе своето редовно месечно заседание на 25 април /четвъртък/ при Проект за дневен ред от само 8 точки. Най-напред общинските съветници ще приемат три отчета: Финансов на МБАЛ Мездра за 2023 година; за дейността на читалища от общината за 2023 година и за първото тримесечие на тази година на Екопроект. След това..

публикувано на 23.04.24 в 08:47

Обявиха крепостта "Алмус" за недвижима културна ценност от национално значение

Крепостта „Алмус” в Лом е обявена за археологическа недвижима културна ценност с категория „Национално значение”.   Със заповед на министъра на културата се предоставя статут и са определени режими за опазване (териториален обхват - граници, охранителна зона и предписания за опазване) на античната крепост, съобщават от местната общинска управа...

публикувано на 23.04.24 в 08:08

Започна делото срещу отказа за прекратяването на правомощията на вълчедръмския кмет

Административен съд-Монтана даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината заради конфликт на интереси В сряда Административен съд-Монтана ще трябва да се произнесе с решение относно делото.  На заседанието бе изслушан председателят на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.24 в 07:41

Случай на коклюш е регистриран във Видинско

И в област Видин е регистриран случай на коклюш.  Това става ясно от отчета на Регионалната здравна инспекция за заболеваемостта от заразни заболявания през изминалата седмица.  Болният е от Чупрене, допълват от инспекцията. Отчетени са и 8 случая на други заразни заболявания за същия период - от варицела, скарлатина, туберкулоза и..

публикувано на 23.04.24 в 07:36

Снимката на 22 април 2024 година

1454 лева на месец са необходими за издръжката на живота на един работещ, който живее сам, а сумата за тричленно семейство с едно дете е 2616 лева - това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за първото тримесечие на настоящата година. Според видинчани месечните доходи към момента не са достатъчни, за да..

публикувано на 22.04.24 в 18:00

БАБХ започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извършване на пролетна орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването бяс, която е разработена и се изпълнява от 2009 година, съобщиха от агенцията. Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по..

публикувано на 22.04.24 в 17:55