Ясен Григоров снима "Лили Рибката" във Видинско

Снимка: Пламен Генчев

Външни сцени от новия българския филм "Лили Рибката" се снимат в момента във видинското село Кутово. Снимачният екип използва естествената архитектура на къщите от региона- селата Сланотрън, Кутово и Антимово. Сред местата, на които са снимали е и остров Кутово.

"Имахме един вълшебен епизод с преминаване на реката много рано, сутринта, на двама от героите, които отиват в една вълшебна беседка. Построихме я на острова. Всичко вече е заснето и е много хубаво", разкри моменти от снимките на филма режисьорът Ясен Григоров.

Хора от селото помагат на екипа с лодки и със съвети как и кога могат да преминат реката.

Екипът днес снима няколко епизода с директора на училището, в което странното дете- един от главните герои във филма, се опитва да учи. "Лили Рибката" е семеен филм. Той е и за малки, и за големи, и ги свързва чрез сюжета си, обясни Ясен Григоров, по чийто сценарий се снима продукцията.

Ясен Григоров"Заглавието е на сценарий, който е написан преди 6-7 години и смятам да стане окончателно заглавие. Филмът е фантастичен и е в този жанр, който се нарича магически реализъм- в който някакви неща, които възприемаме като част от фантазията ни и от приказното, и от невъзможното, са пренесени към едни реални ситуации. И сблъсъкът на реалността с тези фантастични неща, ни помага да се настроим и да се опознаем даже по-добре... Линията, около която всичко върви, е около едно дете, което е 8-годишно. Наричам го в сценария невероятното дете, защото когато някой го погледне за по-дълго време, толкова е несигурно в себе си, че се превръща от момче в момиче през една вълшебна вихрушка", каза на снимачната площадка Ясен Григоров.

Татяна Лолова играе главната роля в ромско семейство. Другите големи имена във филма са Койна Русева и Стоян Радев. В ролята на директора на училището е Николай Урумов. Петьо Цеков снима само днес в ролята на шофьора на автобуса.

Четири от главните роли са поверени на деца. Странното дете, което се променя, играе Боян, който е син на Ясен Григоров, момиченцето е Калина Асенова, Калоян Минчев- в ролята на грубото селско момче, Лили- дъщеря на Добрин Досев, в ролята на бащата на странното момче.

Снимките ще продължат до 20 октомври.

Вижте още

Връчиха дипломите на зрелостници от Враца

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Враца бяха раздадени дипломите на 43-ия Випуск на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ .  Тази година, 84 зрелостници от четири паралелки - профил „Чуждоезиков“, завършват успешно средното си образование.  Сред официалните гости на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева , която..

публикувано на 23.06.18 в 10:12

"Ден на енергетика 2018" отбелязват в Козлодуй

С богата програма днес АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи Деня на енергетика . В 10:30 в Ботев парк празникът ще бъде открит от Иван Андреев - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Ще бъдат връчени почетни отличия "най-добър" в различни категории, сред които "химик", "физик", "оператор на реактор", "турбинно оборудване", "безопасност, сигурност и..

публикувано на 23.06.18 в 08:45
Еньовче

Пресъздават обичаи за Еньовден в Комарево

В белослатинското село Комарево ще отбележат Еньовден с пресъздаване на обичаи. Инициативата се организира за първи път, разказа Веселка Борисова, библиотекар към местното читалище: "Още рано сутринта млади момиче, облечени в бели рокли, а възрастна жена ще ги заведе при местността в центъра на селото, за да берем билки, докато тя разказва с..

публикувано на 23.06.18 в 08:42

Започва Национален фолкорен събор "Леденика"

Днес се открива третото издание на Националния фолклорен събор „Леденика” . Програмата на събора включва  изпълнение на самодейни фолклорни състави, фолклор от различни краища на България, нестинарски танци, пресъздаване на народни обичаи за Еньовден и Северняшка сватба, като целта е популяризиране на българските традиции и обичаи, представяйки..

публикувано на 23.06.18 в 08:29

Жители на две села започват асфалтиране на пътя към Крушовене

В този час жители на селата Долни Вадин и Горни Вадин в община Оряхово излизат да закърпват дупките по пътя към съседното село Крушовене. Пътната отсечка от години не е асфалтирана и е за основен ремонт. Местните жители започнаха кампания по набиране на средства, с които да запълнят дупките на пътя със студен асфалт. "В събота ще излезнем. Ако..

публикувано на 23.06.18 в 07:55

Снимката на 22 юни 2018 година

Зрелостници получиха дипломите си .  Доброволци и спасители са във висока готовност да реагират при предстоящи обилни валежи . Изпратени са указания до кметове да се наблюдават критичните участъци на реките, информира директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар  Николай Николов. Вчерашната  буря..

публикувано на 22.06.18 в 18:10