Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 24 юли 2017 година

Шестото издание на фестивала „Дунавски вълни“ започва тази вечер във Видин . Организатор е местната управа. Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на общината Огнян Ценков в средновековния замък „Баба Вида“ и ще продължи до 29 юли. Започна цялостно асфалтиране на още 4 улици във Враца. Средствата, с които се извършват..

публикувано на 24.07.17 в 17:45

Областният управител на Монтана провери водоемите

Пълен е язовир "Среченска бара", от който пият вода над 30 селища в областите Монтана и Враца, съобщи областният управител Росен Белчев. В област Монтана има 57 водоема. Шест от тях са държавни, 47 – общински, 4 частни, 3 са изведени от експлоатация и са превърнати в ниви. Два са в община Вълчедръм, а третият край село Стубел в община..

публикувано на 24.07.17 в 17:11
Оръжейната в Горни Лом след взрива от 1 октомври 2014 година

Заводът край Горни Лом с нов собственик

Заводът за обезвреждане на боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом, община Чупрене има нов собственик. "Представител на новия собственик идва на място, събира документи. Това което зная е, че иска да възстановява халета в завода наново. Имат набрани 5-6 човека като работен персонал, може и повече да са... Тези хора, те са общи работници- чистят..

публикувано на 24.07.17 в 16:39

Започна цялостно асфалтиране на още 4 улици във Враца

Още 4 улици във Враца ще бъдат цялостно асфалтирани през летния сезон, съобщават от пресслужбата на община Враца. Ремонтни дейности стартират на улиците "Цвета Кръстенякова", "Шипка", отсечка в района на Промишлена зона. В момента се работи и на ул. "Морава", като достъпът до нея се осъществява през улиците "Ал. Стамболийски", "Охрид" и..

публикувано на 24.07.17 в 16:32

Изграждат площадка за стрийт фитнес в мездренско училище

Започна изграждането на площадка за стрийт фитнес в двора на СУ “Иван Вазов“, съобщават от Община Мездра. Проектът на учебното заведение бе сред одобрените предложения на редовно заседание на Общинския съвет от месец юни и се финансира по Програмата „Малки местни инициативи – Мездра 2017”. Преподавателят по физическо възпитание Христо Иванов и група..

публикувано на 24.07.17 в 16:04

Втора награда за ансамбъл "Цвят" от международен фестивал

Представителният фолклорен танцов ансамбъл "Цвят", при едноименното видинско читалище, спечели втора награда от Международния фолклорен фестивал "Златен прах" в софийското село Челопеч . Ансамбълът се представи при участниците над 18 години, където конкуренцията беше голяма, обясни секретарят на читалището Любомир Илиев: "Имаше над 10 участници от..

публикувано на 24.07.17 в 15:52