Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение на български емигрант смени УАЗ-ка с нов бус в старчески дом

| обновено на 15.02.16 в 15:58
5
Снимка: Любо Андреев

89-годишен българин, който живее в Германия, дари нов 9-местен микробус, с рампа за инвалидни колички за нуждите на Дома за възрастни с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница.

"От 66 години Маринов живее в Германия, а след две седмици става на 89 години и реши за рождения си ден да дари, а не да получи подарък", каза неговият племенник Ангел Младенов.

Потребителите в Дома са 50. Това каза за Радио ВИДИН директорът на социалното заведение Борислав Горанов:

"Имаме нужда от такъв автомобил от доста години. Преди да стана директор тук бях социален работник и винаги беше с един стар руски лекотоварен автомобил УАЗ-ка и беше в много лошо състояние, стар и не беше специализиран старият автомобил за хора с увреждания."

"Община Монтана предвиждаше закупуването на микробус за дома. Това е поредния благороден жест на Кирил Маринов"
, каза кметът Златко Живков.

Благородният жест е пореден за Кирил Маринов, който е родом от село Винище. Той е дарил над 1 милион лева на нуждаещи се хора в Монтана и София до момента. Маринов и досега плаща изцяло таксата на всички деца за престоя им в детската градина във Винище.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Проверяват твърдения за насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница

Назначиха проверка във връзка с излъчени от национални телевизии репортажи с твърдения за проявено насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница.   От съобщение до медиите, става ясно, че извънредната проверка е назначена от изпълнителния директор на ИА "Медицински надзор“ Иванка Диневa и започва от днес- 23 април. Министърът на..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Във Видинско проведоха операция "Скорост"

880 са регистрираните нарушения по пътищата във Видинско в периода 15-21 април, съобщават от полицията.   Данните са от едноседмичната операция "Скорост", реализирана по линия на Роудпол (Roadpol).  296 са нарушенията в населените места, 584 са тези извън тях. Операция "Скорост" включена два пъти годишно (през април и август) в календара на..

публикувано на 23.04.24 в 10:40

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

обновено на 23.04.24 в 08:49

Общинският съвет в Мездра ще заседава в четвъртък

Общинският съвет в Мездра ще проведе своето редовно месечно заседание на 25 април /четвъртък/ при Проект за дневен ред от само 8 точки. Най-напред общинските съветници ще приемат три отчета: Финансов на МБАЛ Мездра за 2023 година; за дейността на читалища от общината за 2023 година и за първото тримесечие на тази година на Екопроект. След това..

публикувано на 23.04.24 в 08:47

Обявиха крепостта "Алмус" за недвижима културна ценност от национално значение

Крепостта „Алмус” в Лом е обявена за археологическа недвижима културна ценност с категория „Национално значение”.   Със заповед на министъра на културата се предоставя статут и са определени режими за опазване (териториален обхват - граници, охранителна зона и предписания за опазване) на античната крепост, съобщават от местната общинска управа...

публикувано на 23.04.24 в 08:08

Започна делото срещу отказа за прекратяването на правомощията на вълчедръмския кмет

Административен съд-Монтана даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината заради конфликт на интереси В сряда Административен съд-Монтана ще трябва да се произнесе с решение относно делото.  На заседанието бе изслушан председателят на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.24 в 07:41

Случай на коклюш е регистриран във Видинско

И в област Видин е регистриран случай на коклюш.  Това става ясно от отчета на Регионалната здравна инспекция за заболеваемостта от заразни заболявания през изминалата седмица.  Болният е от Чупрене, допълват от инспекцията. Отчетени са и 8 случая на други заразни заболявания за същия период - от варицела, скарлатина, туберкулоза и..

публикувано на 23.04.24 в 07:36