Наградиха победителите от Националния литературен конкурс "Яна Язова" в Лом

Снимка: Владимир Недев

Станаха известни победителите в осмото издание на Националния литературен конкурс "Яна Язова"- Лом 2014. Отличените творби бяха наградени по време на специална церемония в малкия салон на Народно читалище "Постоянство - 1856". Жури с председател Петър Величков- писател и изследовател на творчеството на Яна Язова, присъди на Даниел Венциславов от София първа награда за разказа "Всеки ден се разминаваме". Даниел получи и парична премия в размер на 200 лв., осигурена от Община Лом. Втора награда беше връчена на Миглена Люцканова от Русе за разказа "Ангелски очи", както и сумата от 150 лв., а на Иванка Савкова от Трявна, журито присъди трета награда и парична премия от 100 лв. за творбата й "Драгун".  Наградата на фондация "Обществен фонд"- Лом спечели разказът "Вода" на Магдалена Трифонова от Габрово. В тазгодишния литературен конкурс се включиха над 60 автори, до 35-годишна възраст, от цялата страна. Традиционно свои творби изпратиха и младежи от Украйна и Молдова. Конкурсът се организира от Народно читалище "Постоянство" и Община Лом. 

Вижте още

Снимката на 14 ноември 2018 година

Приключи укрепването на свлачището по второкласния път, който свързва Видин с граничния пункт със Сърбия при Връшка чука. Участъкът е отворен за движение . Допълнителната сума за месец декември в размер на 40 лева ще получат пенсионерите , на които пенсията им е до 348 лева, включително, реши правителството. Демонстрационно почистване на..

публикувано на 14.11.18 в 17:45

Нова техника чисти сметище в Капитановци

Демонстрационно почистване на нереглементирано сметище  се проведе във видинското село Капитановци . Отпадъците се събираха с нова техника,  закупена по проект на Община Видин по програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия и цели ограничаване въздействието върху околната среда от човешката дейност.  На демонстративното почистване..

публикувано на 14.11.18 в 15:43
Белоградчишки скали

Северозападът влиза в надпревара за награда в туризма

Онлайн гласуване ще определи победителите в третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма. В няколко от категориите на престижния конкурс са включени обекти и събития от Северозапада. В категория "Туристическа атракция/обект" претендентите са 22, сред тях са Белоградчишката крепост, Пещерата Магура, Регионален исторически..

публикувано на 14.11.18 в 15:11

Хепатитът в Монтана затихва

В Монтана няма увеличение на болни от вирусен хепатит “А”. От юли до октомври няма регистрирани нито един случай. От януари до юни от болестта на мръсните ръце са се разболели общо 24 души, съобщи д-р Мария Каменова, заместник директор на Регионалната здравна инспекция в Монтана. През януари болните са били 9, от тях 7 на възраст до 14 години са..

публикувано на 14.11.18 в 14:52

Във Видин отбелязаха Световния ден за борба с диабета (видео)

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация. По този повод  Клуб "Диабет" във Видин организира безплатно измерване на кръвната захар . "За нас не е важно колко са хората, но е важно, дали са диабетици или не диабетици, да минат да си проверят кръвната захар, защото може да..

публикувано на 14.11.18 в 14:42
Анастас Попдимитров, директор на ДКТ-Враца

Театърът във Враца отбелязва 80 години

Популярни актьори ще се включат в тържествата, посветени на 80-годишнината на Драматично- куклен театър  (ДКТ) във Враца . Покана за участие е отправена към легендата Стефан Данаилов, очаква се към първата професионална сцена в живота да се върне и любимецът на цяла България Красимир Радков. За тържествения спектакъл се очаква да дойде..

публикувано на 14.11.18 в 14:36