Красимир Богданов: "Ресурсните центрове остават"

Снимка: Жоро Александров

Проблемът с Ресурсните центрове ще бъде решен и заложените преобразувания от областни в общински на структурите няма да бъдат гласувани в пленарната зала при промените в Закона за училищното образование– това увери депутатът от "Патриотичен фронт" за област Враца Красимир Богданов. Народният представител допълни, че партиите от управляващото мнозинство са се вслушали в мнението на родители, учители и общественици и са променили първоначално предвидените от тях промени:

"Ние подкрепихме искането Ресурсните центрове да останат държавни институции, да бъдат на областно ниво."

Мотивите за това решение обобщава Красимир Богданов:

"След проведени консултации с останалите три политически формации, които подкрепят настоящото правителство, успяхме да постигнем съгласие по посока на запазване на Ресурсните центрове."

Вижте още

"Паяк" започва да вдига нарушителите във Враца

Репатриращият автомобил , с който ще бъдат вдигани неправилно паркираните автомобили във Враца , вече е на линия и работи, предупреди кметът на Враца Калин Каменов: „Днес ще се правят тестове, а от утре започва вдигането на нарушителите. Скобата се плаща и струва 10 лева, а преместването на наказателния паркинг ще излезе на нарушителите още..

публикувано на 25.09.17 в 14:00

Близо 800 са безработните в Мездренско

Към 31 август 2017 година общият брой на регистрираните безработни в община Мездра е 795 души, с 4 повече от месец юли или 8.39 на сто сочат данните. Най-много са безработните над 12 месеца - 372-ма или 46.8 на сто, следвани от тези до 6 месеца и регистрираните от 6 до 12 месеца. Най - висок, 48.05 на сто, е броят на безработните над 50..

публикувано на 25.09.17 в 12:50

Жена е ударена с брадва в Ружинци, има задържан

Мъж на 28 години от Ружници е задържан късно снощи в полицейския арест за причиняване на телесна повреда , съобщават от полицията във Видин. В 23.15 часа, 43-годишен жител на селото сигнализирал на тел.112, че съпругата му е пострадала при битов инцидент пред дома им. Задържаният нанесъл удар с брадва по главата на 36-годишната жена, допълват от..

публикувано на 25.09.17 в 11:03

Международен театрален фестивал започва в Лом

За десета поредна година Лом е домакин на Международния фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка. Официалното откриване е днес, 25 септември, от 18.00 часа, пред паметника на великия възрожденец.  Театралната програма (виж в галерията) ще открие колективът при НЧ „Христо Ботев 1884 ” гр. Ботевград с пиесата  „Ние сме от..

публикувано на 25.09.17 в 11:00

Започва ремонтът на тунел "Витиня"

От днес започва ремонтът на тръбата за София на тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" и на съоръжението преди тунела, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението на леките автомобили и превозните средства до 10 т ще бъде прехвърлено двупосочно в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември. Задължителният маршрут за МПС над..

публикувано на 25.09.17 в 08:40

Мездренски първокласници ще получат помощ за новата учебна година

Съгласно Закона за държавния бюджет на семейства, чийто средно месечен доход за предходните 12 месеца не надвишава 400 лева и имат записани първокласници се полага еднократна помощ от 250 лева. Целевите средства за деца с трайни увреждания, деца с един родител и деца, настанени при роднини или приемни семейства се отпускат без подоходен тест. В Дирекция..

публикувано на 25.09.17 в 08:20