Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

Вижте още

Дървосекач загина на сечище в село Праужда

Мъж на 50 година е загинал на място, след като е бил затиснат от отсечено дърво, съобщават от полицията във Видин. Инцидентът е станал на сечище в землището на село Праужда . Сигналът за загиналия мъж е подаден в полицията вчера, 25 април, от дежурен лекар в спешния център в Белоградчик. С лужителите на реда установили при огледа, че работници..

публикувано на 26.04.18 в 10:49

Шофьор опита да подкупи полицаи във Враца

Мъж от врачанското село Три кладенци е задържан в Районното управление на Враца , след като се опитал да подкупи пътни полицаи. 22-годишният шофьор бил спрян от служителите на реда вчера привечер в областния град. Мъжът пуснал през стъклото на полицейската кола три банкноти от по 20 лева, с цел да предотврати извършването на проверката. По случая е..

публикувано на 26.04.18 в 09:53
Работни моменти от подреждането на новата експозиция в Монтана.

Изложба показва Монтана през вековете

“Монтана през вековете - делници и празници” е мотото на новата музейна експозиция, подредена в Регионалния историческия музей в града. Откриването е от 11.00 часа в Експозиционната зала, съобщи Ваня Иванова , директор на монтанския музей: "Изложбата, както личи от нейното заглавие, представя артефакти от най-различни исторически епохи, като се..

публикувано на 26.04.18 в 09:00

Лишават врачански семейства от помощи за деца

Почти 260 семейства са лишени от месечни помощи за дете до завършване на средно образование. Причината за спрените средства са натрупаните по 5 и повече неизвестни отсъствия по неуважителни причини на децата, обясни шефът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Враца Мария Търнавска. Близо 200 000 лв. са отпуснатите месечни социални помощи..

публикувано на 26.04.18 в 08:26

Ботев парк в Козлодуй ще бъде обновен

Община Козлодуй обновява Ботев парк със средства от бюджета на Общината и съдействието на АЕЦ „Козлодуй”.  В проекта са заложени дейности по изграждане на десет беседки с десет барбекюта, които ще бъдат разположени на централната поляна в парка. Във всяка беседка ще има монтирано осветително тяло, контакт и допълнително осветление , което ще..

публикувано на 26.04.18 в 08:00

Снимката на 25 април 2018 година

Седмокласничката Елена Радулова от Природо-математическата гимназия във Видин спечели златен медал и първо място в България на националния кръг на единадесета олимпиада по история и цивилизация. Отчуждителни процедури между Мездра и Ботевград за изграждането на скоростния път до София се провеждат в момента. Стартирана е и процедурата по избор..

публикувано на 25.04.18 в 18:00