Удължиха ваканцията и в община Лом

Снимка: Полина Тодорова

С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – директор на Дирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 


„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.


Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  


Припомняме, че още 4 общини в област Монтана обявиха удължаване на ваканцията- Якимово, Брусарци, Чипровци и Вършец. 

print Отпечатай
Вижте още
Кметът на Враца Калин Каменов се срещна с хората в двете врачански села.

Улици в селата Веслец и Горно Пещене ще бъдат ремонтирани

Над 20 000 лв. ще бъдат инвестирани за улична инфраструктура в селата Веслец и Горно Пещене през настоящата година. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов на проведените изнесени срещи с жителите на двете населени места. „Тази година Община Враца отпуска сумата от 10 000 лв. за асфалтиране на ул. „Ленин“ като средствата..

публикувано на 27.04.17 в 15:29
Десислав Начков, окръжен прокурор на Враца

Излезе книга за Окръжната прокуратура във Враца

Описаха Окръжната прокуратура във Враца в книга, в която освен нормативните актове, по които работят държавните обвинители, има кратки биографични данни и снимки на всички блюстители на Наказателния кодекс в областта. „След приключване на трудовия им стаж дейността на всеки прокурор и следовател остава в актовете, които е изготвял и..

публикувано на 27.04.17 в 15:02

Пролетен концерт в Лом

Пролетен концерт зарадва почитателите на фолклора в Лом . Учениците от танцов състав „Радост” при Основно училище „Климент Охридски”, село Сталийска махала, сътвориха истинско вълшебство от народни ритми, звуци и пъстри шевици. Зрителите в голямата зала на Народно читалище „Постоянство 1856” аплодираха изпълненията на танцьорите, които показаха..

публикувано на 27.04.17 в 14:54

Откриха два санирани блока в Монтана

Откриха още два санирани блока в ж.к. "Младост" в Монтана . Над 140 000 лева са вложени в тях по Националната програма за енергийна ефективност. Над 40 сдружения чакат старта на новия период. Санираните блокове откри кметът Златко Живков, а тържествен водосвет извършиха свещениците от храма в Монтана. Жителите на входове “А” и “Б” в блок 14 в..

публикувано на 27.04.17 в 14:34

Предотвратиха трафик на фалшиви пари на Дунав мост 2

2000 фалшиви евро в купюри по 100 са заловили служители от мобилен екип на Митница Лом в района на ГКПП Дунав мост 2 , съобщават от Агенция "Митници". Парите били укрити в конструктивна кухина на арматурното табло на лек автомобил с българска регистрация. Автомобилът, с който са пътували двама български граждани е спрян за проверка при..

публикувано на 27.04.17 в 13:42
РЗОК Видин

Намалява броят на здравноосигурените в област Видин

27 270 020 лева е сумата, отпусната за медицинска помощ на територията на област Видин за 2016 година, стана ясно на проведения днес годишен отчет за дейността на Районната здравноосигурителната каса (РЗОК). Регистрирано е увеличение със 114 000 лева спрямо 2015 година. Практиките на личните лекари са намалели, като във Видин има 56 договора с 62-ма..

публикувано на 27.04.17 в 13:28