Ограничено е движението по някои пътища във Видинско

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада

Снимка: Анжела Каменова

Остава ограничено движението по пътя между село Шишенци и разклона за село Бориловец поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Поради снегонавяване и снегопочистване е ограничено движението в участъка Неговановци-Ново село. Обходният маршрут е Видин-Брегово-Ново село.Затворен поради снегонавявания е участък от пътя Кула-Грамада. Движението в отсечките Буковец-Церова вода, Церова вода-Раковица и Синаговци-Божурица е ограничено поради снегопочистване.

25 машини работят по пътищата във Видинско тази сутрин. Извършва се почистване и опесъчаване. 2-3 км е опашката от тирове на Дунав мост 2 в посока изход от страната. Мостът е почистен и обработен срещу обледяване.

На територията на област Монтана е ограничено движението на тирове по пътя Монтана-Славотин-Добри дол. Извършва се снегопочистване. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода "Петрохан".

В област Враца ограничения за движение на моторни превозни средства по пътищата няма.

Жълт код за ниски температури и силен вятър е обявен в Северозапада. Сутринта ще има температури, под минус 15- минус 20 градуса. През деня ще се усили вятърът от запад-северозапад, ще бъде умерен и временно силен. Ще има условия за навявания.


Вижте още

Кола удари жена на пешеходна пътека в Монтана

Жена на 68 години от Монтана пострада при пътен инцидент в областния град. Пешеходката е ударена от автомобил на кръстовището на ул. "Хаджи Димитър" и бул. "Ал. Стамболийски" вчера около 10:20 часа. Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Жената е настанена в болница с пукнати череп и прешлен, без опасност за живота. Пробата за алкохол на шофьора е..

публикувано на 11.12.17 в 11:24

Започна празничната програма в Берковица

Богата програма за коледните и новогодишни празници е подготвила Община Берковица съвместно с читалище “Иван Вазов 1872”.  По традиция тържествата започнаха със запалване на коледната елха на 6 декември.  През тази седмица берковчани ще имат възможността да се насладят на няколко концерта на децата от Обединената школа по изкуствата към читалището..

публикувано на 11.12.17 в 09:52

Център за хора с деменция ще заработи в белоградчишкото село Дъбравка

Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора с деменция ще бъде открит от началото на следващата година в белоградчишкото село Дъбравка . Още две социални заведения ще бъдат разкрити в Белоградчик, каза кметът на общината Борис Николов : "Предстои от първи януари следващата година да получим финансиране за ново ЦНСТ за..

публикувано на 11.12.17 в 08:30

„Зимен празник с приятели на Видин“ ще е в памет на Даниел Дамянов

На 26 декември ще се проведе седмото издание на "Зимен празник с приятели на Видин" . Идеята за празника е на група приятели и е подкрепена от Детски и младежки парламент- Видин. Тази година празникът е в памет на основния инициатор Даниел Дамянов. Всичко по организацията е нормално, каза за Радио Видин Ивона Тодорова, заместник- председател на..

публикувано на 10.12.17 в 17:15

Поражения от силния вятър в Ново село

Огромна топола, чийто дънер трудно може да се обхване от двама човека, с височината повече от 15 метра, е повалена от силния вятър през нощта на дунавския бряг край Ново село. Тополата растеше до кладенеца на „Бечина фуния“, (фуния новоселяни наричат подстъпа към Дунава), която е втората след централния плаж. Дървото и тази ивица от брега..

публикувано на 10.12.17 в 17:10

Професор Гайдарски: Болници закъсват, защото не се доплаща достатъчно

Парите за здравеопазване не достигат, коментира за Радио Видин бившият здравен министър Радослав Гайдарски . Болниците закъсват, защото не се доплаща достатъчно лечебният процес, отбеляза професор Гайдарски и посочи за пример страни като Австрия и Дания, където една чернодробна операция е 40-50 хиляди евро, а в България сумата, която се..

публикувано на 10.12.17 в 15:30