6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още

Над 400 нарушения засече Инспекцията по труда във Видинско за месец

84 проверки са извършени през месец януари от Инспекцията по труда във Видин . 13 от тях са по изпълнение на издадени вече предписания, а седем- по сигнали. Установени са 422 нарушения на трудовото законодателство , съобщи директорът на Инспекцията по труда Илиян Митов : "... в това число по Закона за здравословни и безопасни условия на труд-..

публикувано на 27.02.17 в 15:28

Млади таланти от Мездра завоюваха медали на национален конкурс

Вокалната група "Little wings" от Мездра, с художествен ръководител Тони Яшова, се върна с отличия от Осмия национален конкурс "Музикални награди 2017", който се проведе в Казанлък. В раздел "Забавна музика", категория "Ансамблово вокално изпълнение" във възрастовата група първи-четвърти клас, малките певици завоюваха първа награда и бяха наградени..

публикувано на 27.02.17 в 14:49

Директори на училища в област Видин се обучават как да упражняват контрол

„ Контролът - основна управленско– регулативна функция на образованието” – това е темата на започналия днес двудневен обучителен семинар в Белоградчик. В него участват директорите на училищата от област Видин. През първия ден ще се разискват въпросите, свързани с контрола и нормативните му основания. В началото лекторът Мариета Гиговска се..

публикувано на 27.02.17 в 14:14

Болно дете получи помощ от кмета на Видин

След като през месец август миналата година Огнян Ценков подпомогна финансово семейството на 4-годишния Станимир Живков , който страда от церебрална парализа и се нуждаеше от скъпо струващ уред за ежедневна рехабилитация, сега видинският кмет отново се отзова на молбата на майката на детето Маргарита Николова, съобщават от Общината. Поводът е..

публикувано на 27.02.17 в 13:26

Над 19% безработица в област Видин за януари

Безработицата в област Видин за месец януари е 19,42% и е  повече от два пъти над средната за страната. За страната безработицата е 8,2 % като нивото е най-ниското за януари от 2010 година насам, каза директорът Бюрото по труда във Видин Милчо Цоков. Броят хората без препитание,  регистрирани в трите дирекции в областта е 7 348. "В..

публикувано на 27.02.17 в 13:00

Проверяваме къде ще гласуваме онлайн и по телефона

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото ѝ. Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция на изборите за народни представители на 26 март 2017 г. Проверката може да стане през..

публикувано на 27.02.17 в 11:37