6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още

Три празника честват в Горно Церовене

Три празника - Йордановден, Ивановден и Бабинден , ще бъдат отбелязани по стар стил в монтанското село Горно Церовене. Кулминацията е ритуалът по спасяването на богоявленския кръст, който се изпълнява на река Огоста, каза кметът Йордан Йорданов: "Ние правим три празника в едно - Йордановден, Ивановден и Бабинден. Това е празник за..

публикувано на 21.01.17 в 09:45

Минус 20 градуса измериха във Видин

Видин беше най-студеният град тази сутрин. В 8 часа термометрите в града отчетоха минус 19,6 градуса , съобщи отговорникът на видинската хидрометеорологична станция Росица Петрова: "В 2 часа температурата във Видин е била минус 15,8 градуса, в 5 часа - минус 18,4 и в 8 часа - минус 19,6 градуса. Поради ниските минимални температури и..

публикувано на 21.01.17 в 08:10
Оръжейната в Горни Лом след взрива от 1 октомври 2014 година

Снимката на 20 януари 2017

В Окръжния съд във Видин по общия ред започна разглеждането на делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом. Експлозията на първи октомври 2014 година отне живота на 15 души, а други двама бяха ранени. Обвиняемите за взрива са четирима. Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране правят извънредни съвместни..

публикувано на 20.01.17 в 18:05

Във Видин говориха за оптимизацията на училищната мрежа

Среща между представители на Община Видин , общинската комисия по образование и директори на училищата от града се проведе днес. Емилия Николова, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в местната управа представи информация във връзка с подготовката и изготвянето на общинска програма за оптимизация на училищната мрежа . Има предложение за..

публикувано на 20.01.17 в 17:12

16-годишен е задържан за убийство в Попица

Полицията задържа в следствения арест на управлението в Бяла Слатина непълнолетен младеж на 16 г., който е обвинен в извършването на брутално  убийство . По данни от Областната дирекция на МВР, кървавият инцидент е станал снощи между младежа и мъж на 57 г., и двамата от село Попица . Според неофициално потвърдена информация 16-годишният..

публикувано на 20.01.17 в 16:35

Установяват страните по делото за Горни Лом

В Окръжния съд във Видин по общия ред започна разглеждането на делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом . Експлозията на първи октомври 2014 година отне живота на 15 души, а други двама бяха ранени. Обвиняемите за взрива са четирима- собственикът на завода Валери Митков,  отговорничка по безопасността на труда в предприятието, както и..

публикувано на 20.01.17 в 16:19