Берковчанинът Горан Атанасов представи първата си книга "Ще се върна в седем"

Автор:
Снимка: Петя Генова


Най-важната премиера – на първата книга в родния град. Журналистът Горан Атанасов представи сборника си с разкази и пътеписи „Ще се върна в седем” пред най-скъпите си хора – близки, приятели, съграждани. Залата трудно побра желаещите да чуят младия автор и неговите помощници в това приключение – Ива Василева, редактор, и Цветан Цветанов – художник на илюстрациите и корицата.

"Останах изключително впечатлен и развълнуван. Благодарен съм на всички хора, които дойдоха, за да усетят това, което съм написал. Писал съм така, че да достигне до сърцата на хората и виждам, че е достигнало до много сърца- това ме радва."

Книгата е една голяма емоция, разделена условно на две части – разкази, вдъхновени от родния Северозапад, и пътеписи от странстванията на Горан из България.

"Винаги ме е боляло, че за Северозапада се говори с лошо, с ирония. В книгата обаче ще откриете доброта, много от героите ми имат реални образи... Втората част е посветена на Странджа- любима моя планина, която страшно много ми прилича на нашия Балкан..."

Искрени, чисти, емоционални послания, смесване на кратки жанрове в един фин букет, миришещ на хубаво вино, мекиците на баба, сено, на доброта – това е книгата на Горан Атанасов от Берковица, Северозападна България. Очакваме следващата с нетърпение.


Вижте още

Враца ще разполага с бюджет от близо 50 милиона лева

През 2018 година Община Враца ще разполага със средства в размер на 49 491 243 лв., което е с 3 500 000 лв. повече в сравнение с 2017 година. В тази сума не е включен преходният остатък, който е над 5 млн. лв. Директорът на Дирекция "Финансово-счетоводна дейност" Румяна Маринова представи в детайли проектобюджета за 2018 година на Община Враца...

публикувано на 16.01.18 в 13:23

Почина българският езиковед проф. Стефан Брезински

На 86-годишна възраст почина големият български езиковед проф. Стефан Брезински. Дългогодишен преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски", обучил поколения български вестникари. С Ново село бяха свързани последните години от творческия път на българския езиковед. В селото намери пристан от житейската суматоха и много приятели, а..

публикувано на 16.01.18 в 13:06

В Мездра ще проверяват за нерегистрирани кучета

10 лева е годишната такса за притежаване на домашен любимец /куче/ в община Мездра. От Общината напомнят на собствениците на животните, че крайният срок за заплащане на таксата е до 31 март. След тази дата ще се извършват масови проверки и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 20 лв. до 200 лв. на основание "Наредба за..

публикувано на 16.01.18 в 11:56

Обраха компютърна зала на видинско училище

Криминално проявен и осъждан видинчанин е задържан тази нощ след извършена кражба от компютърна зала на училище в кв. "Калето" във Видин. В 00.55 часа на тел.112 е подаден сигнал за забелязани светлини от прожектор в училищната сграда. Пристигналите незабавно на мястото полицаи заловили в двора, до входната врата на гимназията, видинчанина В.Д., на 35..

публикувано на 16.01.18 в 10:38

Намалява населението в Мездра

С 367 души е намаляло населението на община Мездра през 2017 година. Това сочи справката на отдел  "Гражданска регистрация и административно обслужване" /ГРАО/ на Общината. От 21 790 души на 1 януари, към 31 декември те са вече 21 423. В града жителите са със 196 по- малко или 12 096 души. Родените деца са 74, а починалите повече от два пъти- 160...

публикувано на 16.01.18 в 09:42
Магдалин Сълков подаде оставка

Насрочиха изборите за кмет на Градешница

На 18 февруари избират наследник на подалия оставка кмет на Градешница Магдалин Сълков. Това стана ясно, след като президентът Румен Радев насрочи дата за извънредните кметски избори в криводолското село. Вотът стана наложителен в края на ноември м.г., когато каращият трети мандат управник подаде заявление за напускане, за да стане управител..

публикувано на 16.01.18 в 08:58