Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

print Отпечатай
Вижте още

В Мездра разнасят помощи по домовете

От 17 януари в Мездра започна разпределянето на индивидуалните пакети с хранителни продукти по ОП "Храни и/или основно материално подпомагане" от Фонд за европейско подпомагане.  В община Мездра на 1048 души се полагат по 39 килограма хранителни продукти от първа необходимост. Успяват ли възрастните хора да получат помощите си в тежките зимни условия?..

публикувано на 22.01.17 в 15:30

Катастрофа на Околовръстния път на Видин

Колони от товарни автомобили, чакащи да преминат през граничния пункт при Видин по Дунав мост 2 попречиха на движението по околовръстния път на града. Заради изчакването на тировете в едното платно, движението беше изцяло в насрещната лента. Опашките провокираха недоволството на шофьорите. "Вече са пречка за движението по околовръстния път" , казаха..

публикувано на 22.01.17 в 14:30

Румяна Бъчварова във Враца: Намаляват престъпленията в региона

Румяна Бъчваров а даде висока оценка на врачанската областна дирекция на МВР при посещението си в града под Околчица вчера. Шефът на вътрешното ведомство в оставка дойде, за да инспектира акцията за противодействие на битовата престъпност, за която правителството отпусна 7 000 000 лева: "Още преди да е обявен отчетът на дирекцията във Враца, мога да..

публикувано на 22.01.17 в 09:48

Ограничиха движението на тирове към Видин

15 километра е опашката от тирове, чакащи да преминат по Дунав мост 2 при Видин. Колоната снощи достигна до надлеза за село Новоселци. За интензивен трафик предупреждават от Гранична полиция. По информация на наши слушатели, колоната днес е до ТЕЦ-а, при входа на града. От Агенция "Пътна инфраструктура" ограничиха движението на тежкотоварни автомобили..

публикувано на 22.01.17 в 08:42

Минус 19 градуса е била температурата във Видин

Най-ниската температура тази нощ е измерена във Видин -19 градуса. Минус 12 градуса е отчел термометърът сутринта в 5.00 часа в Ново село, в Лом и Оряхово -11, Монтана -9, във Враца е било -6. В ниските части и крайдунавските територии има мъгла.  Днес над източната половина от страната ще бъде предимно облачно, над западната - ще има повече слънчеви..

публикувано на 22.01.17 в 07:35

Бабинден в Ново село

Какво е празник, ако на мегдана не засвири духовата музика, Балейската. Още в 10,30 часа тя покани на хоро новоселянки; посрещна автобусът, обиколил цялата община, за да събере жените от общината; поздрави гостите от Видин. Бабинден е! Шествието към бабата поведоха младите майки Петя Базова и Бойка Бондова. Т.е. тя не е Бондова вече,..

публикувано на 21.01.17 в 17:51