Ограничено е движението по някои пътища във Видинско

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада
Снимка: Анжела Каменова

Остава ограничено движението по пътя между село Шишенци и разклона за село Бориловец поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Поради снегонавяване и снегопочистване е ограничено движението в участъка Неговановци-Ново село. Обходният маршрут е Видин-Брегово-Ново село.Затворен поради снегонавявания е участък от пътя Кула-Грамада. Движението в отсечките Буковец-Церова вода, Церова вода-Раковица и Синаговци-Божурица е ограничено поради снегопочистване.

25 машини работят по пътищата във Видинско тази сутрин. Извършва се почистване и опесъчаване. 2-3 км е опашката от тирове на Дунав мост 2 в посока изход от страната. Мостът е почистен и обработен срещу обледяване.

На територията на област Монтана е ограничено движението на тирове по пътя Монтана-Славотин-Добри дол. Извършва се снегопочистване. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода "Петрохан".

В област Враца ограничения за движение на моторни превозни средства по пътищата няма.

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада. Сутринта ще има температури, под минус 15- минус 20 градуса. През деня ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде умерен и временно силен. Ще има условия за навявания.


Вижте още

Снимката на 20 февруари 2018 година

Нови над 1200 работни места ще бъдат разкрити в Северозападна България по проекта "Работа" , който стартира от този месец с европейски средства. Ще бъдат обхванати 31 общини, обясни директорът на Регионалната служба по заетостта в Монтана Даниела Накова. Основната цел е намаляване на продължително безработните и неактивните на пазара на труда. Проектът е..

публикувано на 20.02.18 в 18:05

Над 70 са договорите за детегледачи по проект "Родители в заетост" в Северозапада

Голям интерес към проект  “Родители в заетост” отчитат от Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана. На територията на Бюрата по труда в областите Монтана, Видин и Враца са подадени 165 заявления от родители и 199 от безработни хора. Всички заявления са оценени за допустимост, като предстои сключване на 78 договора, съобщи Даниела Накова,..

публикувано на 20.02.18 в 17:30

Русенският университет е с нов ректор

С 176 гласа досегашният председател на Общото събрание на Русенския университет – чл.-кор. проф. Христо Белоев бе избран за ректор на висшето училище, съобщават оттам. Той ще ръководи институцията до края на мандата през 2019 година. До избора се стигна след като ректорът проф. Велизара Пенчева подаде оставка пред Академичния съвет на..

публикувано на 20.02.18 в 16:55

Владимир Тошев: Протестите във Видин са манипулативно-политически

Протестите във Видин са манипулативно-политически процес , който няма нищо общо с пътя. Това каза на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ Владимир Тошев : "Политически са по простата причина, че организаторите на протеста много мандати са участници в политическия живот на Видин и като съветници, и като депутати и е изключено в ролята,..

публикувано на 20.02.18 в 15:53

Ново ръководство ще има видинската болница

Видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" ще има ново ръководство . Това обяви народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев. "Получено е писмо от министъра на здравеопазването до директорката на видинската болница в срок от един месец да организира акционерно събрание, на което ще бъде избран нов борд за управление...

публикувано на 20.02.18 в 15:39

Община Димово работи със запорирани сметки

Общината в Димово е със запорирани сметки, заради задължения от около 2 милиона лева към сметосъбиращата фирма. "Не можем да работим, не можем да купим нищо. Колкото спестим от субсидии, които плаща държавата, си купуваме някои неща за работа", каза кметът Лозан Лозанов . Досега е имало средства за изплащане на заплати, въпреки че Общината работи..

публикувано на 20.02.18 в 15:39