Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

Вижте още

Снимката на 22 ноември 2017 година

Учебна ситуация разиграха във филиал "Незабравка" на Детска градина "Арабела" във Видин по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Правителството одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в общ размер на 46,8 млн. лева.  Средствата ще се използват приоритетно..

публикувано на 22.11.17 в 18:00

Осветяват надлези във Видин, покриват и опасна шахта

На два от надлезите във Видин, строени при изграждането на инфраструктурата към Дунав мост 2, осветлението не работи . Единият е на ул."Цар Иван Асен II", до стария гробищен парк, а другият е на ул."Широка", в Западна промишлена зона, посока село Иново. На това съоръжение от около месец една от шахтите е без капак . За липсата на осветление и..

публикувано на 22.11.17 в 17:25

Северозападът се бори в туристически конкурс

Обекти от Северозапада са номинирани в конкурс на Министерството на туризма . Съревнованието е в шест категории. Сред общо 26 обекта от страната, предложени в категорията за туристически атракции, пет са от Северозападна България. Включени са Белоградчишката крепост и пещерата „Магурата“ край Белоградчик, Етнографско-възрожденски комплекс..

публикувано на 22.11.17 в 16:00

"Калето" в Мездра с номинация за награда

Археологически комплекс “Калето“ в Мездра е номиниран в категория „Изборът на българите“ в тазгодишните награди за туризъм на Министерството на туризма, тъй като е сред „100-те национални туристически обекти“. Гласуването се осъществява онлайн на платформата www.tourismawards.bg , съобщават от Общината. Желаещите да подкрепят..

публикувано на 22.11.17 в 14:37

Вече знаем правилата!

Учебна ситуация разиграха във филиал "Незабравка" на детската градина "Арабела" във Видин по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия . Директорът на детското заведение Данка Стаменова подчерта, че изявата е тематично послание към цялото общество да спазва правилата за движение по пътищата . Директорът..

публикувано на 22.11.17 в 12:57

Мъж от Видин е задържан за телефонна измама

Светкавичните действия на служители от Районно управление- Видин и адекватната реакция на местна жителка предотвратиха телефонна измама в града, съобщават от Областната дирекция на МВР. Вчера, в 13.00 часа 59-годишна жена съобщила на тел.112, че в момента разговаря по стационарния си телефон с мъж, поискал сумата от 2500 лева за освобождаване на..

публикувано на 22.11.17 в 09:42