Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още

Нова катастрофа край Враца

Микробус удари лек автомобил и предизвика тапа на път Е79 край Враца. Инцидентът е станал малко след 17.30 часа в местността Кълни дол. Според очевидци, микробус с пловдивски номера е ударил и смачкал "Пежо". В леката кола имало бременна, която е транспортирана до болницата във Враца. Движението в района по направлението от София към Враца..

публикувано на 22.06.17 в 18:40

Снимката на 22 юни 2017 година

В Белоградчик се подготвят за фестивала на Софийската опера и балет „Опера на върховете“ , чието второ издание започва след месец. Приключва работата по изграждането на сцената. Амфитеатрално са разположение местата за зрителите. 308 лева и 17 стотинки е линията на бедност в страната миналата година средно месечно на лице от домакинство, по данни на..

публикувано на 22.06.17 в 17:35

Природен парк “Врачански Балкан” разказва за билките

Природен парк “Врачански Балкан” организира утре, 23 юни, празник за деца и възрастни по случай Еньовден, който се отбелязва на 24 юни. Посетителите ще се запознаят с билките и начина им на употреба. Учениците от  СУ "Васил Кънчов" във Враца ще изнесат презентация на тема "Билкови сиропи", с която ще разяснят как се правят лекарства от природата. Те ще..

публикувано на 22.06.17 в 17:06

Продължава спорът за пречиствателната станция във Видин

Предстои следващо дело в Арбитражния съд по спора с предишния изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води във Видин . В процедура сме по избор на арбитър, каза кметът Огнян Ценков :  "Ние имахме едно дело, това дело го спечелихме. Предстоят следващите дела до окончателното произнасяне на Арбитражния съд.....

публикувано на 22.06.17 в 16:28

Фермери в Монтана се запознаха с новите изисквания за млякото

Фермерите ще взимат проби от предлаганото от тях краве мляко . На среща в Агенцията по храните в Монтана бяха оповестени новостите по Наредба №2 за Специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официален контрол. Наредба №2 влезе в сила от..

публикувано на 22.06.17 в 16:12

Талантливи деца зарадваха ломската публика

Вокална група "Шоколадче" , с художествен ръководител Росица Кръстева, зарадва ломската публика с концерт. Много музика, детски смях, веселие и хубави песни поднесе вокалната формация на своите почитатели. "Шоколадчетата" се похвалиха и с отличия, спечелени от национални и международни конкурси и фестивали през сезона. Те разказаха за бъдещите си..

публикувано на 22.06.17 в 15:37