Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

print Отпечатай
Вижте още

Нова катастрофа край Враца

Микробус удари лек автомобил и предизвика тапа на път Е79 край Враца. Инцидентът е станал малко след 17.30 часа в местността Кълни дол. Според очевидци, микробус с пловдивски номера е ударил и смачкал "Пежо". В леката кола имало бременна, която е транспортирана до болницата във Враца. Движението в района по направлението от София към Враца..

публикувано на 22.06.17 в 18:40

Снимката на 22 юни 2017 година

В Белоградчик се подготвят за фестивала на Софийската опера и балет „Опера на върховете“ , чието второ издание започва след месец. Приключва работата по изграждането на сцената. Амфитеатрално са разположение местата за зрителите. 308 лева и 17 стотинки е линията на бедност в страната миналата година средно месечно на лице от домакинство, по данни на..

публикувано на 22.06.17 в 17:35

Природен парк “Врачански Балкан” разказва за билките

Природен парк “Врачански Балкан” организира утре, 23 юни, празник за деца и възрастни по случай Еньовден, който се отбелязва на 24 юни. Посетителите ще се запознаят с билките и начина им на употреба. Учениците от  СУ "Васил Кънчов" във Враца ще изнесат презентация на тема "Билкови сиропи", с която ще разяснят как се правят лекарства от природата. Те ще..

публикувано на 22.06.17 в 17:06

Продължава спорът за пречиствателната станция във Видин

Предстои следващо дело в Арбитражния съд по спора с предишния изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води във Видин . В процедура сме по избор на арбитър, каза кметът Огнян Ценков :  "Ние имахме едно дело, това дело го спечелихме. Предстоят следващите дела до окончателното произнасяне на Арбитражния съд.....

публикувано на 22.06.17 в 16:28

Фермери в Монтана се запознаха с новите изисквания за млякото

Фермерите ще взимат проби от предлаганото от тях краве мляко . На среща в Агенцията по храните в Монтана бяха оповестени новостите по Наредба №2 за Специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официален контрол. Наредба №2 влезе в сила от..

публикувано на 22.06.17 в 16:12

Талантливи деца зарадваха ломската публика

Вокална група "Шоколадче" , с художествен ръководител Росица Кръстева, зарадва ломската публика с концерт. Много музика, детски смях, веселие и хубави песни поднесе вокалната формация на своите почитатели. "Шоколадчетата" се похвалиха и с отличия, спечелени от национални и международни конкурси и фестивали през сезона. Те разказаха за бъдещите си..

публикувано на 22.06.17 в 15:37