Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 28 февруари 2017 година

Започна възстановяването на липсващите няколко елемента на паметника на Трети пехотен Бдински полк на площад „Бдинци“ във Видин. Това става, след като в Община Видин бе получено предложение от политическа партия за финансиране на необходимите дейности, съобщават от местната управа. Изпълнител е скулпторът Светлин Савов, който за втори път се отзовава..

публикувано на 28.02.17 в 18:23

Видински магистрати изнасят лекции пред ученици

Административен съд - Видин започна цикъл от лекции в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ , които ще се проведат през втория учебен срок в гимназията. Първата лекция беше изнесена от съдия Николай Витков в рамките на един учебен час пред ученици от 11 "б" клас. В нея той запозна възпитаниците на Английската гимназия със съдебната система в България: "Функциите на..

публикувано на 28.02.17 в 17:04

Дървета-мартеници радват мездренчани

В последния ден на месец февруари, по идея на Община Мездра , площад "България" пред сградата на местната управа се изпълни с деца. Тук бяха дошли представители на училищата и датските градини от града и село Зверино, за да може всяко едно от тях да украси по едно дърво за посрещане на Баба Марта . Учители и деца с любов и фантазия се заловиха..

публикувано на 28.02.17 в 17:01

Възстановяват паметник за 3 март във Видин

Започна възстановяването на липсващите няколко елемента на паметника на Трети пехотен Бдински полк на   площад „Бдинци“ във Видин . Това става, след като в Община Видин бе получено предложение от политическа партия за финансиране на необходимите дейности, съобщават от местната управа. Изпълнител е скулпторът Светлин Савов, който за втори път се..

публикувано на 28.02.17 в 16:41
Полина и Кристина- от ляво надясно

ГПЧЕ ще представи Видин на националната олимпиада по литература

Полина Валентинова Павлинова от 12 "б" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин , с преподавател Соня Любенова, се класира с отличен резултат на областния кръг на олимпиадата по български език и литература, съобщават от учебното заведение. Полина до момента е имала отлични  изяви в различни състезания на английски език. Тази година..

публикувано на 28.02.17 в 16:24

Пет опери и четири балета за "Опера на върховете" в Белоградчик

Пет оперни и четири балетни постановки ще бъдат включени в програмата на тазгодишното издание на фестивала „Опера на върховете- Белоградчишки скали“ в Белоградчик . Той ще е в продължение на три седмици- от 21 юли до 6 август. За събитието разказа заместник- кметът Росен Младенов :  "Нашата идея още от миналата година този фестивал да стане..

публикувано на 28.02.17 в 16:07