Нуждаещи се във Видинско ще получат хранителни пакети

Снимка: Нора Йоцова

От днес започват доставките на хранителните продукти от първия транш на оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се хора на територията на област Видин. Разпределението на хранителните пакети стартира от община Белоградчик. Жителите на селата ще получат първи пакетите си, а след това и тези в общинския център. Около 700 души имат право на помощта, близо 500 от тях живеят в града, обясниха от Общината. 10 вида хранителни продукти ще получат нуждаещите се хора от Видинско, каза директорът на областния секретариат на БЧК Цветелина Петрова:

"38,5 килограма са на човек, 10 вида продукти. Това е повече, при предишните траншове сме раздавали по около 14 килограма на човек. Повече са като количество и като видове продукти."

Пакетите съдържат брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли. През следващите дни продуктите ще бъдат доставени и раздадени поетапно във всички общини в област Видин. Раздаването трябва да завърши през месец март. 

print Отпечатай
Вижте още

Нуждаещи се във Видин получиха помощ

Хранителни продукти в централния пункт на Българския червен кръст във Видин раздаваха днес. Помощта е по програмата за подпомагане на най- нуждаещите се хора.  "От 3-4 години получавам, хубава е... И да не сме доволни, няма на кой да се оплачем. Добре е къде дават... Миналия път беше много прясно и много хубаво- вафлички и други работи, пресничко,..

публикувано на 21.02.17 в 13:45

Жители на врачански села алармираха за опасен мост по Е-79

Мост по международния път Е79, по който на ден минават по хиляди превозни средства, се разпада, алармираха местните хора. Пътното съоръжение се намира край разклона за криводолското село Краводер . Според жителите там, които са подали и сигнал до тел.112, ако държавата не обърне внимание, съвсем скоро мостът ще се срути и ще предизвика..

публикувано на 21.02.17 в 12:00

Иван Аспарухов води 2 листи в Северозапада

Иван Аспарухов е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията между АБВ и Движение 21 във Врачанско . Дългогодишният кмет на Мездра и ексзаместник-министър на регионалното развитие обаче е и първи в списъка с кандидати във Видинско , стана ясно днес, когато Аспарухов внесе документите за листата във Враца. „Регистрирахме..

публикувано на 21.02.17 в 10:53

Полицията разследва смъртен случай във Видин

65-годишен жител на видинския квартал "Нов път" е починал в Центъра за спешна медицинска помощ вчера вечерта, където е докаран три часа по-рано. Сигналът е подаден в полицията от дежурен лекар. Досъдебно производство е образувано в Районното управление във Видин . 

публикувано на 21.02.17 в 09:56

Бивш депутат стана зам.-областен на Враца

Бившият врачански депутат от БСП Димитър Гъндев е новият заместник-областен управител на Враца. Заповедта за назначението му е издадена в края на миналата седмица от служебния кабинет.  Губернаторът Момчил Младенов, който беше помолен за коментар, запази спокойствие и обеща да каже каква е ситуацията във вторник, за когато е насрочил брифинг. В петък..

публикувано на 21.02.17 в 08:23
Новото лед осветление в тунел „Ечемишка”

Инспекция на тунелите ще затруднява движението по "Хемус"

През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите "Люлин" и "Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от пътната агенция, както и от Университета по архитектура, строителство..

публикувано на 21.02.17 в 08:19