Наградиха победителите от Националния литературен конкурс "Яна Язова" в Лом

Снимка: Владимир Недев

Станаха известни победителите в осмото издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова"- Лом 2014. Отличените творби бяха наградени по време на специална церемония в малкия салон на Народно читалище "Постоянство - 1856". Жури с председател Петър Величков- писател и изследовател на творчеството на Яна Язова, присъди на Даниел Венциславов от София първа награда за разказа "Всеки ден се разминаваме". Даниел получи и парична премия в размер на 200 лв., осигурена от Община Лом. Втора награда беше връчена на Миглена Люцканова от Русе за разказа "Ангелски очи", както и сумата от 150 лв., а на Иванка Савкова от Трявна, журито присъди трета награда и парична премия от 100 лв. за творбата й "Драгун".  Наградата на фондация "Обществен фонд"- Лом спечели разказът "Вода" на Магдалена Трифонова от Габрово. В тазгодишния литературен конкурс се включиха над 60 автори, до 35-годишна възраст, от цялата страна. Традиционно свои творби изпратиха и младежи от Украйна и Молдова. Конкурсът се организира от Народно читалище "Постоянство" и Община Лом. 

Вижте още

Снимката на 22 януари 2019 година

Хемодиализното отделение на МБАЛ "Св. Петка" – Видин ще получи седем нови апарата за хемодиализа и шест диализни кресла. Обществената поръчка вече е приключила, има избран изпълнител и предстои сключването на договора за доставка. Прокуратурата готви обвинения за лица, източвали Националния осигурителен институт с фалшиви удостоверения за..

публикувано на 22.01.19 в 18:00

В Монатана подпомагат с хранителни продукти социално слаби

Хранителни продукти раздават в клуба на Гражданска защита на площад "Славейков" в град Монтана от 9.30 до 14 часа през делничните дни до 15 февруари. Помощите се отпускат по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. За град Монтана от хранителните стоки ще се възползват 1200..

публикувано на 22.01.19 в 17:57

Дарение за Дома за възрастни хора в село Горна Вереница

Дарение от постелъчно бельо, завивки и дрехи получи Домът за възрастни хора в село Горна Вереница, община Монтана. Инициативата е на Бойка Серафимова - координатор на проекта за малки граждански инициативи, който се финансира от платформа Агора и Община Монтана, която в края на миналата година подарява на обитателите концерт на певческа група..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
По Програмата е открита нова площадка в Детска градина

Програма за малки проекти помага на местни инициативи в Бяла Слатина

Стартира трети етап на Програмата за малки проекти “Аз дарявам, за да правя промяната”. Финансира се от Фондация "Америка за България" и подпомага местни инициативи в общините Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй. Създадена е от Сдружение "Първи юни" и осигурява средства да решаване на локални проблеми от социален, културен и..

публикувано на 22.01.19 в 15:44

Обраха склад на БЧК в Лом

Близо един тон хранителни продукти са откраднати от склад на Българския червен кръст в Лом. Най-голямо е количеството на изчезналата захар. Откраднатите храни са били доставени по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. Те са били складирани в помещение, предоставено от община Лом..

публикувано на 22.01.19 в 14:54
Здравка Гергова /в средата/ и членове на Приятелски клуб

Мотористи събраха средства за двойка с репродуктивни проблеми от Козлодуй

Приятелски клуб "Choppers Kozloduy" събра средства за двойка с репродуктивни проблеми от града. 900 лева са постъпили от  коледната акция, с която мотористите решиха да подкрепят кампанията на фондация "Искам бебе" за повече деца на България. Средствата вече са по сметката на фондация "Искам бебе" , обясни координаторът на организацията за..

публикувано на 22.01.19 в 14:02