Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари в брой или подарък за празниците- какво предпочитаме

Снимка: Радио ВИДИН

Празниците вече са на прага ни и е време да помислим как ще зарадваме на-близките ни хора. Пари в брой или подарък- това е дилемата, пред която вероятно повечето от нас са изправени. Какво мислят видинчани, показва нашата анкета:

"Предпочитам подарък, защото той остава като спомен... Зависи на кого ще дам пари, защото има хора, които наистина заслужават пари, а не подаръци ... Не е обида да дадеш пари на някого, когато наистина има нужда от тях." Проучване сред европейците показва, че по-голяма част от тях считат парите за неуместен подарък и дори обиден.

Какви подаръци се търсят- това ни разказа Албена Любомирова- управител на магазин за китайски стоки във Видин:

"Имаме засилено търсене преди празниците. Предимно се търсят детски играчки и дрехи. Имаме и предколедно намаление на някои стоки."

Сътрудникът ни Жоро Александров се включи тази сутрин с коментар по темата от Враца:

"За парите в брой засега най- големи претенции имат дамите. Хипермаркетите във Враца надушиха тази ниша и вече предлагат за подарък коледно-новогодишни ваучери."


Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Светлин Тачев

Светлин Тачев: ГЕРБ извиват ръцете на ПП-ДБ, но нямат желание за нови избори

"Вероятно спорът между двете формации е как да се избират регулаторните органи и как да се направи така, че ДПС да помага при подобно нещо, защото ПП-ДБ се опитват да изолират Движението за права и свободи, от друга страна обаче, след като те подкрепиха промените в Конституцията, това е много трудно да се случи. Видяхме и че Делян Пеевски вчера..

публикувано на 19.03.24 в 10:44

Какво ще стане с цените на електроенергията за битовите потребители

Приетите промени в Закона за енергетиката от 2023 г. откриват следващ етап от либерализацията на пазара на електрическа енергия , който предвижда пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия при запазване на регулиран пазар за битовите потребители до 2026 година.  Отпада задължението на Комисията за енергийно и водно регулиране..

публикувано на 18.03.24 в 15:02

Кузман Илиев: Исторически заплахи са надвиснали над България

Преговорите преди ротацията продължават.  Ще постигнат ли съгласие управляващите партньори?  Сглобка или избори?  Политическото статукво в страната дискутирахме в "Посоките на делника" с Кузман Илиев, председател на гражданското движение "България може", икономист, политически анализатор и автор на книгата "България може сама". Радио ВИДИН : В..

публикувано на 14.03.24 в 10:00

Започна ли плавното преминаване към електромобилите

Ерата на електромобилите наближава и до няколко години се очаква те да са огромен дял от всички превозни средства.  През последните години глобалните продажби на напълно електрически (BEV) и хибридни превозни средства (PHEV) не спират да растат. За 2023 г. те са нараснали с 31%, а година по-рано - през 2022 г., постигнатото увеличение е 60%,..

публикувано на 13.03.24 в 11:00

Ротация в кабинета или нови предсрочни избори?

След два дни на преговори  между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, започнаха и консултациите при президента Радев с парламентарно представените политически сили преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.  "Въпреки че промените в Министерски съвет бяха предварително планирани още преди 9 месеца и въпреки внушителната парламентарна подкрепа,..

публикувано на 12.03.24 в 11:54

Бюджет за всяко едно село

Финансова самостоятелност при управлението на кметствата - не за първи път настояват за такава възможност кметовете на малките населени места.  Всяко едно село в община Белоградчик ще получи собствен бюджет. Решението е гласувано от Общинския съвет, средствата са заложени в тазгодишния бюджет на Общината.  "Заложихме в тазгодишния бюджет..

публикувано на 11.03.24 в 15:31

Село Средогрив в очакване на магазин, автобус и нови пътища

Средогрив е село в Северозападна България. То се намира в община Чупрене, област Видин.  Средогрив е разположено на 276 метра надморска височина от североизточната страна на предбалканския рид Ведерник. На 12 километра е Белоградчик и на 40 километра е Монтана. През селото минава река Лом.  Общо 70 са жителите, които живеят тук постоянно...

публикувано на 08.03.24 в 13:00