Три села в община Вършец са залесени с дъб и бук

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН Архив

Неземеделски земи в три села от община Вършец бяха залесени с широколистни местни видове. Идеята е на местната управа, съобщи Таня Петрова, консултант към Общината:

"Финализираме и още един проект, финансиран по мярка 223 "Залесяване на неземеделски земи в град Вършец". Бяха залесени 206 декара с широколистни местни култури- дъб, бук в три от населените места на община Вършец- Стояново, Спанчевци и Черкаски."

Вижте още

Започна записването за празника "Мара Врачанка"- Враца 2019

Юбилейно - 20 издание на Празника на старата градска песен "Мара Врачанка" подготвя Община Враца. Вече започна и набирането на заявки за участие в музикалния форум за стари шлагери. Кръглата годишнина на фестивала ще се проведе на 12 октомври в Градската концертна зала и ще събере стотици почитатели на неувяхващите градски песни. Празникът има..

публикувано на 22.08.19 в 11:18

Измамиха възрастна жена от Мездра

Възрастна жена от Мездра стана жертва на поредната телефонна измама. 73-годишна жена се явила в РУ- Мездра , като заявила, че на домашния й телефон  позвънил мъж, който се  представил за служител на криминална полиция и й казал, че следят група измамници, които ще се свържат с нея, а тя трябва да изпълни исканията им, като им предаде необходимата..

публикувано на 22.08.19 в 10:09

Натоварена нощ за пътните полицаи във Враца

Тежка се оказа нощта за пътните полицаи във Враца. 50-годишна жена движещата се по тротоар в града е била блъсната от лек автомобил управляван от 33-годишен мъж от гр. Враца. Водачът напуснал мястото на катастрофата, но по-късно е открит от служители на МВР. Установено е, че водачът е неправоспособен. Пешеходката е получила охлузни рани...

публикувано на 22.08.19 в 09:50

В Белоградчик започна прием за заявления за включване в механизма лична помощ

Общинска администрация Белоградчик започна приема на заявления –декларации за включване в механизма лична помощ . Хората с увреждания, на които е изготвена индивидуална оценка на потребностите и е издадено направление от Дирекция  „Социално подпомагане“ по реда на глава трета от Закона за хората с увреждания с определен брой часове за лична..

публикувано на 22.08.19 в 08:38

Снимката на 21 август 2019 година

България е на първо място в Европейския съюз по броя на загиналите при катастрофи  с леки автомобили на 1 милион жители, показват данните от анализ на Евростат за 2017 година.  Р одният Северозапад взима най-много жертви от всички региони. Най-много катастрофи са станали на главен път Е 79, на територията на община Димово, каза Владимир Герасимов,..

публикувано на 21.08.19 в 17:54

Вандалите не подминаха и къщичките за книги във Видин

Спомняте ли си къщичките за книги, които преди три години бяха поставени във видинските паркове? Цветни и кокетни тогава, днес те са надраскани и изпочупени. Книги няма в нито една от трите къщички, разположени на детските площадки в Крайдунавския и парк "Рова" , а видът им е повод за възмущение сред видинчани: "По нищо не личи, че това е къщичка..

публикувано на 21.08.19 в 16:33

Ще добиват глауконит във Врачанско

Дружество със седалище в Криводол ще добива глауконит от находище "Дълбоки дол" в землището на врачанското село  Буковец. Това реши Министерския съвет на днешното си заседание.  Концесията се предоставя за срок от 35 години. През този период концесионерът ще вложи 400 хил. лв. за добива . Очакваните концесионни плащания за целия период са над 826..

публикувано на 21.08.19 в 16:11