Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва строителният сезон във Враца

Снимка: Община Враца

Обиколка по обекти от строителната програма на община Враца направиха днес кметът Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията Николай Йорданов.

"В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на улици, строителство на детски площадки и паркове, и текущи ремонти,  в които се влагат милиони. Надяваме се да има още хубави дни, за да се завърши всичко в срок"- каза кметът на града.

Снимка: Община ВрацаПървото място, което бе посетено, е завършващият основен ремонт на бул. "2 юни", където днес се полага последният слой асфалт в участъка от пресечката с ул. "Ген. Леонов" до кръстовището с ул. "Екзарх Йосиф". Работниците и проверяващите бяха единодушни, че ако се налага ще се работи до късно, но обектът ще бъде завършен, за да може утре да се възстанови движението на обществения транспорт и другите превозни средства по булеварда. Продължава работата по поставянето на плочките на новите тротоари, като се очаква те да бъдат готови до края на ноември. Екипи на строителите фирми "Пътинженеринг - М" и "Пътстройинженеринг" работят и по преасфалтиране на улиците "Екзарх Йосиф", "Ген. Леонов", "Околчица", "Стоян Ц. Даскалов" и бул. "Демокрация". До момента в строителството на бул. "2 юни" са вложени около 900 000 лева, а общо в обновяването на централните улици- 4.2 милиона лева.

Почти е завършен основният ремонт на бившето гумено игрище. На мястото вече са готови две игрища- за футбол на малки вратички и за волейбол и баскетбол. В момента се монтират пейките за зрителите. Предстои поставянето на вратите, таблата и мрежата, която разделя двете игрища. Първите, които ще ползват двете игрища са участниците в Ученическите спортни игри за купата "Ротари 2014". До момента за участие са се записали над 600 деца от училища в общината, а първите състезания са на 4 ноември. Строителството на новата спортна площадка е по проекта "Враца- привлекателно място за живеене" и се изпълнява от ДЗЗД "Ситистрой"- Враца.

Снимка: Община ВрацаНа 80% е завършено строителството на новия парк в най-големия жилищен комплекс във Враца- "Дъбника". Извършват се довършителни работи по сцената и трибуните на амфитеатъра, по сградата, в която ще има кафене, по озеленяването и напоителната система.

"Това ще е едно от най-красивите места в града. Само дърветата в парка ще са над 6 000, ще има фонтани, зелени площи, места за отдих"- коментира Николай Иванов. Изграждането му също е част от проекта на Общината "Враца- привлекателно място за живеене". Построяването му бе възложено на ДЗЗД "Ситистрой"- Враца.

Стартира и първият етап от дългоочаквания ремонт на стадион "Христо Ботев". Спортни деятели припомниха, че стадионът е строен в периода от 1959 до 1965 г. и оттогава не е ремонтиран. Започнали са изкопните работи и поставянето на дренажна система в района на терена. Следващата стъпка е насипването на терена и обновяване на част от трибуните. Първият етап възлиза на 2.2 милиона лева и включва също саниране на административната сграда. Последният обект, който посетиха Николай Иванов и Николай Йорданов бе ученическото градче, където се извършва текущ ремонт на уличната мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28