6 машини чистят снега в Берковица

Автор:
Снимка: Иван Данов Архив

Техниката днес ще бъдат насочена към учебните заведения, за да се осигури нормален достъп на децата след ваканцията. 

Община Берковица полага усилия да има нормална зимна обстановка и това е постоянен процес, каза заместник-кметът Радослав Найденов:

"Не знам официалната статистика, но според мен, ние сме една от общините, в които падна най-голямо количество сняг. Имаше период, в който валя около 36 часа. Въпреки недоволството на гражданите и моето лично недоволство, мисля че се справяме прилично с оглед на атмосферните условия, полагаме усилия, връщаме фирмата за доработка на компрометираните участъци. Ще продължим да чистим, за да отговорим на предизвикателствата на времето."

Четвъртокласната пътна мрежа в община Берковица се почиства с 5 машини, като има и една резервна, добави заместник кметът. Учебните заведения за готови за започване на занятия днес.

"Ще положим усилия, така че да бъдат подсигурени подстъпите към училищата. В понеделник са  написани писма на директорите да осигурят подходяща температура в учебните заведения."

print Отпечатай
Вижте още

Промяна в движението по пътя Дунавци- Ружинци, заради ПТП

Ограничено е движението по път I-1 Дунавци-Ружинци, при км 48, в района на Димово, поради  ПТП.   Обходният маршрут е: път I-1/Е79 /до кръстовище Дунавци-път II-11 през Арчар-път III-112 до кръстовище Тополовец- път III-114 до кръстовище Ружинци, след което по път I-1/Е79 /, в  посока Монтана и обратно. Трафикът се контролира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.17 в 15:48

Изтича крайният срок за конкурса "Летене по Радичков"

Днес изтича крайният срок , в който могат да бъдат изпратени материали за участие в конкурса за есе и илюстраци я "Летене по Радичков". Темата е "Всеки човек е поука за другите - добра или лоша" . Конкурсът е за ученици от 8 до 12 клас от областите Монтана, Видин, Враца и Плевен . Организатори са община Берковица съвместно с местно училище и..

публикувано на 23.04.17 в 14:30

Продължава чистенето на общинските пътища в община Ново село

В почивните дни продължава почистването на крайпътните храсти и дървета. Задачата е възложена на отдел "Защита на населението от бедствия" и се осъществява от доброволци със собствена  техника. Три са отсечките, чиято поддръжка е задължение на Община Ново село. Две от тях свързват с. Ясен с пътя Видин - Ново село и една - с. Неговановци със с. Винарово...

публикувано на 23.04.17 в 14:00

Мощни магнитни бури ни връхлитат от днес

Мощни магнити бури ще ни връхлетят от днес и ще продължат пет последователни дни. От НАСА дори предупредиха, че това ще са най-мощните изригвания за месеца. Според геомагнитната прогноза, неблагоприятните явления ще са и най-силни в неделя и ще отшумят чак след четвъртък. Какво представляват магнитните бури? Геомагнитни смущения, които се случват на..

публикувано на 23.04.17 в 10:00

Външно оценяване по математика ще има във Видин

Днес в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде проведено пробно национално външно оценяване за седмокласници по математика. Организатори са видинската секция на Съюза на математиците в България и ППМГ "Екзарх Антим I". "Приканвам всички родители да осигурят присъствието на децата си, за да се запознаят с формата, защото тази година той леко е променен",..

публикувано на 23.04.17 в 08:53

Курбан за здраве организират в Дунавци на Томина неделя

Кметството на град Дунавци организира курбан на Томина неделя. Той се провежда за пета поредна година и е поискан от местните, за здраве. Литургията ще започне в 9 часа в храма "Рождество на Пресвета Богородица". Тя ще бъде отслужена от Белоградчишкият епископ Поликарп. След това ще бъде осветен и курбан за здраве. "Курбанът се прави за помен на..

публикувано на 23.04.17 в 08:38