Евродепутатът Ева Паунова: "За преодоляване на междурегионалните различния ще осигурим 1 млрд. лева за Северозапада"

Автор:


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."


СнимкаЕва Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България:

"За преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на Северозападна България ще гарантираме ресурс от минимум 1 млрд. лева годишно в региона. Имате нужда от спешно изграждане на скоростен път София-Видин, както и ремонт на второкласни и третокласни пътища"

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.

Вижте още
видин синагога

Снимката на 23 ноември 2017 година

Община Видин и Организация „Шалом“ подписаха договора за дарение на синагогата. Спешните телефони ще работят отделно от тел. 112 още поне година. Това решиха депутатите с приемането на Закона за МВР. Ще бъде отнемана временно регистрацията на автомобилите, които не издържат технически преглед, е записано още в закона. Служителите на МВР ще могат..

публикувано на 23.11.17 в 17:59

Организацията на евреите в България дари синагогата на Община Видин

Организацията на евреите в България "Шалом" дари на видинската Община сградата и прилежащата ѝ територия  на видинската синагога. Дарението бе връчено днес от председателя на Управителния съвет на Регионалната организация на евреите във Видин Роза Маринова на кмета на Видин, Огнян Ценков. "Това е един знаменателен, исторически момент. На нас ни се..

публикувано на 23.11.17 в 17:24

Проблемно кръстовище във Враца ще има осветление

Кръстовището с кръгово движение на обходния път на Враца съвсем скоро ще има осветление, това обяви директорът на Областно пътно управление Веселин Николов. От днес започнаха изкопните дейности за постаментите, върху които ще бъдат качени осветителните тела, допълни той. „В участъка ще има общо 24, като 8 от тях ще са вътре в кръга, а..

публикувано на 23.11.17 в 17:13

Социални работници от Видин и Зайчар обмениха опит

Трета среща на представители на социалните услуги от Видин и сръбския град Зайчар се проведе днес. Домакин е българската страна, а инициативата е част от традиционните международни работни срещи под името "Източна социална мрежа". Организаторите са Национален алианс за социална отговорност, Община Видин и Фондация "Подкрепа за реализация". Събитието..

публикувано на 23.11.17 в 16:47

Съветници одобриха Общия устройствен план на община Монтана

На днешната сесия Общинският съвет в Монтана прие 28 решения по предложения от кмета Златко Живков, съобщават от Общината. С тях се одобряват кандидатствания по различни европейски и национални програми, промени в стратегически документи, списъци за капиталови разходи, разсрочване на кредитна линия, продажби и предоставяне под наем на поземлени..

публикувано на 23.11.17 в 16:30
Една от малкото запазени снимки на Чеган чешма. Снимката е от архива на Благовеста Стаменова, чийто дядо Тодор Тренев - Македонеца е един от каменоделците, изградили този войнишки паметник.

Внасят проекта за Чеган чешма в Общинския съвет във Видин

Проектът за възстановяване на "Чеган чешма" ще бъде внесен през декември в Общинския съвет във Видин. Вече има скица и виза за строеж на войнишкия паметник, обясни Ивайло Иванов от Патриотичен клуб "Бдинци": "Вече има скица и виза, което дава началото да се правят спецификациите по чертежите и т.н. Но от Общината ни казаха проектът, който е..

публикувано на 23.11.17 в 16:10