Затруднено е снегопочистването в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Голямата снежна покривка и тесните улички затрудняват снегопочистването в Белоградчик. Това каза кметът Борис Николов по повод сигнали на граждани, че градът не е почистен добре:

"Двата проблема са, че имаме над 70 сантиметра сняг, тесните улици и няма къде да бъде изхвърлен този сняг. Минава машината, обира первюфектно снега, прави една голяма купчина от двете страни, затискаме тротоари. Колите трудно се разминават в този случай, свалят го отново снега на пътя и трябва да имаме 10 машини, които постоянно да въртят в града, което е физически невъзможно."

За да се справи със ситуацията, Община Белоградчик е наела допълнително техника, обясни кметът: 

"Чистят и в момента 3 машини постоянно. Сутрин тръгват от рано, вечер- до късно. Булевардът, главната, където е най-голям автомобилният поток се минава 4-5 пъти на ден. Достъпите до обществени сгради, училища, болница, тротоарите по главната са почистени идеално. Трудно се поддържат, минава снегоринът, хвърля отново на тротоара, пускат се хора да го почистят..."

Борис Николов призова хората да разчистят пред собствените си имоти.

print Отпечатай
Вижте още

Членовете на избирателни комисии да сверят часовниците си, призовават от РИК

Заради смяната на часовото време в нощта срещу изборите, от Районната избирателна комисия(РИК) във Видин призоваха членовете на секционните избирателни комисии да са точни в деня на вота. Началото на изборния ден ще е от 7.00 часа, напомни председателят на комисията Павел Петков : "Напомням на членовете на секционните избирателни комисии да си сверят..

публикувано на 25.03.17 в 16:49

Врачанският митрополит ще отслужи литургия в Мездра

Негово Високопреосвещенство новоизбраният Митрополит на Врачанска епархия Григорий ще отслужи Божествена света литургия в енорийския храм "Свети Георги победоносец" в Мездра в изборния ден - 26 март, от 10.00 часа. Духовният водач на вярващите във Врачанска епархия ще бъде придружен от свещеници и църковния   хор към Врачанската митрополия..

публикувано на 25.03.17 в 16:38

Минимално увеличение в нивото на безработни в област Враца

Минимално увеличение в нивото на безработни, отчетоха от бюрото по труда във Враца, което брои хората без препитание. Според официалната статистика, хората без сигурни доходи в края на февруари са били само с 8 повече от равнището в края на януари. Това прави 3 595 регистрирани на борсата, показват данните. Най-сериозен е натискът в общините..

публикувано на 25.03.17 в 15:18

Мир и благоденствие си пожелаха видинчани на Благовещение

Днес отбелязваме църковния празник Благовещение или Благовец-  един от големите пролетни празници, част от Великдeнския празничен цикъл. Тържествена Света литургия бе отслужена във Видин в катедралния храм "Св. Димитър". Стотици вярващи се събраха на Благовещение. На този ден хората палят в църквата свещ за здраве и се молят за благоденствие на себе си..

публикувано на 25.03.17 в 15:01

В Мездра приемат заявки за участие в събора "Де е българското"

Събор на читалищни фолклорни групи и изпълнители "Де е българското" организира Община Мездра със съдействието на НЧ "Просвета-1925-Мездра" и Сдружение "Искърско дефиле". Съборът ще се проведе на 21 май на Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" до село Очин дол. Целта на събора е да даде възможност за сценична изява на читалищни изпълнители,  представящи..

публикувано на 25.03.17 в 15:00

Столетие от написването на марша на Трети пехотен Бдински полк

Във Видин отбелязаха 100 години от написването на марша на Трети пехотен Бдински полк, един от от първите осем полка в Княжество България, създаден с указ на княз Александър I. Маршът е написан по текст на Никола Попов и музика на капелмайстора на полка Боню Кирчев. Почит към всички воини, загинали в битките, водени от Трети пехотен Бдински полк,..

публикувано на 25.03.17 в 13:18