Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

Вижте още

Снимката на 22 ноември 2017 година

Учебна ситуация разиграха във филиал "Незабравка" на Детска градина "Арабела" във Видин по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 46,8 млн. лева.  Средствата ще се използват приоритетно..

публикувано на 22.11.17 в 18:00

Осветяват надлези във Видин, покриват и опасна шахта

На два от надлезите във Видин, строени при изграждането на инфраструктурата към Дунав мост 2, осветлението не работи . Единият е на ул."Цар Иван Асен II", до стария гробищен парк, а другият е на ул."Широка", в Западна промишлена зона, посока село Иново. На това съоръжение от около месец една от шахтите е без капак . За липсата на осветление и..

публикувано на 22.11.17 в 17:25

Северозападът се бори в туристически конкурс

Обекти от Северозапада са номинирани в конкурс на Министерството на туризма . Съревнованието е в шест категории. Сред общо 26 обекта от страната, предложени в категорията за туристически атракции, пет са от Северозападна България. Включени са Белоградчишката крепост и пещерата „Магурата“ край Белоградчик, Етнографско-възрожденски комплекс..

публикувано на 22.11.17 в 16:00

"Калето" в Мездра с номинация за награда

Археологически комплекс “Калето“ в Мездра е номиниран в категория „Изборът на българите“ в тазгодишните награди за туризъм на Министерството на туризма, тъй като е сред „100-те национални туристически обекти“. Гласуването се осъществява онлайн на платформата www.tourismawards.bg , съобщават от Общината. Желаещите да подкрепят..

публикувано на 22.11.17 в 14:37

Вече знаем правилата!

Учебна ситуация разиграха във филиал "Незабравка" на детската градина "Арабела" във Видин по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия . Директорът на детското заведение Данка Стаменова подчерта, че изявата е тематично послание към цялото общество да спазва правилата за движение по пътищата . Директорът..

публикувано на 22.11.17 в 12:57

Мъж от Видин е задържан за телефонна измама

Светкавичните действия на служители от Районно управление- Видин и адекватната реакция на местна жителка предотвратиха телефонна измама в града, съобщават от Областната дирекция на МВР. Вчера, в 13.00 часа 59-годишна жена съобщила на тел.112, че в момента разговаря по стационарния си телефон с мъж, поискал сумата от 2500 лева за освобождаване на..

публикувано на 22.11.17 в 09:42