Наградиха победителите от Националния литературен конкурс "Яна Язова" в Лом

Снимка: Владимир Недев

Станаха известни победителите в осмото издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова"- Лом 2014. Отличените творби бяха наградени по време на специална церемония в малкия салон на Народно читалище "Постоянство - 1856". Жури с председател Петър Величков- писател и изследовател на творчеството на Яна Язова, присъди на Даниел Венциславов от София първа награда за разказа "Всеки ден се разминаваме". Даниел получи и парична премия в размер на 200 лв., осигурена от Община Лом. Втора награда беше връчена на Миглена Люцканова от Русе за разказа "Ангелски очи", както и сумата от 150 лв., а на Иванка Савкова от Трявна, журито присъди трета награда и парична премия от 100 лв. за творбата й "Драгун".  Наградата на фондация "Обществен фонд"- Лом спечели разказът "Вода" на Магдалена Трифонова от Габрово. В тазгодишния литературен конкурс се включиха над 60 автори, до 35-годишна възраст, от цялата страна. Традиционно свои творби изпратиха и младежи от Украйна и Молдова. Конкурсът се организира от Народно читалище "Постоянство" и Община Лом. 

Вижте още

Снимката на 22 ноември 2019 година

На официална церемония бе поставено началото на изграждането на довеждащия водопровод от яз. "Среченска бара" до град Враца. Дейностите са част от последната фаза на проекта за воден цикъл на града. Светослав Скорчев  е новият зам. - кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата в община Видин, съобщиха от общинската..

публикувано на 22.11.19 в 17:55

Интензивни са валежите в Монтанско през ноември

Към 20 литра на квадратен метър е падналия дъжд в Монтана. С 5 литра повече е валяло само в района на село Бъзовец, съобщи Ленчока Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. По-слаби са били валежите в планинската част на региона – Чипровци и с. Говежда 4-5 л /кв м, Берковица 6 л, Вършец 11 л. кв. м. "Прогнозата се..

публикувано на 22.11.19 в 17:30
Отец Иван с деца от приюта

Кампания събира дрехи и храни за приюта на отец Иван в Якимово

Кампания за събиране на топли дрехи и хранителни продукти за приюта на отец Иван в монтанското село Якимово се провежда във Видин. Организатор е енергиен и духовен център "Хризантема", обясни председателят на неправителствената организация Хризантема Младенова: "Със средствата, които акумулираме в центъра от дарения и от членския внос, закупуваме..

публикувано на 22.11.19 в 16:47

Общинският съвет на Монтана започна работа

С пожелание за успешна работа започна първото работно заседание на новия общински съвет на Монтана. В началото кметът Златко Живков приветства 33-мата съветници: "Дано да успеем да завършим добре годината. Имаме 4 седмици и 5 дни - трябва да се представим на ниво. Това ще е базата, от която ще тръгнем". Д-р Людмил Антов положи клетка като..

публикувано на 22.11.19 в 16:36

Изложба-базар организираха ученици от гимназията по туризъм във Видин

Изложба базар в МОЛ-Видин подготвиха ученици от Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев". Инициативата е във връзка със Световната седмица на предприемачеството, а идеята е учениците да научат повече за предприемачеството и бизнеса, обясни Розалина Георгиева , учител по икономически дисциплини в учебното заведение. "Идеята ни беше да..

публикувано на 22.11.19 в 16:29

Светослав Скорчев е новият зам.-кмет на община Видин

Светослав Скорчев е новият зам. - кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата в община Видин, съобщиха от общинската администрация. Той бе избран за общински съветник от местна коалиция СДС, но е подал оставка до председателя на Общинския съвет и с решение на Общинската избирателна комисия правомощията му са прекратени. На негово..

публикувано на 22.11.19 в 16:13

Пуснаха фонтана в центъра на Видин

Фонтанът пред сградата на съда във Видин бе пуснат пробно днес. Харесват ли видинчани новата придобивка за града? "Харесва ни... Не ми харесва, защото изпълнението не е хубаво. Замазва положението общо взето... Шадраванчетата не са лоши, но вътре пространството е голямо. Пейки ли ще има вътре, какво ще има, но дано сложат стария паметник на..

публикувано на 22.11.19 в 15:01