Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на Монтана в Адриатическата лига при жените

Снимка: Радио Видин

Баскетболистките на Монтана попаднаха в група „Б” на Адриатическата лига при жените. Момичетата на треньора Стефан Михайлов са заедно с Будучност /Подгорица Черна гора/, Цървена звезда /Белград Сърбия/, Целе /Словения/, Бадел 1862 /Скопие Македония/, Плей Оф /Сараево Босна и Херцеговина/. Другият представител на България е Берое /Стара Загора/, който е в група „А”.

Какви са очакванията за представянето на Монтана в Адриатическата лига попитахме наставникът Стефан Михайлов:

" Добро предизвикателство за отбора, интерес за зрителите на Монтана. Между октомври и декември ще имаме пет домакински мача. Мачовете в Адриатическата лига са през седмицата - в сряда или четвъртък, което ще бъде интересно за публиката, предизвикателство за отбора, за момичетата, за мен също така. Готвим се. На 5 октомври ни е първото домакинство с шампиона на Словения "Атлет Целе". Това е ново състезание, непознато за нас, въпреки че миналата година играхме с отбори от Сърбия, от Румъния, в подготовката и контролни срещи успяхме да ги победим. Смятам, че това е едно доста добро състезание. Българските отбори не са готови да играят в европейски клубни турнири. И смятам, че едно такова регионално състезание може би ще повдигне класата на българските баскетболистки. За реална цел, която смятам, че трябва да си поставим е да излезем от групата, за да можем да играем във втората фаза на турнира между осемте най- добри отбора в тази лига."   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пратиха Георги Давидов на "Янтра" – "Монтана"

Елитният рефер Георги Давидов получи наряд за дербито на 26-ия кръг на Втора лига "Янтра" /Габрово/ - "Монтана" в понеделник. Мартин Мачев и Венцислав Банчев ще са му помощници. Четвърти арбитър е Владимир Кирилов, а оценка на съдиите ще дава Камен Алексиев. Същия ден съдията от Монтана Николай Михайлов ще бъде помощник на срещата в столичния квартал..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

СУ "Цар Симеон Велики" е с най-много областни шампиони на Видин в Ученическите игри

Приключи областният етап от Ученическите игри 2024 година, който се проведе във Видин, съобщиха от Волейболен клуб "Бдин-Вида". През последните две седмици се проведоха състезания по тенис на маса, волейбол и футбол. Победителите ще представят област Видин в зоналния етап на игрите, където ще премерят сили с шампионите на областите Враца и Монтана...

публикувано на 28.03.24 в 12:01

Футболистка от Монтана с повиквателна за националния отбор

Рая Георгиева получи повиквателна за националния отбор на България до 16 години. От понеделник младите надежди ще имат едноседмичен лагер в Малта. Предвидени са три мача с Андора на 2 април, с Малта на 4 април и Черна гора на 7 април. Рая Георгиева започва кариерата си в ДФК "Прециз", под ръководството на Владо Георгиев. От 2020 година е състезателка на..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

"Монтана" победи "Рилски спортист" в Самоков

Баскетболистките на "Монтана" победиха със 73:50 точки при гостуването си "Рилски спортист" /Самоков/ в среща от 10-ия междинния кръг на втория етап на първата шестица. Така двата тима се изравниха по победи и загуби, но "Монтана" запазва второто място, следван от "Рилски спортист". Мачът в зала „Арена Самоков" тръгна успешно за тима от Северозапада...

публикувано на 28.03.24 в 10:54

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще бъде домакин на турнир по тенис на маса за ученици. Състезанието е тази събота (30 март), като записването ще става на място, от 9:00 часа. Няма такса за участие. Турнирът е за ученици от 5-и до 12-и клас, разделени на две групи. Първата е 5-8-и клас и втората - 9-12-и клас. Групите са смесени. Регламентът..

публикувано на 26.03.24 в 12:00

Волейболният "Монтана" загуби отново от ЦСКА

Волейболистите на "Монтана" загубиха и втората си ¼ -финална плейофна среща от ЦСКА. В столичната зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха с 3:1 гейма и така с два успеха, с един и същи резултат, се класират на ½ -финала. За Монтана сезонът приключи на четвърто място.  Капитанът на монтанци Георги Елчинов бе преквалифициран в либеро, за да..

публикувано на 26.03.24 в 10:55

"Кула-04" разгроми "Дуло"-Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" – Видин с 8:1 в първи кръг от пролетния полусезон на Областна футболна група "Видин". Николай Николов вкара четири гола, Тони Цветков добави два гола и по един гол реализираха Николай Иванов и Емил Петров, посочи Пенко Йончев, треньор ФК "Кула-04": "С мъжете убедителна победа  на старта..

публикувано на 25.03.24 в 15:33