Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 24 юли 2017 година

Шестото издание на фестивала „Дунавски вълни“ започва тази вечер във Видин . Организатор е местната управа. Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на общината Огнян Ценков в средновековния замък „Баба Вида“ и ще продължи до 29 юли. Започна цялостно асфалтиране на още 4 улици във Враца. Средствата, с които се извършват..

публикувано на 24.07.17 в 17:45

Областният управител на Монтана провери водоемите

Пълен е язовир "Среченска бара", от който пият вода над 30 селища в областите Монтана и Враца, съобщи областният управител Росен Белчев. В област Монтана има 57 водоема. Шест от тях са държавни, 47 – общински, 4 частни, 3 са изведени от експлоатация и са превърнати в ниви. Два са в община Вълчедръм, а третият край село Стубел в община..

публикувано на 24.07.17 в 17:11
Оръжейната в Горни Лом след взрива от 1 октомври 2014 година

Заводът край Горни Лом с нов собственик

Заводът за обезвреждане на боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом, община Чупрене има нов собственик. "Представител на новия собственик идва на място, събира документи. Това което зная е, че иска да възстановява халета в завода наново. Имат набрани 5-6 човека като работен персонал, може и повече да са... Тези хора, те са общи работници- чистят..

публикувано на 24.07.17 в 16:39

Започна цялостно асфалтиране на още 4 улици във Враца

Още 4 улици във Враца ще бъдат цялостно асфалтирани през летния сезон, съобщават от пресслужбата на община Враца. Ремонтни дейности стартират на улиците "Цвета Кръстенякова", "Шипка", отсечка в района на Промишлена зона. В момента се работи и на ул. "Морава", като достъпът до нея се осъществява през улиците "Ал. Стамболийски", "Охрид" и..

публикувано на 24.07.17 в 16:32

Изграждат площадка за стрийт фитнес в мездренско училище

Започна изграждането на площадка за стрийт фитнес в двора на СУ “Иван Вазов“, съобщават от Община Мездра. Проектът на учебното заведение бе сред одобрените предложения на редовно заседание на Общинския съвет от месец юни и се финансира по Програмата „Малки местни инициативи – Мездра 2017”. Преподавателят по физическо възпитание Христо Иванов и група..

публикувано на 24.07.17 в 16:04

Втора награда за ансамбъл "Цвят" от международен фестивал

Представителният фолклорен танцов ансамбъл "Цвят", при едноименното видинско читалище, спечели втора награда от Международния фолклорен фестивал "Златен прах" в софийското село Челопеч . Ансамбълът се представи при участниците над 18 години, където конкуренцията беше голяма, обясни секретарят на читалището Любомир Илиев: "Имаше над 10 участници от..

публикувано на 24.07.17 в 15:52