Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството на САЩ поиска съдействие за американските туристи във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

От страна на посолството на САЩ у нас потърсиха съдействието на Община Видин, за да се намери по-ефективен начин американските туристи, посещаващи града ни, да се свържат с представителството на страната им. Това съобщават от общинската администрация. От страна на Общината е предложeно информацията с нужните контакти да бъде поставена на видно място на най-посещаваните туристически обекти и бюра, като допълнително ще бъдат изработени и стикери. За улеснение тя ще бъде публикувана и на заглавната страница в сайта на Общината.

Във Видин всяка година акостират средно около 160 круизни кораба. Градът е предпочитана дестинация по поречието на Дунав. Голяма част от туристите, които пристигат по реката, са американски граждани. Често възниква необходимост те да потърсят информация по различни въпроси от посолството на САЩ, съобщават още от местната управа във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Оставиха в ареста четирима врачани, обвинени в побой

Троен състав на Окръжен съд – Враца остави за постоянно в ареста четирима души от Враца след побой в центъра на града на 9 март. Така на практика окръжните магистрати потвърдиха определението на колегите си от Районния съд спрямо четиримата обвиняеми, на които е приложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Врачанският окръжен..

публикувано на 28.03.24 в 10:05

Засадиха 200 дръвчета в памет на Кръстьо Пишурка в община Лом

Общо 200 паркови дръвчета бяха засадени в Лом и региона. Инициативата е на фондация “1300 години България” и е по повод 200-годишнината от рождението на големия възрожденец Кръстьо Пишурка. В организацията по засаждането на фиданките се включиха представители на Общинския ученически клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител..

публикувано на 28.03.24 в 09:59

Видинската болница е акредитирана да обучава по 16 специалности

Видинската МБАЛ "Св. Петка" е одобрена да извършва клинично обучение на студенти по медицина или здравни грижи. Болницата е акредитирана по 16 специалности. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова и добави, че в отделението по неврология вече е постъпил специализант.  "Медицинските специалности, по които сме акредитирани за..

публикувано на 28.03.24 в 09:15

Община Видин подписа 14 договора с национално финансиране

Кметът на Община Видин Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност почти 40 милиона лева.  Това стана възможно след като в Закона за държавния бюджет за 2024 г. българското правителство прие Инвестиционна програма за общински проекти за финансиране на проекти, определени като приоритетни. През 2023 година Община Видин..

публикувано на 28.03.24 в 08:30

Създават Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик

Общинският съвет  в  Белоградчик  проведе редовното си заседание. Общинските съветници приеха решение за  създаване на Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик.  Каква ще е дейността на предприятието разясни Боян Минков – кмет на Община Белоградчик: „Поддържане чистотата на територията на общината включително зимно..

публикувано на 28.03.24 в 08:05

Снимката на 27 март 2024 година

Видинската МБАЛ "Света Петка" ще стане център за цяла Северозападна България за лечение на мозъчен инсулт с иновативни методи. Признанието за лечебното заведение е благодарение на началника на отделението по неврология д-р Ангел Благоев. Сградата на частна болница, затворена заради източване на държавната, може да се превърне в хоспис във..

публикувано на 27.03.24 в 18:10

Театърът в Монтана - с ново лого и изложба

Автентична покана за театрално представление отпреди 62 години показват на изложба в Монтана . Актьорите от Драматичния театър „Драгомир Асенов“ посрещат празника с ново лого. Изложбата се открива тази вечер в 18:30 часа. Автентични покани за представления, плакати и афиши, са подредени в изложба във фоайето на Драматичен театър „Драгомир..

публикувано на 27.03.24 в 17:45