За втори път блокираха международния път Е- 79 във Видин заради поскъпването на винетките

5
Снимка: Радио ВИДИН

Колона от над 200 автомобила премина по улиците на Видин и спря на изхода на града. За половин час беше блокирано  движението по международния път Е 79.

Освен срещу поскъпването на винетките, протестът беше и срещу лошото състояние на пътищата в региона. Към автошествието във Видин се присъединиха и шофьори от Белоградчик. Представители на гражданските движения, организирали протеста, определиха като "дискриминационно" отношението на правителството към региона и скандираха "оставка".

Протестът е вторият във Видин, след като миналата събота беше блокиран международният път край Видин. Организиран е от граждански движения "ДНЕС", "Аз обичам Видин", "БОЕЦ", "Видин" и обединение "Единни за промяна".

Докато чакаха, протестиращите  демонстративно си нарязаха сланина, сипаха ракия и играха хора на пътя.
Някои от колите в протестното шествие бяха със залепена емблема на марка скъпи автомобили, изрязана от  хартия.

"Високи са ни цените на винетките, и не само са високи. Нямаме път, за който да си пратим винетките. Значи, сирене да си платиш, а да не ти го дадат е същата работа според мен, по този начин… Ние имаме най-лошите пътища в цяла България, имаме най-лошото качество предлагана услуга, затова не сме съгласни да плащаме"- коментираха протестиращи.

"Трябваше да направим нещо съвместно, защото Белоградчик е малък град и няма много хора, които да застанат на улицата и да протестират открито"- казаха шофьори от Белоградчик, които се присъединиха към протеста.

Галерия

Вижте още

Община Видин спечели арбитражно дело за близо 8 млн. лева

Арбитражният съд при Българската търговско-промишлена палата не е уважил искът на австрийско дружество срещу Община Видин. С решението на съда от 14 октомври са отхвърлени всички предявени искове в размер от близо 7 800 000 лева, а дружеството е осъдено да заплати на Община Видин почти 3 млн. лева и разноските по делото, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 17.10.19 в 16:23

Откриха ремонтирания път до Цар Петрово (снимки)

Две пътни отсечки с обща дължина около 17 километра са напълно обновени във видинската община Кула. Те обслужват няколко села в обезлюдяващия граничен регион. Пътищата са четвъртокласни и бяха в много лошо състояние десетилетия наред. Строителите са положили нови пластове асфалт, възстановени и стабилизирани са банкетите, почистени и ремонтирани са..

публикувано на 17.10.19 в 15:25

Две секции за хора с увредено зрение или със затруднения в придвижването в Мездра

С решение на ОИК Мездра са определени две секции, в които ще имат право да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването на изборите за общински съветници и кметове на 27.10.2019 година. Това са Секция №062700007 в Социалния комплекс /бившата сграда на АПК/ на ул. "Иван Вазов" №2 и секция 062700008 на ул. "Св...

публикувано на 17.10.19 в 15:20

Извънредно заседават общинските съветници в Мездра

Извънредно заседание на Общински съвет Мездра ще се проведе днес. В дневния  ред са 3 точки.  Ще бъде преразгледано Решение №764, касаещо ОУ "Васил Кънчов" село Моравица, което остана без утвърдени слети и маломерни паралелки. Включени са и д ве питания- относно р аботата на камерите за видеонаблюдение, ползването на общинска аудио и видео..

публикувано на 17.10.19 в 15:09
Д-р Николай Шарков /вляво/ представи Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата.

Кръгла маса за здравето на детските зъби се проведе във Видин

Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата до 18 години бе представена на кръгла маса във Видин. Специално внимание бе обърнато на кампанията за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8 години, която се провежда в цялата страна. Около 4 000 деца от област Видин попадат в тази..

публикувано на 17.10.19 в 14:15

Филиалът на Медицинския университет във Враца изпрати Випуск 2019

На тържествена церемония във Враца бяха връчени дипломите на 94 абсолвенти от Випуск 2019 на филиал "Проф. д-р Иван Митев" към Медицински университет-София. Тази година, степен „бакалавър“ във  висшето учебно заведение завършват 53 медицински сестри, 21 акушерки и 20 трудотерапевти.  Ректорът на Медицински университет – София, проф. д-р..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

Откриха площадка за хора със специфични потребности във Враца

Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности в региона беше открита официално в двора на Дневния център за деца и младежи с увреждания "Зорница" /ДЦДМУ/ във Враца. Тя е изградена по проект "Спорт за децата с увреждания във Враца", с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Враца и фондация "Америка за..

публикувано на 17.10.19 в 13:38