Ясен Григоров снима "Лили Рибката" във Видинско

Снимка: Пламен Генчев

Външни сцени от новия българския филм "Лили Рибката" се снимат в момента във видинското село Кутово. Снимачният екип използва естествената архитектура на къщите от региона- селата Сланотрън, Кутово и Антимово. Сред местата, на които са снимали е и остров Кутово.

"Имахме един вълшебен епизод с преминаване на реката много рано, сутринта, на двама от героите, които отиват в една вълшебна беседка. Построихме я на острова. Всичко вече е заснето и е много хубаво", разкри моменти от снимките на филма режисьорът Ясен Григоров.

Хора от селото помагат на екипа с лодки и със съвети как и кога могат да преминат реката.

Екипът днес снима няколко епизода с директора на училището, в което странното дете- един от главните герои във филма, се опитва да учи. "Лили Рибката" е семеен филм. Той е и за малки, и за големи, и ги свързва чрез сюжета си, обясни Ясен Григоров, по чийто сценарий се снима продукцията.

Ясен Григоров"Заглавието е на сценарий, който е написан преди 6-7 години и смятам да стане окончателно заглавие. Филмът е фантастичен и е в този жанр, който се нарича магически реализъм- в който някакви неща, които възприемаме като част от фантазията ни и от приказното, и от невъзможното, са пренесени към едни реални ситуации. И сблъсъкът на реалността с тези фантастични неща, ни помага да се настроим и да се опознаем даже по-добре... Линията, около която всичко върви, е около едно дете, което е 8-годишно. Наричам го в сценария невероятното дете, защото когато някой го погледне за по-дълго време, толкова е несигурно в себе си, че се превръща от момче в момиче през една вълшебна вихрушка", каза на снимачната площадка Ясен Григоров.

Татяна Лолова играе главната роля в ромско семейство. Другите големи имена във филма са Койна Русева и Стоян Радев. В ролята на директора на училището е Николай Урумов. Петьо Цеков снима само днес в ролята на шофьора на автобуса.

Четири от главните роли са поверени на деца. Странното дете, което се променя, играе Боян, който е син на Ясен Григоров, момиченцето е Калина Асенова, Калоян Минчев- в ролята на грубото селско момче, Лили- дъщеря на Добрин Досев, в ролята на бащата на странното момче.

Снимките ще продължат до 20 октомври.

Вижте още

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества. Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на..

публикувано на 20.09.18 в 18:00

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата

Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани  28 875, 48 лева . Общо 7 са одобрените проектни предложения по Общинската програма, които ще получат финансиране от община Мездра. Над 4 600 лева ще бъдат инвестирани в село Царевец по проект „Ремонт на съществуващата спортна площадка, зона за отдих и беседка.“ Към 5 000 лева ще..

публикувано на 20.09.18 в 16:54

Ремонтират покрива на читалището в Раброво

Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница. "Ремонтът беше наложителен. Започна преди ден-два. Читалището не е ремонтирано откакто е построено, покривът беше прокапал, библиотеката беше преместена на първия етаж" - каза кметът на Раброво Галина Вакарицова. 32 хиляди лева са отпуснати от общинския..

публикувано на 20.09.18 в 15:39

Видинската детска градина "Детелина" отбеляза Европейската седмица на мобилността

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова.  Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в..

публикувано на 20.09.18 в 15:30

Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри , събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества . Инициативата бе подкрепена от жители на Видин, Варна и София , каза психологът в организацията Боряна Ангелова и добави: "Събрахме около 13 чувала, пълни догоре с..

публикувано на 20.09.18 в 14:07

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра

На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година . В ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица положението е най-сериозно, тъй като там ще се обучават само 25 деца . До четвърти клас учениците са 7, в пети и..

публикувано на 20.09.18 в 14:01