Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още
Оръжейната в Горни Лом след взрива от 1 октомври 2014 година

Снимката на 20 януари 2017

В Окръжния съд във Видин по общия ред започна разглеждането на делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом. Експлозията на първи октомври 2014 година отне живота на 15 души, а други двама бяха ранени. Обвиняемите за взрива са четирима. Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране правят извънредни съвместни..

публикувано на 20.01.17 в 18:05

Във Видин говориха за оптимизацията на училищната мрежа

Среща между представители на Община Видин , общинската комисия по образование и директори на училищата от града се проведе днес. Емилия Николова, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в местната управа представи информация във връзка с подготовката и изготвянето на общинска програма за оптимизация на училищната мрежа . Има предложение за..

публикувано на 20.01.17 в 17:12

16-годишен е задържан за убийство в Попица

Полицията задържа в следствения арест на управлението в Бяла Слатина непълнолетен младеж на 16 г., който е обвинен в извършването на брутално  убийство . По данни от Областната дирекция на МВР, кървавият инцидент е станал снощи между младежа и мъж на 57 г., и двамата от село Попица . Според неофициално потвърдена информация 16-годишният..

публикувано на 20.01.17 в 16:35

Установяват страните по делото за Горни Лом

В Окръжния съд във Видин по общия ред започна разглеждането на делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом . Експлозията на първи октомври 2014 година отне живота на 15 души, а други двама бяха ранени. Обвиняемите за взрива са четирима- собственикът на завода Валери Митков,  отговорничка по безопасността на труда в предприятието, както и..

публикувано на 20.01.17 в 16:19

Бабинден в Мездра

Възстановка на празника Бабинден се проведе в библиотеката при НЧ ”Просвета” в Мездра по повод утрешния Ден на родилната помощ- 21 януаи. Проявата бе открита от Димитрина Иванова - библиотекар в читалищната библиотека:  "Те са присъствали не само в мига на раждане, но преди него и след това." Учениците от 3 клас на СУ "Иван Вазов", с..

публикувано на 20.01.17 в 15:22

Видинчани: По-студено, повече ток

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране правят извънредни съвместни проверки в трите електроразпределителни дружества, съобщиха от ведомството. Извършваният контрол е във връзка с рекордното потребление на електрическа енергия през последните два месеца. Видинчани казват, че поради студеното време, са увеличили..

публикувано на 20.01.17 в 14:20