Ясен Григоров снима "Лили Рибката" във Видинско

Снимка: Пламен Генчев

Външни сцени от новия българския филм "Лили Рибката" се снимат в момента във видинското село Кутово. Снимачният екип използва естествената архитектура на къщите от региона- селата Сланотрън, Кутово и Антимово. Сред местата, на които са снимали е и остров Кутово.

"Имахме един вълшебен епизод с преминаване на реката много рано, сутринта, на двама от героите, които отиват в една вълшебна беседка. Построихме я на острова. Всичко вече е заснето и е много хубаво", разкри моменти от снимките на филма режисьорът Ясен Григоров.

Хора от селото помагат на екипа с лодки и със съвети как и кога могат да преминат реката.

Екипът днес снима няколко епизода с директора на училището, в което странното дете- един от главните герои във филма, се опитва да учи. "Лили Рибката" е семеен филм. Той е и за малки, и за големи, и ги свързва чрез сюжета си, обясни Ясен Григоров, по чийто сценарий се снима продукцията.

Ясен Григоров"Заглавието е на сценарий, който е написан преди 6-7 години и смятам да стане окончателно заглавие. Филмът е фантастичен и е в този жанр, който се нарича магически реализъм- в който някакви неща, които възприемаме като част от фантазията ни и от приказното, и от невъзможното, са пренесени към едни реални ситуации. И сблъсъкът на реалността с тези фантастични неща, ни помага да се настроим и да се опознаем даже по-добре... Линията, около която всичко върви, е около едно дете, което е 8-годишно. Наричам го в сценария невероятното дете, защото когато някой го погледне за по-дълго време, толкова е несигурно в себе си, че се превръща от момче в момиче през една вълшебна вихрушка", каза на снимачната площадка Ясен Григоров.

Татяна Лолова играе главната роля в ромско семейство. Другите големи имена във филма са Койна Русева и Стоян Радев. В ролята на директора на училището е Николай Урумов. Петьо Цеков снима само днес в ролята на шофьора на автобуса.

Четири от главните роли са поверени на деца. Странното дете, което се променя, играе Боян, който е син на Ясен Григоров, момиченцето е Калина Асенова, Калоян Минчев- в ролята на грубото селско момче, Лили- дъщеря на Добрин Досев, в ролята на бащата на странното момче.

Снимките ще продължат до 20 октомври.

Вижте още

Монтана очаква гости от Китай за празника си

Монтана подписа меморандум за разбирателство с китайския град Инчуан . Това е 12 чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си оттам.  Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май. Инчуан е град в северноцентрален..

публикувано на 20.03.18 в 17:21

Най-много сняг в Монтанско е натрупал в Чипровци

Циклон от Средиземно море е причината за падналите валежи от сняг в област Монтана . Най-дебела е покривката в Чипровци- 9 сантиметра, за Монтана и Вълчедръм са измерени 7 сантиметра, а най-малко е валяло в Лехчево - 2 сантиметра, съобщи Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Днес, 20 март, в 18.15 минути..

публикувано на 20.03.18 в 17:14

Млад мъж от Враца се нуждае спешно от помощ за лечение

Благотворителна кампания са подели приятели и колеги на д-р Стоян Бърлатов от Враца . Мъжът е болен от множествена склероза и се нуждае от 15 000 лева за лечение, с които не разполага. Това разказа Радосвета Крумова от инициаторите на кампанията: "Това е помощ за един млад мъж, който няма и 40 години - ветеринарният доктор Стоян Бърлатов. Той е..

публикувано на 20.03.18 в 16:20
Петър Пунчев

Журналистът Петър Пунчев представя втората си книга във Видин

Радиожурналистът Петър Пунчев ще представи новата си книга "Вие сте тук" днес в 18:00 във видинската регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Той е познат на публиката като радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор, съосновател на първото частно радио в България - Радио FM+. Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от..

публикувано на 20.03.18 в 15:39

Тир и джип катастрофираха край Враца

Турски тир удари джип и вкара в болница пътниците в него след катастрофа , която стана малко след 13 часа край Враца . Произшествието е станало край бензиностанцията на „Лукойл“ на влизане в града по второкласния път, който идва от Оряхово. Според очевидци тир, пътуващ към Враца е предприел забранен ляв завой и е ударил предприелия..

публикувано на 20.03.18 в 15:30

Министерство на културата: Рациария е приоритет за нас

"Рациария" е един от най-важните обекти от античната епоха в този край на България. Положените до момента усилия, които ще продължат и в бъдеще, ясно показват общите намерения на държава и община за опазването и представянето на обекта по най-добрия начин. Той е един от приоритетните в нашата политика , отнасяща се до опазване на археологическото..

публикувано на 20.03.18 в 14:27