6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още

Работодатели от Врачанско дължат на работници 500 000 лева

Забавените от работодатели заплати на хора от Врачанско са за около 500 000 лева. Парите се дължат на 600 човека, което прави средно по 833 лева на работник или служител. Неизправните платци към служителите си са две лечебни заведения от област Враца, както и няколко текстилни предприятия от региона, съобщи директорът на инспекцията по труда Румен..

публикувано на 23.07.17 в 10:45

Конни състезания започват във Вършец

С конни състезания по прескачане на препятствия за купата на община Вършец днес започва програмата за Празника на курорта, минералната вода и Балкана. "Очакват се над 40 състезатели и много зрители. Ще участват доста клубове и състезатели от страната. Конният спорт последните години е на прилично ниво. Вкарахме много коне от чужбина. Конете са ни не..

публикувано на 23.07.17 в 08:20

Асфалтират пътя до "Венеца"

Ремонт на тротоари за 100 000 лева е в ход в община Димово . Предстои обновяване на улици и пътища, каза кметът Лозан Лозанов: "Ние започнахме от тротоарите и почти сме приключили с тях. Тротоарите са в Димово, Арчар и Орешец. Като стойност са за около 100 000 лева. След това ще започнем четвъртокласната пътна мрежа. По нея имаме средства с..

публикувано на 22.07.17 в 17:00

Започват летните ремонти в община Ружинци

Пътят за село Гюргич ще бъде ремонтиран. Около 1,5 км е участъкът, който има нужда от нов асфалт, обясни кметът на Община Ружинци Александър Александров: "От разклона на Е 79 към селото преди години е извършен ремонт, но средствата не са достигнали и един участък от около 1,5 км не е асфалтиран. Той е с много дупки. Ние миналата есен заделихме 10..

публикувано на 22.07.17 в 15:25

240 родители на първолаци от Враца искат помощ от държавата

240 са подадените заявления за отпускането на еднократна целева помощ за децата, записани в първи клас през новата учебна година. Едва 74 от тях обаче са били одобрени от дирекцията по социално подпомагане във Враца. Останалите молби все още се обработват от експертите, съобщи директорът Мария Търнавска. Еднократната целева помощ за..

публикувано на 22.07.17 в 13:22

Завършва младежкият фестивал "The Bridge"

Младежкият фестивал по изкуствата "The Bridge" , на който домакин за осми пореден път е Видин , е към своя край. 140-те участници вече седмица творят и се забавляват. Те са настанени в палатков лагер край крепостта "Баба Вида". Какво е усещането да спиш на палатка цяла седмица провери нашият стажант репортер Петър Пеков: "Самото изживяване да си..

публикувано на 22.07.17 в 12:03