Евродепутатът Ева Паунова: "За преодоляване на междурегионалните различния ще осигурим 1 млрд. лева за Северозапада"

Автор:


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."


СнимкаЕва Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България:

"За преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на Северозападна България ще гарантираме ресурс от минимум 1 млрд. лева годишно в региона. Имате нужда от спешно изграждане на скоростен път София-Видин, както и ремонт на второкласни и третокласни пътища"

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.

print Отпечатай
Вижте още

Лятна академия ще бъде открита в Общинският център за социални услуги и дейности - Мездра

В края на най-слънчевия и светъл месец – юли,  за най-слънчевите и прекрасни деца отново предстои нещо много вълнуващо – Специална Лятна Академия за децата от социално слаби семейства, ползващи услугата „Безплатен топъл обяд” в Община Мездра. За поредна година целта е да се осмисли свободното време на малчуганите с нещо интересно и стойностно, което да..

публикувано на 23.07.17 в 15:03

Офис на евродепутата Илхан Кючюк откриха във Видин

Офис на евродепутата Илхан Кючук беше открит официално днес във Видин. Видин, Враца и Монтана, макар и най-близо до Европа, се оказаха най-далече икономически, социално и интеграционно. Затова ролята на този офис ще е да помогне на младите хора, на малкия и среден бизнес с навременна и надлежна информация за възможностите по оперативните програми на..

публикувано на 23.07.17 в 15:00
Наследниците на подпор. Иван Тодоров

Паметник на подпоручик Иван Тодоров бе открит в Ново село

Паметник, посветен на 100-годишнината от героичната смърт на подпоручик Иван Тодоров бе открит вчера в Ново село. Водещият Иван Базов се спря на събитията, които са останали в нашата история като „Македонската Шипка“. Помен   отслужи отец Мариян. На откриването присъстваха четири поколения наследници на Иван Павлов Тодоров, оставил три сирачета,..

публикувано на 23.07.17 в 14:32

Предстои ремонт на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин

Ремонтни дейности за подобряване училищната материална база ще бъдат предприети в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" Видин , обяснява заместник директорът на училището инж. Десислава Цокова : "Правени са частични ремонти, които не са достатъчни за цялостната визия на училището. Тази година сме одобрени по Оперативна програма "Региони в..

публикувано на 23.07.17 в 13:20

Работодатели от Врачанско дължат на работници 500 000 лева

Забавените от работодатели заплати на хора от Врачанско са за около 500 000 лева. Парите се дължат на 600 човека, което прави средно по 833 лева на работник или служител. Неизправните платци към служителите си са две лечебни заведения от област Враца, както и няколко текстилни предприятия от региона, съобщи директорът на инспекцията по труда Румен..

публикувано на 23.07.17 в 10:45

Конни състезания започват във Вършец

С конни състезания по прескачане на препятствия за купата на община Вършец днес започва програмата за Празника на курорта, минералната вода и Балкана. "Очакват се над 40 състезатели и много зрители. Ще участват доста клубове и състезатели от страната. Конният спорт последните години е на прилично ниво. Вкарахме много коне от чужбина. Конете са ни не..

публикувано на 23.07.17 в 08:20