Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" търси 1 200 000 лева за саниране

Снимка: Радио Видин

1 200 000 лева са необходими на видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий" за саниране на сградата. Директорът Любомир Миланов заяви, че обновяването е наложително:

"Ние имаме изготвена проектно-сметна документация за саниране на училището, което е в много окаян външен вид. Първо, от олуците се облива с вода цялата сграда, пада мазилката и това нарушава външния вид. Ние се стремими по всякакъв начин да убедим общинското ръководство, че санирането е необходимо".

Ръководството на учебното заведение е внесло докладна до Общинския съвет за включване на санирането в капиталовите разходи за 2015 година. Проектът може да се реализира с общински или европейски средства, обясни директорът. Междувременно комисията по финанси и бюджет към Общински съвет - Видин взе решение докладната да бъде предадена за становище на кмета на общината, каза общинският съветник Добрин Иванов.

"Ние още не сме разглеждали капиталовите разходи за догодина. Специално за санирането ще трябва да се кандидатства по проект. Иначе по принцип за оградата и другите дейности, които са по предписание, може би ще се включат в капиталовите разходи за догодина", каза общинският съветник.

Добрин Иванов обясни, че общината е собственик на училището и като такъв тя трябва да кандидатства с проект за финансиране на дейностите по саниране на училищната сграда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05

Нови социални жилища във Видин посрещнаха първите си обитатели

Ключовете на нови социални жилища в комплекс "Христо Ботев"   във Видин връчи кметът Цветан Ценков. 37 апартамента са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Финансирането е  за над  2 240 000 лв., от които 1 905 000 лв. са безвъзмездната помощ. Новите социални жилища са на мястото на бивша детска ясла, която е преустроена. Кметът Цветан..

публикувано на 15.04.24 в 16:29
Народно читалище

Два литературни конкурса събират творби на ученици от Врачанско

Два литературни конкурса за ученици организира библиотеката при Народно читалище "Развитие-1869" - Враца . Единият е насочен къде деца от трети до шести клас и е по повод 11 май - Ден на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на българските библиотекари, обясни библиотекарят Владислава Иванчева : "Предизвикваме малчуганите от..

публикувано на 15.04.24 в 14:00

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка . Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността...

публикувано на 15.04.24 в 13:00

Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше транспортирано в..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска поетеса, обясни библиотекарят Владислава Иванчева :  "В памет на Валентина Панова и представянето..

публикувано на 15.04.24 в 11:47