Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет във Видин избра делегат за събранието на акционерите на МБАЛ „Св. Петка“

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Общинският съвет във Видин гласува юристът Светослав Славчев да е делегат на годишното събрание на акционерите на видинската болница, което ще се проведе в средата на юни. Генади Велков предложи представителят на общината да не прима финансовия отчет на здравното заведение. Той припомни за съдебните делата между частната клиника по инвазивна кардиология и МБАЛ "Св.Петка"

"Моето притеснение е, че тези дела могат да навредят изключително много на болницата. Моето е притеснение е, че по-миналия петък, когато нашият бивш колега Владимир Тошев направи няколко питания към министър Москов, за да чуе, че болницата има около 10 милиона лева задължения.  Не знам какво би се случило, ако натрупа още задължения. Не знам какво би се случило, ако си отиде болница? Според мен ще си отиде и градът, защото виждате всички, че се извършва обединение, окрупняване на болниците"- коментира Генади Велков. 

530 души работят във видинската болницата и тя е най големият работодател, коментира още Генади Велков. Той допълни, че здравното заведение е 80% държавно, а Община Видин има едва 8 % участие, но трябва да реагира в създадената ситуация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39

БЧК започна раздаването на хранителни помощи в Кула

БЧК започва раздаването на хранителни продукти и хигиенни материали от програмата на Европейския съюз в община Кула. Ще бъдат подпомогнати 450 души от уязвимите групи в общината.   Пунктът е открит в град Кула, в сградата на Младежкия дом и ще работи от 9 часа до 14 часа, обясни председателят на на БЧК-Кула Веселка Иванова. Всички..

публикувано на 24.04.24 в 13:00

Ученици дариха пари на приюта за бездомни животни в Мездра

Ученици от Седмо СУ "Свети Седмочисленици" град София посетиха приюта за бездомни животни в Мездра и дариха сумата от 3 400 лева. Инициативата е на Мая Тошева, която от няколко години, заедно с учениците си се включват в Коледния базар, организиран от Сдружението, което се грижи за кучетата от приюта в Долна Кремена.  Парите от изработените..

публикувано на 24.04.24 в 12:30