За втори път блокираха международния път Е- 79 във Видин заради поскъпването на винетките

5
Снимка: Радио ВИДИН

Колона от над 200 автомобила премина по улиците на Видин и спря на изхода на града. За половин час беше блокирано  движението по международния път Е 79.

Освен срещу поскъпването на винетките, протестът беше и срещу лошото състояние на пътищата в региона. Към автошествието във Видин се присъединиха и шофьори от Белоградчик. Представители на гражданските движения, организирали протеста, определиха като "дискриминационно" отношението на правителството към региона и скандираха "оставка".

Протестът е вторият във Видин, след като миналата събота беше блокиран международният път край Видин. Организиран е от граждански движения "ДНЕС", "Аз обичам Видин", "БОЕЦ", "Видин" и обединение "Единни за промяна".

Докато чакаха, протестиращите  демонстративно си нарязаха сланина, сипаха ракия и играха хора на пътя.
Някои от колите в протестното шествие бяха със залепена емблема на марка скъпи автомобили, изрязана от  хартия.

"Високи са ни цените на винетките, и не само са високи. Нямаме път, за който да си пратим винетките. Значи, сирене да си платиш, а да не ти го дадат е същата работа според мен, по този начин… Ние имаме най-лошите пътища в цяла България, имаме най-лошото качество предлагана услуга, затова не сме съгласни да плащаме"- коментираха протестиращи.

"Трябваше да направим нещо съвместно, защото Белоградчик е малък град и няма много хора, които да застанат на улицата и да протестират открито"- казаха шофьори от Белоградчик, които се присъединиха към протеста.

Галерия

Вижте още

Гирлянда от цветя за Апостола във Враца

Деца от Враца изплетоха гирлянда от цветя, която ще бъде поднесена на паметника на Васил Левски в града по време на честването на 182-та годишнина от рождението му. Много врачани се включиха в инициативата "Моето цвете за Левски". Събраните цветя са вплетени в гирлянда, която ще бъде положена около паметника му. Тя е изплетена от учениците от..

публикувано на 18.07.19 в 07:49

Снимката на 17 юли 2019 година

Авиационното пръскане срещу комари по поречието на Дунав на територията на област Видин се извърши днес.  Третирани се площите в 2-километрова зона от реката. Късно снощи бе направена и поредната имагицидна обработка срещу комари в град Видин, като бяха обхванати всички паркове, междублокови пространства, улици. Тази вечер обработки ще има в три..

публикувано на 17.07.19 в 18:05

Общинските съветници в Ружинци утвърдиха маломерни паралелки в селата

Приема на ученици от 7 до 12 клас и утвърждаването на маломерни паралелки обсъждаха общинските съветници в Ружинци на заседание във вторник. Решенията са преди началото на учебната година, за да се създадат нормални условия на училищата да работят, каза кметът Александър Александров: "Заседанието беше само с две точки от дневния..

публикувано на 17.07.19 в 17:30

Видинската болница може да получи над 1 милион лева от РЗОК

Видинската областна болница има възможност да заработи над 1 милион лева през месец юли , съобщи директорът на РЗОК- Видин д-р Владимир Вълчев: "Договорени са 949 331 лева за клинични пътеки и амбулаторни процедури и над 90 хиляди лева за хемодиализа, раждания и интензивни грижи. Общата сума е 1 милион и 40 хиляди лева, които, разбира се, ще получат,..

публикувано на 17.07.19 в 17:24

Летни ремонти в Ново село

В Ново село започна изкърпването на улица "Добруджа". Това е една от основните улици в селото, защото по нея се извършва църковното шествие на втория ден от Великден до оброчните великденски  кръстове, наречено от населението "По кръсти". С решение на Министерски съвет в края на миналата година за община Ново село бяха отпуснати 1 милион 377 хиляди..

публикувано на 17.07.19 в 17:15

Общината осигури ново оборудване за болницата в Монтана

Операционна маса от ново поколение, болнични легла, пациентски монитори и видеоларингоскоп са част от оборудването, закупено за многопрофилната болница по активно лечение в Монтана със средства от общинския бюджет. Кметът Златко Живков, председателят на общинския съвет Иво Иванов и общински съветници днес разгледаха новите уреди в присъствието на..

публикувано на 17.07.19 в 14:54

Община Видин изненада участниците в The Bridge

Община Видин зарадва младежите от The Bridge Fest със 70 кг нектарини. Още един повод за доброто настроение днес бе отбелязването на 35-тия рожден ден на Михаил Стефанов, директор на фестивала. Десетото издание тече с пълна сила. Провеждат се всекидневни занимания в творческите работилници и тематични вечери. На 20 юли, от 20.00 часа, в бившето военно..

публикувано на 17.07.19 в 14:41