Евродепутатът Ева Паунова: "За преодоляване на междурегионалните различния ще осигурим 1 млрд. лева за Северозапада"

Автор:


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."


СнимкаЕва Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България:

"За преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на Северозападна България ще гарантираме ресурс от минимум 1 млрд. лева годишно в региона. Имате нужда от спешно изграждане на скоростен път София-Видин, както и ремонт на второкласни и третокласни пътища"

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.

Вижте още

Търсят директори на три мездренски училища

Регионалното управление на образованието (РУО)- Враца обяви конкурс за заемане на длъжността „директор” на три училища в община Мездра . Това са: Професионална гимназия  „Ал. Константинов“ и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в общинския център, и Средно училище „Св. Климент Охридски“- с. Зверино . Конкурсът ще се..

публикувано на 24.04.18 в 13:22

Общинският съвет в Мездра ще гласува предложения за почетни граждани

Проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общинския съвет в Мездра е от 26 точки. Сесията е в четвъртък, 26 април, от 14 часа.  Общинските съветници ще разгледат в края на заседанието три предложения за присъждане на званието "Почетен гражданин на община Мездра"- на художника Николай Кучков, шахматиста Тошко Кирков и фотографа от Зверино..

публикувано на 24.04.18 в 11:46

Мъж от село Габаре е обявен за издирване

Областната дирекция на МВР във Враца издирва Цветан Илиев Цеков (на снимката по-долу), на 64 години.  Мъжът е жител на село Габаре , община Бяла Слатина, и е в неизвестност от 19.04.2018 г.  Хората, които имат информация за издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

публикувано на 24.04.18 в 11:06

Полицията разследва грабеж във Видин

Видински криминалисти разследват грабеж , извършен в игрална зала на ул. ”Градинска” в областния град, съобщават от полицията във Видин . Престъпното посегателство било осъществено вчера рано сутринта. Към 4.00 часа двама маскирани, нападнали с дървена пръчка и нож 32-годишната управителка на залата и отнели празна кожена чантичка. Жената е с..

публикувано на 24.04.18 в 10:55

Петима пострадаха при катастрофа във Враца

Петима души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила вчера следобед във Враца . Инцидентът е станал на кръстовището на  ул. “Васил Кънчов“ и ул. “Козлодуйски бряг“. Пострадали са двамата шофьори и трима пътници в единия автомобил. Причина за катастрофата е отнемане на предимство. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни. Образувано..

публикувано на 24.04.18 в 10:07

1200 безработни по-малко през март в Северозапада

Безработните на територията на Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана са намалели с 1200 през март. Хората без препитание в областите Монтана , Видин и Враца са били близо 23 600 в края на месеца. Спад с 570 души се отчита спрямо февруари, съобщи Даниела Накова , директор на РСЗ- Монтана: "В Бюрата по труда са се регистрирали..

публикувано на 24.04.18 в 09:56