Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха договора за чистотата във Видин

13
Работници от строителната група на Общината започнаха почистването на града
Снимка: Станислав Калинов

Община Видин прекрати договора с  фирмата по чистота "Титан АС". Краят на деня вчера беше срокът, в който концесионерът трябваше да изпълни задълженията си по събирането на отпадъците. До прекратяването на договора се стигна след като за последния месец на три пъти беше спирано почистването на града, заради неизплатени задължения на  сметосъбиращата фирма към работниците. От днес строителната група на Общината почиства града. Изпълняващият длъжността кмет Добромир Дилов призова гражданите също да се включат:

"Молбата ни е към всички наши съграждани- сега е моментът всеки да покаже колко обича Видин. Апелираме към всички живущи. Днес Община Видин е започнала със собствени средства, сформирали сме три екипа, които са започнали почистване на нашия град. В края на деня, тези точки, които не сме успели да почистиме, до контейнерите, разчитаме и на съзнанието на съгражданите, до контейнерите ще бъдат оставяни чували. Като молбата ни е, хората, които изхвърлят боклуците, боклука да го събират в тези чували, да е компактно, тъй като ние не разполагаме със сметоизвозващи машини. Събираме боклука с бордови коли."


Изпълняващият длъжността кмет апелира строителните и транспортни фирми да помогнат с техника за извозването на боклука. В понеделник ще бъде внесено предложение за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което да се обсъди създаване на звено към отдел "Екология" за изпълнение на дейностите по почистването на населените места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39