Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Белоградчик гласуват теглене на кредит

Снимка: Радио ВИДИН

Общински съвет Белоградчик ще заседава днес от 14 часа. Проектът за дневен ред започва с решение, отнасящо се до корекция в поименните списъци за капиталови разходи за 2016 г. След това местният парламент ще гласува четири предложения за решения, свързани с реализация на проекти. Те се за ремонт и рехабилитация на общински пътища в Белоградчик, за оборудване и обзавеждане на ОДЗ "Иглика", за реконструкция на част от водоснабдителните системи на селата Рабиша, Стакевци, Чифлик и Дъбравка и за реконструкция и рехабилитация на улици в града. Във връзка с наближаващото начало на учебната година  съветниците ще гласуват и решения, свързани с осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес в 9 клас на СУ "Христо Ботев", гр. Белоградчик и за формиране на слети паралелки в ОУ "Васил Априлов" в с. Рабиша, и допълнителни средства в размер на 11 556 лв. за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти по съответните дейности в това училище. Също и решение относно институция в системата на предучилищното и училищното образование - Център за подкрепа за личностно развитие, свързано с изискванията на новия Закон за образованието. На това заседание ще трябва да се вземе и решение за освобождаване на управителя на "Медицински център  1- Белоградчик" ЕООД и избиране на лице, временно изпълняващо тази длъжност. В проекта за дневен ред са залегнали и няколко предложения за решения, свързани с отоплителния зимен сезон. Едното се отнася до продажба на дървесинна от склад и стояща дървесина на корен от горски територии, собственост на общината за задоволяване на нуждите на местното население с дърва за огрев през отоплителния сезон 2016 - 2017 г. Другото решение е свързано с безвъзмездното предоставяне на дърва за огрев на ветераните от войните и на деца в неравностойно положение. Шест предложения за решения се отнасят до оповестяване на конкурси за отдаване под наем на общински помещения и паркинг. След събрана подписка сред населението в Общинския съвет е внесено и предложение за именуване на художествената галерия на името на художника Вълчо Александров Вълчев. И макар  да е в края на дневния ред немаловажно е решението, което ще трябва да вземат съветниците за отпускане на безлихвен заем от министъра на финансите за сметка на централния бюджет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39

БЧК започна раздаването на хранителни помощи в Кула

БЧК започва раздаването на хранителни продукти и хигиенни материали от програмата на Европейския съюз в община Кула. Ще бъдат подпомогнати 450 души от уязвимите групи в общината.   Пунктът е открит в град Кула, в сградата на Младежкия дом и ще работи от 9 часа до 14 часа, обясни председателят на на БЧК-Кула Веселка Иванова. Всички..

публикувано на 24.04.24 в 13:00

Ученици дариха пари на приюта за бездомни животни в Мездра

Ученици от Седмо СУ "Свети Седмочисленици" град София посетиха приюта за бездомни животни в Мездра и дариха сумата от 3 400 лева. Инициативата е на Мая Тошева, която от няколко години, заедно с учениците си се включват в Коледния базар, организиран от Сдружението, което се грижи за кучетата от приюта в Долна Кремена.  Парите от изработените..

публикувано на 24.04.24 в 12:30