6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

Вижте още

Общинският съвет в Мездра ще гласува предложения за почетни граждани

Проектът за дневен ред на предстоящото заседание на Общинския съвет в Мездра е от 26 точки. Сесията е в четвъртък, 26 април, от 14 часа.  Общинските съветници ще разгледат в края на заседанието три предложения за присъждане на званието "Почетен гражданин на община Мездра"- на художника Николай Кучков, шахматиста Тошко Кирков и фотографа от Зверино..

публикувано на 24.04.18 в 11:46

Мъж от село Габаре е обявен за издирване

Областната дирекция на МВР във Враца издирва Цветан Илиев Цеков (на снимката по-долу), на 64 години.  Мъжът е жител на село Габаре , община Бяла Слатина, и е в неизвестност от 19.04.2018 г.  Хората, които имат информация за издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

публикувано на 24.04.18 в 11:06

Полицията разследва грабеж във Видин

Видински криминалисти разследват грабеж , извършен в игрална зала на ул. ”Градинска” в областния град, съобщават от полицията във Видин . Престъпното посегателство било осъществено вчера рано сутринта. Към 4.00 часа двама маскирани, нападнали с дървена пръчка и нож 32-годишната управителка на залата и отнели празна кожена чантичка. Жената е с..

публикувано на 24.04.18 в 10:55

Петима пострадаха при катастрофа във Враца

Петима души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила вчера следобед във Враца . Инцидентът е станал на кръстовището на  ул. “Васил Кънчов“ и ул. “Козлодуйски бряг“. Пострадали са двамата шофьори и трима пътници в единия автомобил. Причина за катастрофата е отнемане на предимство. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни. Образувано..

публикувано на 24.04.18 в 10:07

1200 безработни по-малко през март в Северозапада

Безработните на територията на Регионалната служба по заетостта (РСЗ) в Монтана са намалели с 1200 през март. Хората без препитание в областите Монтана , Видин и Враца са били близо 23 600 в края на месеца. Спад с 570 души се отчита спрямо февруари, съобщи Даниела Накова , директор на РСЗ- Монтана: "В Бюрата по труда са се регистрирали..

публикувано на 24.04.18 в 09:56

Награда за ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"

Ученици от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин участваха за поредна година в панорамата на професионалните училища, която се проведе в Пловдив. Габриел Иванов и Симона Стоянова станаха трети в България на състезанието. "На състезанието участват 24 ученици от цяла България. Бяха разпределени учениците в 6 отбора. Габриел и Симонка попаднаха в..

публикувано на 24.04.18 в 08:34