Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още

Празнуваме Благовещение - празникът на добрата вест

Благовещение е част от Великденския празничен цикъл и винаги се отбелязва на 25 март. Празникът напомня за благата вест, с която Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария, че ще стане майка на Божия син. По този повод попитахме видинчани дали им липсват добри новини и имат ли нужда да чуват и четат повече такива: "Има добри неща, които се случват..

публикувано на 25.03.17 в 08:50

Днес е ден за размисъл преди утрешните парламентари избори

Днес е Ден за размисъл преди утрешните предсрочни парламентари избори. Забранена е предизборната агитация. Днес не могат  да се публикуват и проучванията на социологическите агенции. Говорителят на ЦИК Александър Андреев обобщи забраните пред БНР: "В предизборния ден не могат да се публикуват данни от социологическите агенции, свързани с нагласите на..

публикувано на 25.03.17 в 08:38

В Ново село са готови за изборите

Новоселска община се състои от 5 селища, в които ще бъдат разположени седем стационарни избирателни секции - по две в Ново село и Винарово, и по една в Неговановци, Флорентин и Ясен, съобщи секретарят на Община Ново село Деяна Стоянова. За улеснение на хората с увреждания са създадени още три секции. Подвижна секция със седалище в Клуба на пенсионера и..

публикувано на 25.03.17 в 08:00

Снимката на 24 март 2017 година

Областният управител на Видин и областната администрация са предприели всички необходими мерки за създаване на организация и условия за нормалното провеждане на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г.  Организация за обезпечаване на обществения ред , сигурността и  нормалното протичане на изборите е създадена и в ОД МВР-Видин.  69 558..

публикувано на 24.03.17 в 18:03

Заловиха врачанин да гори кабели в парка на спортен комплекс "Христо Ботев"

Служители на звено "Инспекторат", съвместно с Районно управление на МВР-Враца заловиха жител на града, който е запалил огън в парка на спортен комплекс "Христо Ботев" и гори кабели. На нарушителя е съставен акт по чл. 17, ал. 1, т.1, от Наредбата за   осигуряване  на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на..

публикувано на 24.03.17 в 17:55

Язовир Мишковец в Берковица не е опасен

Язовир Мишковец в Берковица не е опасен за населението. Това заяви за Радио ВИДИН зам.-кметът на Община Берковица Радослав Найденов. Преди дни межуведомствена комисия, назначена от областната управа, постанови, че четири язовира на територията на област Монтана са в предаварийно състояние. "Постоянно се прави проверка на този язовир. От 2015 г. се..

публикувано на 24.03.17 в 17:49