Ясен Григоров снима "Лили Рибката" във Видинско

Снимка: Пламен Генчев

Външни сцени от новия българския филм "Лили Рибката" се снимат в момента във видинското село Кутово. Снимачният екип използва естествената архитектура на къщите от региона- селата Сланотрън, Кутово и Антимово. Сред местата, на които са снимали е и остров Кутово.

"Имахме един вълшебен епизод с преминаване на реката много рано, сутринта, на двама от героите, които отиват в една вълшебна беседка. Построихме я на острова. Всичко вече е заснето и е много хубаво", разкри моменти от снимките на филма режисьорът Ясен Григоров.

Хора от селото помагат на екипа с лодки и със съвети как и кога могат да преминат реката.

Екипът днес снима няколко епизода с директора на училището, в което странното дете- един от главните герои във филма, се опитва да учи. "Лили Рибката" е семеен филм. Той е и за малки, и за големи, и ги свързва чрез сюжета си, обясни Ясен Григоров, по чийто сценарий се снима продукцията.

Ясен Григоров"Заглавието е на сценарий, който е написан преди 6-7 години и смятам да стане окончателно заглавие. Филмът е фантастичен и е в този жанр, който се нарича магически реализъм- в който някакви неща, които възприемаме като част от фантазията ни и от приказното, и от невъзможното, са пренесени към едни реални ситуации. И сблъсъкът на реалността с тези фантастични неща, ни помага да се настроим и да се опознаем даже по-добре... Линията, около която всичко върви, е около едно дете, което е 8-годишно. Наричам го в сценария невероятното дете, защото когато някой го погледне за по-дълго време, толкова е несигурно в себе си, че се превръща от момче в момиче през една вълшебна вихрушка", каза на снимачната площадка Ясен Григоров.

Татяна Лолова играе главната роля в ромско семейство. Другите големи имена във филма са Койна Русева и Стоян Радев. В ролята на директора на училището е Николай Урумов. Петьо Цеков снима само днес в ролята на шофьора на автобуса.

Четири от главните роли са поверени на деца. Странното дете, което се променя, играе Боян, който е син на Ясен Григоров, момиченцето е Калина Асенова, Калоян Минчев- в ролята на грубото селско момче, Лили- дъщеря на Добрин Досев, в ролята на бащата на странното момче.

Снимките ще продължат до 20 октомври.

Вижте още

Снимката на 14 декември 2018 година

В Белоградчик започна раздаването на пакетите с храна за социално слабите лица. Най – напред в пункта на БЧК в Белоградчик бяха доставени продуктите за селата от общината. Всички кметове и кметски наместници са получили вече продуктите и веднага са пристъпили към раздаването им. Пакетите съдържат 16 броя хранителни продукти. Работнното време..

обновено на 18.12.18 в 18:00

24 години обща присъда за двама постанови Врачанският съд

Двамата мъчители на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров, ще лежат в затвора общо 24 години – това реши съдебен състав на Врачанския окръжен съд, председателстван от магистрата Лидия Крумова и в чиито състав беше съдия Петя Вълчева. Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха осъдени на по 12 години зад решетките при..

публикувано на 14.12.18 в 17:30

Наградиха победители в конкурси за 120-годишнината от обявяването на Мездра за община

Детска градина „Роза“, Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, Рени Митева и Любен Филипов, са победителите в конкурсите, посветени на 120-годишнината от обявяването на Мездра за община. Отчитането на детските конкурси се проведе в Център за подкрепа за личностно развитие, където  домакините представиха и кратка музикална програма, съобщиха от..

публикувано на 14.12.18 в 17:08

Чипровският манастир е с нов игумен

Архимандрит Йоан е новият игумен на Чипровския манастир , съобщи протосингелът на Видинската митрополия архимандрит Антим . Идва от Бачковския манастир, където е бил на длъжност, но е познат в епархията, защото преди това е служил в Берковската духовна околия, управлявал е и Лопушанския манастир, каза Архимандрит Антим: „От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 15:10

Враца посреща младежкия фестивал "Рок до края на света"

Днес и утре Враца ще бъде домакин на IX-тия младежки рок фестивал, под мотото "Рок до края на света". Повечето участващи групи са от българския Северозапад, а стиловото разнообразие е гарантирано за всички почитатели на тежката музика, каза един от организаторите на събитието Виктор Василев : "Съобразихме се всяка една от бандите, защото повечето от..

публикувано на 14.12.18 в 14:26

Коледари в Областна администрация - Видин

Малките коледари от детска градина „Русалка“ посетиха областна администрация - Видин.  Децата от групата на 5-годишните представиха Коледна програма и изпълниха песни на няколко езика- български, немски и английски. "Гостувайки тук, ние искахме да пожелаем здраве, усмивки и много мирни дни" - каза директорката на детската градина Красимира Виденова ...

публикувано на 14.12.18 в 14:00