Певческа група "Пъстренец Junior" с награди от международен фестивал в Сухиндол

Снимка: Общински младежки дом Монтана

Певческа група "Пъстренец Junior" от Общински младежки дом представи достойно Монтана във второто издание на Международния фолклорен конкурс за надпяване, надсвирване и надиграване "Северняшки славеи" в град Сухиндол.

Равносметката от участието на възпитаниците на Асен Асенов в него е първо място на "Пъстренец  Junior" в категория "Камерни състави, певчески групи за фолклор и народни хорове", второ място за солистите Ева Янакиева и Мартин Лишковски, трето място за Анита Аврамова и поощрителна награда за Габриела Иванова в категория "Индивидуални изпълнители". Техните изпълнения бяха оценени от компетентно жури, съобщиха от Общинския младежки дом в Монтана.

Заслугата за провеждането на този конкурс е на Сдружение "Анна- Фолкарт", Община Сухиндол съвместно с Министерство на културата, Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по лозата и виното, Държавна агенция за българите в чужбина, ВТУ "Св. Св. Кирил и методий". В конкурса участваха над 1500 танцьори, музиканти и певци от 7 държави.

Вижте още

Снимката на 23 юли 2018 година

Настилката от пешеходната зона на Видин, която в момента се демонтира, ще бъде съхранена и ще се използва за облагородяване на други площи в общината. Това обясни на днешното заседание на Общинския съвет кметът Огнян Ценков в отговор на въпрос на общинския съветник от БСП Людмил Димитров . Ремонтните дейности са по проекта за реконструкция на централната..

публикувано на 23.07.18 в 18:00
Кметът на община Враца Калин Каменов поздрави Никол Илиева за успеха.

Врачанско момиче с медал от международна олимпиада

Десетгодишната Никол Илиева от Враца се завърна със сребърен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур, съобщават от Общината. Престижното състезание за деца се проведе от 6 до 9 юли в азиатския град – държава. Третокласничката Никол, заедно с още 10 ученици, представиха достойно България. Нашата страна беше и единствената..

публикувано на 23.07.18 в 17:19

Промяна в капиталовите разходи прие Общинският съвет във Видин

Точно два часа продължи днешното заседание на Общинския съвет във Видин, въпреки внушителния на пръв поглед дневен ред от 33 точки . Съветниците гласуваха в началото предложението на кмета Онян Ценков за промяна в поименния списък на капиталовите разходи . "Беше необходимо да прехвърлим средства от около 57 000 лв., които са заложени първоначално в..

публикувано на 23.07.18 в 15:43

Две награди за Северозапада от фестивала "Златен прах" в Челопеч

Две награди спечелиха танцови състави от Северозапада от Петия Международен конкурс "Златен прах" в село Челопеч. В най-малката възрастова група до 12 години- второ място спечелиха танцьорите от Фолклорен състав "Северняче" от Лом, с ръководител Валери Горанов . Те представиха танците "Хоро край Дунав" и "Срещи". Във възрастова група до 18 години за..

публикувано на 23.07.18 в 15:20

Фестивалът "Дунавски вълни" ще бъде открит в залата на Симфониета- Видин

Официалното откриване на седмото издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" ще се състои в в залата на Симфониета - Видин от 20 часа поради лошите метеорологични условия, съобщиха от Общината. Програмата предвиждаше началото да бъде дадено на сцената на крепостта "Баба Вида". Концертът на Симфониета- Видин, с участието на народни певици..

обновено на 23.07.18 в 14:13

Улични ремонти текат във Вършец

Ремонтни дейности се извършват на 12 улици във Вършец . 800 000 лева са заделени от бюджета и от държавата. Водопроводната мрежа е подменена  на 4 от улиците и сега се преасфалтират, съобщи кметът на общината Иван Лазаров :  "Основно приключваме на етап подмяна на водопроводна мрежа на улица "Серафим Георгиев" и продължението на четвъртокласната..

публикувано на 23.07.18 в 13:17