Красимир Богданов: "Ресурсните центрове остават"

Снимка: Жоро Александров

Проблемът с Ресурсните центрове ще бъде решен и заложените преобразувания от областни в общински на структурите няма да бъдат гласувани в пленарната зала при промените в Закона за училищното образование– това увери депутатът от "Патриотичен фронт" за област Враца Красимир Богданов. Народният представител допълни, че партиите от управляващото мнозинство са се вслушали в мнението на родители, учители и общественици и са променили първоначално предвидените от тях промени:

"Ние подкрепихме искането Ресурсните центрове да останат държавни институции, да бъдат на областно ниво."

Мотивите за това решение обобщава Красимир Богданов:

"След проведени консултации с останалите три политически формации, които подкрепят настоящото правителство, успяхме да постигнем съгласие по посока на запазване на Ресурсните центрове."

Вижте още
Църквата в село Върбово

Освещават повторно църквата във Върбово

В село Върбово, община Чупрене освещават повторно средновековната църква „Свети Йоан Кръстител“. Храмът, който от години не е действащ, е обновен изцяло и отвори врати на Великден. Служба в храма не е извършвана от повече от 70 години. От 17 век са надписите за строежа, но според местни хора тя е още по-стара. Иконите са дело на майстори от Тревненската..

публикувано на 22.04.18 в 08:47

Цветан Цветанов посети Вършец

Личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката , заяви във Вършец пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на "Жени ГЕРБ", заместник председателят на партията Цветан Цветанов . Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви..

публикувано на 21.04.18 в 17:59

Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото

До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът на над 20-километров участък от третокласен път 114, започващ от Лом и минаващ през селата Сталийска махала, Дондуково, Дреновец, Ружинци и Чупрене. Проектът за третокласния път след Лом стартира през месец септември 2017 година. Тогава "Агенция Пътна инфраструктура" изготви план за..

публикувано на 21.04.18 в 17:43
Тодоровден

Дунавци ще изпрати месец април с конни надбягвания

На 28-ми април ще се проведат традиционните конни надбягвания в град Дунавци. Интересът към събитието е огромен, каза за Радио Видин кметът на Дунавци Димо Скорчев . "От 10 часа започваме на 28-ти. До този момент са записани над 40 състезателни коне. Ще участват също така коне, които ще се теглят и такива, които са насочени към конкурса за..

публикувано на 21.04.18 в 16:52

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана

Учредиха сдружение на рибарите в Монтана след провела се среща между организаторите от новосформираното сдружение "Рибар" и рибари от Монтана, Враца, Берковица, София и други региони.  Целта му е да обедини всички рибари от региона и да се грижи за язовир Огоста - това каза за Радио Видин Валери Спасов , председател на сдружение "Рибар". "Главната..

публикувано на 21.04.18 в 15:06

Деца почистват около блока си във Видин

Деца от видинския квартал "Вида" почистват в квартала си по повод Световния ден на Земята , който се отбелязва утре, 22-ри април, видя Радио Видин . Учениците казаха, че темата за деня на Земята, която изучават в училище, е изключително интересна и че всеки трябва да почиства около блока си: "Почистваме природата, ние всички се събрахме. Някои от нас..

публикувано на 21.04.18 в 14:30