Берковчанинът Горан Атанасов представи първата си книга "Ще се върна в седем"

Автор:
3
Снимка: Петя Генова


Най-важната премиера – на първата книга в родния град. Журналистът Горан Атанасов представи сборника си с разкази и пътеписи „Ще се върна в седем” пред най-скъпите си хора – близки, приятели, съграждани. Залата трудно побра желаещите да чуят младия автор и неговите помощници в това приключение – Ива Василева, редактор, и Цветан Цветанов – художник на илюстрациите и корицата.

"Останах изключително впечатлен и развълнуван. Благодарен съм на всички хора, които дойдоха, за да усетят това, което съм написал. Писал съм така, че да достигне до сърцата на хората и виждам, че е достигнало до много сърца- това ме радва."

Книгата е една голяма емоция, разделена условно на две части – разкази, вдъхновени от родния Северозапад, и пътеписи от странстванията на Горан из България.

"Винаги ме е боляло, че за Северозапада се говори с лошо, с ирония. В книгата обаче ще откриете доброта, много от героите ми имат реални образи... Втората част е посветена на Странджа- любима моя планина, която страшно много ми прилича на нашия Балкан..."

Искрени, чисти, емоционални послания, смесване на кратки жанрове в един фин букет, миришещ на хубаво вино, мекиците на баба, сено, на доброта – това е книгата на Горан Атанасов от Берковица, Северозападна България. Очакваме следващата с нетърпение.


Галерия

Вижте още

Иззеха 150 000 къса нелегални цигари във Видин, двама са задържани

Полицията откри 150 000 къса цигари без бандерол при проверка вчера вечерта на територията на складова база в южната промишлена зона на Видин . Криминалистите претърсили „Мицубиши Лансер“, собственост на 54-годишен видинчанин- криминално проявен и осъждан. Полицаите открили в колата 400 кутии (8000 къса) безакцизни цигари „Royal“. 60 кутии (1200..

публикувано на 12.12.18 в 12:01

Рок и класика във Видин с проекта "Children in time" на Николо Коцев

Тази вечер от 19:00 ч. във видинската Спортна зала "Фестивална" ще бъде представен проектът "Children in time" на група "Кикимора" и Държавна опера Стара Загора. В концерта ще участва и видинската Симфониета. С автора на проекта и създател на "Кикимора" Николо Коцев разговаряхме в предаването "Рок общество" по Радио ВИДИН.  "В този проект..

публикувано на 12.12.18 в 09:00

Почитаме свети Спиридон- покровител на обущари и шивачи

Днес православната църква почита един от най-обичаните светии в християнския свят- свети Спиридон . Светителят е един от великите чудотворци от четвърти век. От дете бил овчар. Помагал на бедните с всичко, което имал. Притежавал силата да изцерява болните. Бил поставен за епископ в град Тримитунт, остров Кипър. И в епископския си сан той..

публикувано на 12.12.18 в 08:10

Колеги от Радио ВИДИН блокирани в Страсбург заради атентата снощи

Група журналисти от България остана блокирана около пет часа в ресторант в центъра на Страсбург заради стрелбата снощи. Сред тях са двама от редакторите на Радио ВИДИН - Йорданка Петрова и Цветомир Цветанов. Персоналът на заведението реагирал адекватно и без да създава напрежение сред клиентите изгасили осветлението и обяснили, че има извънредна..

публикувано на 12.12.18 в 07:30

Снимката на 11 декември 2018 година

Поскъпване на водата се очаква от януари. Увеличението на цените на ВиК услугите е заложено в бизнес плановете на дружествата, които бяха одобрени от регулатора. Конкретното увеличение за всеки град ще стане ясно към края на месеца. Враца е един от градовете, където кубик вода ще струва 3,17 лева. В Монтана ще бъде определена цена от 2,96..

публикувано на 11.12.18 в 18:00

Нова ВиК-мрежа спасява Хърлец от аварии

Община Козлодуй има спечелен проект за подмяна на ВиК-мрежата в Хърлец . Ремонтът ще спре честите аварии в селото, каза кметът Огнемир Симов : "Бавно във времето се случват нещата. Така е в България, за съжаление. След март месец ще започне изпълнението на проекта. Текат процедури с техните срокове. Това е единствената радост- да няма повече..

публикувано на 11.12.18 в 16:42