Ограничено е движението по някои пътища във Видинско

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада

Снимка: Анжела Каменова

Остава ограничено движението по пътя между село Шишенци и разклона за село Бориловец поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Поради снегонавяване и снегопочистване е ограничено движението в участъка Неговановци-Ново село. Обходният маршрут е Видин-Брегово-Ново село.Затворен поради снегонавявания е участък от пътя Кула-Грамада. Движението в отсечките Буковец-Церова вода, Церова вода-Раковица и Синаговци-Божурица е ограничено поради снегопочистване.

25 машини работят по пътищата във Видинско тази сутрин. Извършва се почистване и опесъчаване. 2-3 км е опашката от тирове на Дунав мост 2 в посока изход от страната. Мостът е почистен и обработен срещу обледяване.

На територията на област Монтана е ограничено движението на тирове по пътя Монтана-Славотин-Добри дол. Извършва се снегопочистване. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода "Петрохан".

В област Враца ограничения за движение на моторни превозни средства по пътищата няма.

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада. Сутринта ще има температури, под минус 15- минус 20 градуса. През деня ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде умерен и временно силен. Ще има условия за навявания.


print Отпечатай
Вижте още
Макет на реално творение на Фестивала

Снимката на 28 април 2017 година

Фестивал "Наука и технологии" се проведе във Видин. Победител при петокласниците е Цветелин Мечков от Средно училище "Отец Паисий" в Медковец, от 6 клас - Наталия Ванкова от Средно училище "Васил Левски" гр. Кула и от 7 клас - Ива Иванова от Основно училище "Иван Вазов" във Видин. Учениците представиха множество интересни макети на реални..

публикувано на 28.04.17 в 18:10

Съветници гласуваха 674 000 лева за епиграфския център във Видин

Общинските съветници гласуваха 674 000 лева да бъдат преведени по сметката на проекта за изграждане на Епиграфски център във Видин. Проектът е за 940 000 лева и част от средствата вече са преведени. Финансирането е осигурено по програма "Културно наследство и съвременно изкуство“. Заради обжалване на процедурата, стартът на проекта беше..

публикувано на 28.04.17 в 17:56

Видински ученици представиха изобретения в природните науки

Фестивал "Наука и технологии" се проведе във Видин. Той е финалната част на Пролетната академия, каза за Радио Видин заместник-директорът в гимназията-инициатор на събитието "Проф. д-р Асен Златаров" Десислава Цокова . "Идеята дойде преди три години. Методическо обединение "Природни науки" решихме, че децата, идвайки при нас в 8 клас, това са..

публикувано на 28.04.17 в 16:46

Път и параклис поискаха жители на селата Върбица и Вировско от кмета на Враца

Жители на врачанските села Върбица и Вировско се срещнаха с кмета на Община Враца Калин Каменов , в рамките на изнесени приемни в населените места. На срещите присъстваха още директорите на дирекции в Общината Десислава Нешева и Нина Калеева, представители на дирекция "Бюро по труда" и "Социално подпомагане", както и началник район "ВиК..

публикувано на 28.04.17 в 16:33

В Мездра отбелязаха Европейския ден на солидарността между поколенията

Денят на солидарността между поколенията бе отбелязан в Мездра. Представители на БЧК, БМЧК и Дома за стари хора  засадиха заедно в градинката при бюст-паметника на Васил Левски декоративни храсти - евонимус. Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности и председател на Общинската организация на БЧК, благодари на..

публикувано на 28.04.17 в 16:25

Българска кукла в носия донесе успех на видински ученици

Видински ученици постигнаха успех в състезанието "Най-добра учебна компания", организирано от "Джуниър Ачийвмънт- България", което се проведе във Враца. 23 учебни компании от 10 различни училища в Северна и Западна България се включиха в надпреварата, каза за Радио Видин една от участничките в класиралите се компании- Вероника Младенова от 11..

публикувано на 28.04.17 в 15:39