Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" удари лошо "Ботев" с 4:1 като гост

Снимка: РАДИО ВИДИН

"Монтана" нанесе първо домакинско поражение на "Ботев" в настоящата кампания на "Б" футболна група и се утвърди в челото на класирането. Около 700 зрители на стадион "Локомотив" в Мездра видяха 5 гола, а победата бе с 4:1 за гостите. Врачани изиграха две различни полувремена, като през първото доминираха изцяло, а след това се предадоха.

"Ботев" натисна в началото, но първите възможности за гол се откриха пред гостите, които пропуснаха да вкарат чрез Ерик Почански в 5-та мин. и Здравко Лазаров в 10-та мин. В 14-та мин. пък Кирил Атанасов от домакините нацели напречната греда на вратата, пазена от Христо Иванов. В 19-та мин. Румен Рангелов откри за 1:0 – нападателят технично пусна кълбото край вратаря на гостите след перфектен извеждащ пас на Калоян Цветков. Последва пропуск на Валериев, който не можа да засече прострелно центриране отдясно на Петков.

Гостите се върнаха в мача с попадение на Асен Георгиев от пряк свободен удар. Бившият играч на врачани изненада Юлиян Левашки с коварен шут от около 30 метра, при който топката тупна преди плонжа на стража на врачани, която не успя да я избие в корнер.

СнимкаДо почивката врачани натиснаха, а Румен Рангелов отправи 3 удара към Христо Иванов, но не успя за реализира. В 38-та мин. Георги Стоичков от фаул нацели и дясната греда на вратата на "Монтана". В 43-та мин. пък Георги Пашов изби в корнер след прехвърлящо подаване към налитащия Атанасов.

През втората част домакините отстъпиха инициативата и бяха наказани с бърз гол в 52-та мин. Здравко Лазаров прехвърли отбраната на врачани, Ерик Почански се измъкна и матира Левашки за 1:2. "Ботев" се хвърли в атаки, но силен шут на Рангелов беше париран от вратаря, а след това и Валериев не успя с топовен шут на изненада Христо Иванов, който хвана топката. В 57-та мин. Асен Георгиев спря топката с ръка в наказателното поле, но реферът Ангел Баялцалиев не посмя да отсъди дузпа за "Ботев". В 62-та мин. Рангелов беше изведен сам срещу стража на гостите, но се засуети и опасността беше парирана.

Интригата в мача свърши в 70-та мин., когато резервата Иван Минчев /който също е бил част от врачанския "Ботев" / с прецизен удар от 30 метра изпрати топката под напречната греда за 1:3.

До края на мача имаше време и за още едно попадение - Раиф Мурадов се измъкна в 76-та мин. от отбраната на домакините и фиксира крайното 1:4.

СТАТИСТИКА

БОТЕВ: Левашки, Куанг, С.Иванов, Стоичков, Попадийн, Петков, Валериев, Цветков, Коен /72 Найденов/, Атанасов /67 Вл.Иванов/, Рангелов.

МОНТАНА: Иванов, Пашов, Михов, Ас.Георгиев, Мурадов, В.Георгиев, Й.Георгиев /79 Атанасов/, Мичев /46 С.Георгиев/, Почански, Лазаров, Антонов /67 Минчев/.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Рангелов /19/, 1:1 Ас.Георгиев /30/, 1:2 Почански /52/, 1:3 Минчев /70/, 1:4 Мурядов /76/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Попадийн, Петков, Валериев /Б/; Пашов, Ас.Георгиев, С.Георгиев /М/-

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Ангел Баялцалиев /София/;

СТАДИОН: "Локомотив" /Мездра/ - 700 зрители.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА:

СнимкаФЕРАРИО СПАСОВ, МОНТАНА:

"Не очаквах подобна изразителна победа, но се радвам от нея. Все пак това е успех в регионалото дерби срещу традиционно неудобен противник. През първото полувреме бяхме неузнаваеми – действахме бавно, особено в дефанзивен план. Получихме гол, но за щастие бързо го върнахме.

След почивката нап равихме нужните корекции и след като доминирахме заслужено спечелихме изразителна победа.

Не знам защо играхме толкова слабо преди почивката. Честно казано не очаквах да бием толкова изразително.

Сега, през паузата в първенството, не планирам да играем контроли. Опарил съм се достатъчно от контузии в подобни мачове, затова ще се концентрираме в тренировките."


СнимкаВИКТОРИО ПАВЛОВ, БОТЕВ:


"Не мога да си обясня защо играхме така след почивката. Направо ме беше срам да гледам!

Първото полувреме го изиграхме по безупречен начин. Футболистите ми показаха всичко, което исках от тях и ако не беше подаръкът на Левашки, "Монтана" можеше да иде на почивката с пасив. Но после... не знам какво се случи с футболистите. Ние се предадохме!

Головете тежат много. Искам да се извиня на феновете, на обществеността за този резултат, за тези 4 гола в дербито! Ще взема мерки, обещавам...

Нямам претенции към съдиите. Просто в ситуацията с Попадийн той му вдигна картон, а за същото нарушение не даде картон на играч на гостите. Но в повечето си решения реферът не е повлиял на изхода на мача.

Ние ще трябва да излезем от дупката, в която се вкарахме. А от там се излиза с много труд и работа в тренировките."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39

Ботев (Враца) с намерение да се пребори за оставането си в елита

Въпреки че изглежда като невъзможна мисия, врачанският Ботев не се е отказал да се бори за оставането си в родния футболен елит.  Малкото точки в актива не дават предимство на тима на Христо Янев, но наставникът и футболистите му гарантираха, че докато има надежда, те ще се борят. Ботев завърши на 15-о място в редовния сезон на Първа лига с 22 пункта...

публикувано на 22.04.24 в 12:22

Иранка ще представя България на Олимпиадата

Кметът на Враца Калин Каменов и народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов помогнаха на иранка да представи България на олимпийските игри в Париж това лято.  Кимия Ализаде ще представя родното таекуондо на най-големия форум на планетата, като тя получи документи като натурализирана врачанка – новината съобщи на профила си в социалните мрежи..

публикувано на 22.04.24 в 12:20

"Монтана" надделя над "Берое" и върна интригата за титлата

Баскетболистките на Монтана взеха една победа във финалните плейофи срещу Берое /Стара Загора/.  В зала „Младост" снощи момичетата на треньора Преслав Пешев бяха доста убедителни и спечелиха със 78:55 точки.  Берое продължава да има аванс от 2 победи срещу една на Монтана.  Днес ще има четвърта среща, от 18 часа, в зала „Младост". Монтана показа..

публикувано на 22.04.24 в 07:05