Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

print Отпечатай
Вижте още
Кметът на Враца Калин Каменов се срещна с хората в двете врачански села.

Улици в селата Веслец и Горно Пещене ще бъдат ремонтирани

Над 20 000 лв. ще бъдат инвестирани за улична инфраструктура в селата Веслец и Горно Пещене през настоящата година. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов на проведените изнесени срещи с жителите на двете населени места. „Тази година Община Враца отпуска сумата от 10 000 лв. за асфалтиране на ул. „Ленин“ като средствата..

публикувано на 27.04.17 в 15:29
Десислав Начков, окръжен прокурор на Враца

Излезе книга за Окръжната прокуратура във Враца

Описаха Окръжната прокуратура във Враца в книга, в която освен нормативните актове, по които работят държавните обвинители, има кратки биографични данни и снимки на всички блюстители на Наказателния кодекс в областта. „След приключване на трудовия им стаж дейността на всеки прокурор и следовател остава в актовете, които е изготвял и..

публикувано на 27.04.17 в 15:02

Пролетен концерт в Лом

Пролетен концерт зарадва почитателите на фолклора в Лом . Учениците от танцов състав „Радост” при Основно училище „Климент Охридски”, село Сталийска махала, сътвориха истинско вълшебство от народни ритми, звуци и пъстри шевици. Зрителите в голямата зала на Народно читалище „Постоянство 1856” аплодираха изпълненията на танцьорите, които показаха..

публикувано на 27.04.17 в 14:54

Откриха два санирани блока в Монтана

Откриха още два санирани блока в ж.к. "Младост" в Монтана . Над 140 000 лева са вложени в тях по Националната програма за енергийна ефективност. Над 40 сдружения чакат старта на новия период. Санираните блокове откри кметът Златко Живков, а тържествен водосвет извършиха свещениците от храма в Монтана. Жителите на входове “А” и “Б” в блок 14 в..

публикувано на 27.04.17 в 14:34

Предотвратиха трафик на фалшиви пари на Дунав мост 2

2000 фалшиви евро в купюри по 100 са заловили служители от мобилен екип на Митница Лом в района на ГКПП Дунав мост 2 , съобщават от Агенция "Митници". Парите били укрити в конструктивна кухина на арматурното табло на лек автомобил с българска регистрация. Автомобилът, с който са пътували двама български граждани е спрян за проверка при..

публикувано на 27.04.17 в 13:42
РЗОК Видин

Намалява броят на здравноосигурените в област Видин

27 270 020 лева е сумата, отпусната за медицинска помощ на територията на област Видин за 2016 година, стана ясно на проведения днес годишен отчет за дейността на Районната здравноосигурителната каса (РЗОК). Регистрирано е увеличение със 114 000 лева спрямо 2015 година. Практиките на личните лекари са намалели, като във Видин има 56 договора с 62-ма..

публикувано на 27.04.17 в 13:28