Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливен дъжд затвори пътища в Криводол

Река Ботуня повиши нивото си от проливния дъжд
Снимка: Жоро Александров

Проливният дъжд във Врачанско затвори второкласния път между Криводол и Монтана, а движението по главния път Е-79 между Враца и Мездра е затруднено. Причината е водата, заляла като река скоростното трасе между двата града в района край село Моравица, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От снощи временно е спряно движението по път ІІ-13 между Криводол и Монтана и третокласното шосе между Криводол и Бойчиновци. Проблемът е, че високи води са залели мост над река Ботуня по който минава трафикът за двете шосета. От пътната агенция допълват, че се осъществява движение по обходни маршрути - движещите се към Монтана преминават през Голямо Бабино и Краводер.

Според местни жители от Криводол, мостът е залян за четвърти път тази година. За разлика от предходните заливания, този път положението не е толкова сериозно, но движение по съоръжението е невъзможно.

Проблем има и с трафика на превозни средства по международен път Е-79 между Мездра и Враца в района на село Моравица, където е излязла много вода и е заляла шосето. Преди дни, в неделя, в същия район се появи истинска река с ширина 3 и височина 1 метър, която заля напряко шосето. Тази път изливащата се вода е по-малко, но отново създава проблеми, особено на по-ниските автомобили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца се подготвя за Маратон на четенето 2024

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца обяви програмата си за тазгодишното издание на Маратон на четенето 2024 г. , който се провежда в града за деветнадесети път, в дните от 2 до 23 април , съобщават от културната институция. Началото на Маратона ще даде детската писателка Петя Александрова , която ще бъде специален гост в..

публикувано на 29.03.24 в 14:26

Финалният етап на националния конкурс "Малкият принц" ще се състои в Селановци

Вторият, заключителен етап на Националния конкурс за малките философи "Малкият принц" ще се проведе на 30 март, събота, в Селановци . Врачанското село организира проявата за 11 поредна година. Участниците във втория етап на съревнованието са ученици от цялата страна, които се включиха в първата част на конкурса и писаха на тема "Пустинята е хубава,..

публикувано на 29.03.24 в 14:00
Снимката е илюстративна.

Близо 130 000 къса нелегални цигари откриха на Дунав мост 2

Почти 130 000 къса цигари , скрити между хранителни стоки, откриха митническите служители  при проверка на товарен автомобила в района на Дунав мост при Видин . Митническите инспектори са извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По документи в камиона са били превозвани хранителни стоки за Германия, Нидерландия..

публикувано на 29.03.24 в 10:32

Психично болен мъж нанесе побой на майка си във Видин

На 28 март на тел.112 постъпил сигнал за нанесен побой на жена от 38-годишния ѝ син в апартамента им в областния град, съобщават от полицията във Видин . Полицейски екип незабавно посетил адреса. Мъжът бил задържан и отведен в районното управление, след което незабавно е настанен в психиатричното отделение на МБАЛ-Видин. Пострадалата жена – с..

публикувано на 29.03.24 в 10:03
Николай Евгениев, ученик в 11 клас на ППМГ

Ученик от Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по математика

Николай Евгениев от Видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" се класира за националния кръг на олимпиадата по математика. Той е единственият представител на Северозападна България, достигнал до националния етап, а в групата на единайсетокласниците от 20 допуснати математици е с шести резултат. Николай Евгениев е възпитаник на..

публикувано на 29.03.24 в 10:03

Със собствен бюджет ще разполага Клубът на инвалида в Белоградчик

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Белоградчик проведе своето годишно отчетно-изборно събрание. Румяна Асенова от организацията запозна всички присъстващи с дневния ред, който включваше изпълнение на бюджета и отчет за дейността на Клуба на инвалида през отминалата 2023 година, определяне на бюджета за 2024 година и..

публикувано на 29.03.24 в 09:55

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Производители от страната ще вземат участие във Фермерския пазар във Враца , съобщиха организаторите от общинската управа. На 30 март (събота) ще се проведе поредното издание на Фермерския пазар в града под Околчица. Към момента участие са потвърдили близо 30 търговци от страната. В изложението ще има богато разнообразие от:  млечни..

публикувано на 29.03.24 в 09:40