Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асфалтират улиците по водния цикъл във Видин до края на май

Снимка: Пламен Генчев


Започна асфалтирането на улица "Широка" във Видин, която беше разкопана заради водния цикъл на града. До края на май изцяло трябва да бъде възстановена настилката на участъците, засегнати от дейностите по проекта. След улица "Широка", ще започне работа по булевард "Панония". Там ще бъде възстановена настилката на местата, където е нарушена. Проектът за водния цикъл трябваше да завърши до декември миналата година, но беше удължен. 60% от разкопаните улици, ще бъдат асфалтирани изцяло.

Продължаващите ремонти според граждани създават неудобства, затова се надяват последните срокове да бъдат спазени.

"Има затруднения с ремонтите. Нормално е за такъв цикъл. ... Окаяно е състоянието. Нищо няма да се направи в скоро време. Аз, като пешеходец, не мога да избера по коя улица да мина. ... Временно се създават затруднения, но пък хубавото е, че идва краят на ремонта и се надяваме в края на пролетта всичко да бъде наред и улиците да са хубави и чисти."

"Зимният период не позволяваше възстановяване на асфалтовите настилки и тротоарите, затова с настъпване на пролетния сезон предявихме нашето искане като възложител, с приоритет да се възстановяват тези дейности по възстановяване на тротоари и асфалтовите настилки или инфраструктурата, която беше засегната от водния цикъл"- каза изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов.

Тъй като от фирмата, изпълнител на дейностите по водния цикъл на града, не е предоставен актуален график за асфалтиране, от Общината е разпоредено с приоритет да се плаща за възстановяване на улиците в града.

"В указания срок ни се предостави от фирмата график за възстановителните дейности по подготовката, но график за асфалтирането не ни се предостави, затова ние издадохме заповед веднага след приключване на подготвителните дейности да се започне с асфалтирането. Този график и в момента не се изпълнява от изпълнителите на водния цикъл. Затова миналата седмица прибегнахме до издаването на заповед, с която приоритетно да се преглеждат актовете за възстановителни дейности като с приоритет ще се плащат те. От днес, вече може би всички сте забелязали, започна асфалтирането по една от най-големите улици- "Широка". Кръстовището с улица "Христо Ботев" от други ден вече ще бъде отворено за движение. Продължава работата по булевард "Панония".  Мисля ,че от тук нататък няма да им спиране. Тази заповед ще важи докато фирмата навакса този график, който ни е предоставен на нас"- каза изпълняващият длъжността кмет на Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28