Евродепутатът Ева Паунова: "За преодоляване на междурегионалните различния ще осигурим 1 млрд. лева за Северозапада"

Автор:


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."


СнимкаЕва Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България:

"За преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на Северозападна България ще гарантираме ресурс от минимум 1 млрд. лева годишно в региона. Имате нужда от спешно изграждане на скоростен път София-Видин, както и ремонт на второкласни и третокласни пътища"

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.

print Отпечатай
Вижте още

Над 800 тръгват по стъпките на Ботевата чета

"833 родолюбци, избрали да извървят гордо и патриотично 120 километровия път "По стъпките на Ботевата чета", тръгват в 71-вия Национален туристически поход "Козлодуй – Околчица". Това заяви на пресконференция областният управител на Враца Малина Николова . В проявата участват 696 ученици и техните ръководители, 117 общественици, граждани и студенти и..

публикувано на 26.05.17 в 14:04

Подменят водопроводната мрежа в Бойчиновци

Подменят водопроводната мрежа на Бойчиновци с пари от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистреството . Общинската администрация подготвя проект за 650 000 лева. 50 хиляди лева е съфинансирането от страна на община Бойчиновци, поясни кметът Светлин Сретениев. Предвижда се подмяната на 6 километра водопровод в..

публикувано на 26.05.17 в 13:47

Приеха отчета на болницата в Мездра

След като на предишното си заседание Общинският съвет в Мездра не прие финансовия отчет на местната болница, на тази сесия местните избраници, въпреки констатираните проблеми, приеха "Отчета за дейността на общинската болница за 2016 година". Управителят д-р Илиана Михайлова призна за наличието на проблеми, които обаче са общи за всички общински болници и..

публикувано на 26.05.17 в 13:26

Сливат две училища във Вършец

Сливат Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Вършец със средно училище "Иван Вазов". Това решиха общинските съветници на последното си редовно заседание. Намаляването на броя на учениците е причината за преобразуването. Промените влизат в сила от новата учебна година Поддържането на две средищни училища е неефективно и допълнително забавя..

публикувано на 26.05.17 в 12:58

Осем бракониери заловиха край Борован

В нощта на 25 май служители на Регионалната дирекция по горите в Берковица заловиха 8 бракониери , каза за Радио Видин инж. Сашко Каменов , директор на дирекцията. Действията са предприети по подаден сигнал от жител на село Борован за незаконна сеч в една от уязвимите за района местности- "Мара Врачанка". Самата проверка е осъществена около 1 часа през..

публикувано на 26.05.17 в 11:22

Самодейците от "Флорентиана" с изяви през лятото

Хората правят читалището. До този извод стигнах в разговора с председателя на едно от малките читалища в общината Борислав Митрашков. Той няма една година стаж като такъв, но е закърмен с читалищните проблеми, защото е бил неизменно до майка си - дългогодишния секретар на читалището Елита Максимова. Но съгласете се, че това трябва да ти идва и отвътре. А..

публикувано на 26.05.17 в 11:13