6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още

Безработни в Лом се сдобиха със специалност

15 безработни от Лом успешно завършиха обучението си и придобиха специалност „Озеленяване и цветарство“. Инициативата е на КНСБ, Бюрото по труда и местната общинска администрация. Трима от завършилите курса ще бъдат назначени на работа за три месеца като озеленители към Община Лом. Други четирима ще работят към кметствата в селата Ковачица,..

публикувано на 30.05.17 в 13:43

Соня Мачорска представя книга-албум за Дунавци

Новата документална книга-албум на Соня Мачорска - "Дунавци 2015-2017" ще бъде представена пред обществеността на малкия град. Изданието разкрива любопитни и малко известни факти от миналото и настоящето на Дунавци. Именно един от тях провокира журналистката да напише документална книга за града. "Този малък град, в който попаднах почти случайно и..

публикувано на 30.05.17 в 12:02

Козлодуй празнува

В Козлодуй отбелязват днес, 30 май,  празник на града. Вечерта ще започне фолклорен фестивал с участници от Молдова и Босилеград. Още за празничната програма- от Анна-Мила Николчева , секретар на Народно читалище храм-паметник "Хр. Ботев 1879": "Седма поредна година организираме фолклорен фестивал "България и Ботев нас ни свързват", с участието..

публикувано на 30.05.17 в 09:47
Ценко Чоков

Административният съд във Враца решава остава ли кмет Ценко Чоков

Административният съд във Враца решава днес остава ли Ценко Чоков кмет на Галиче. Прокуратурата протестира пред съда отказа на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина да прекрати мандата на Чоков. Той е в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство, отвличания, побои и палежи. В Административен съд Враца е..

публикувано на 30.05.17 в 08:32

Белоградчик чества 167 години от въстанието през 1850 година

Със заупокойна панихида в храма „Свети великомъченик Георги Победоносец” в Белоградчик започна вчера, 29 май, честването, посветено на 167-та годишнина от най – голямото въстание в Северозападна България. Тя се отслужи в памет на избитите ръководители и участници в размириците през 1850 година, дръзнали да поведат поробеното население от..

публикувано на 30.05.17 в 08:00

Снимката на 29 май 2017 година

Група от двадесет и седем ученици от видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ продължава похода по стъпките на Ботев от Козлодуй до Околчица. 71-ият национален туристически поход "По стъпките на Ботевата чета" се провежда традиционно от 27 май до 2 юни. Това е единствената видинска група. Участва в похода за пета година. 110 възпитаници на..

публикувано на 29.05.17 в 18:05