6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още
Монтана ОД на МВР

12 нелегални мигранти са открити в автомобил в Монтана

12 нелегални мигранти, граждани на Афганистан са открити в автомобил, спрян за проверка в района на Монтана. Установени са след подаден сигнал в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при Областната дирекция на МВР за транспорт на бежанци с автомобил със софийска регистрация в посока към столицата.   Автомобилът е бил..

публикувано на 24.03.17 в 11:54

Жертва на телефонна измама предаде 3000 лева в Монтана

Възрастна жена от Монтана е станала поредна жертва на ало-измамници , съобщават от Областната дирекция на полицията. На 21 и 22 март неизвестен се представил за служител на полицията и убедил 82- годишната жена , че трябва да предаде парични средства за залавяне на измамници. Първоначално пенсионерката пуснала през терасата на жилището си плик..

публикувано на 24.03.17 в 11:25

В Лом откриват паметна плоча на полк. Стефан Илиев

В Лом ще бъде тържествено отбелязана 100-годишнината от героичната гибел на полк. Стефан Илиев, командир на 15-ти пехотен Ломски полк, загинал на 26 март 2017 година по време на Първата световна война. В 9 часа в храм "Успение Богородично" ще бъде отслужена заупокойна молитва и панихида за загиналите, в 9,30 часа ще бъде раздаден курбан, след което в..

публикувано на 24.03.17 в 08:30

Снимката на 23 март 2017 година

Падна част от мазилка от фасадата на обновения по Националната програма за енергийна ефективност блок в ж.к. "Крум Бъчваров" във Видин. Тодор Лилов, който живее в жилищната сграда, каза, че вече са сигнализирали в Общината. Общината във Видин започна запълване на дупките по улиците, след като са получени множество сигнали от граждани. 259 секционни..

публикувано на 23.03.17 в 18:27

7 нови автомобила за нуждите на пътния контрол във Врачанско

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов връчи ключовете на 7 нови автомобила, които ще бъдат ползвани от служители на Областната дирекция на МВР- Враца. Автомобилите са напълно оборудвани за работа на служителите от "Пътна полиция".   Преди да връчи ключовете, министър Пламен Узунов поздрави служителите на дирекцията във Враца: "За мен е чест..

публикувано на 23.03.17 в 18:10

Гласуването е задължително, но без санкции, напомниха от РИК-Видин

От седем сутринта започва гласуването в изборния ден, напомни председателят на Районната избирателна комисия във Видин Павел Петков. През нощта срещу 26 март е и смяната на часовото време, затова той призова членовете на секционните избирателни комисии да са точни в деня на вота. „Апелът ми е отново към членовете на секционните..

публикувано на 23.03.17 в 17:30