Нуждаещи се във Видинско ще получат хранителни пакети

Снимка: Нора Йоцова

От днес започват доставките на хранителните продукти от първия транш на оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се хора на територията на област Видин. Разпределението на хранителните пакети стартира от община Белоградчик. Жителите на селата ще получат първи пакетите си, а след това и тези в общинския център. Около 700 души имат право на помощта, близо 500 от тях живеят в града, обясниха от Общината. 10 вида хранителни продукти ще получат нуждаещите се хора от Видинско, каза директорът на областния секретариат на БЧК Цветелина Петрова:

"38,5 килограма са на човек, 10 вида продукти. Това е повече, при предишните траншове сме раздавали по около 14 килограма на човек. Повече са като количество и като видове продукти."

Пакетите съдържат брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли. През следващите дни продуктите ще бъдат доставени и раздадени поетапно във всички общини в област Видин. Раздаването трябва да завърши през месец март. 

print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 23 януари 2017 година

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км . Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Възстановено е движението в тунел "Ечемишка" на Автомагистрала "Хемус". Движението бе временно ограничено в посока София, поради..

публикувано на 23.01.17 в 17:50
Кметът на Монтана Златко Живков представи проектобюджета за 2017 г. преди утрешното публично обсъждане на финансовата рамка.

Близо 35 милиона е проектобюджетът на Монтана

„Започваме 2017 година като планираме бюджет на община Монтана , с най-високите приходи и разходи досега” , заяви кметът Златко Живков . Днес той представи финансовата рамка на общината пред общински съветници и журналисти. Близо 35 милиона лева е рамката на проектобюджета, което с 2,5 милиона повече отколкото миналата година...

публикувано на 23.01.17 в 17:03

15 километра е опашката от тирове за Дунав мост 2

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км. Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Температурата навън е минусова, а освен чакането, към проблемите се прибавя и разходът на гориво.  "Около 300-400 грама на час, печката..

публикувано на 23.01.17 в 16:00

Общинският съвет ще решава за сливане на две училища във Видин

Предложение от кмета на Видин Огнян Ценков за сливане на училищата "Христо Ботев" и "Отец Паисий" в града, като приемно учебно заведение да стане "Отец Паисий", ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет. Това решиха 11-те постоянни комисии към местния парламент, които проведоха заседания днес. Заместник кметът Венци Пасков представи..

публикувано на 23.01.17 в 15:30
Св. Синод

Ясни са кандидатите за Врачански митрополит

Светият Синод определи имената на епископите, които ще участват в избора за нов Врачански митрополит . Това са: Месемврийски епископ Яков, Велички епископ Сионий, Драговитийски епископ Даниил, Главиницки епископ Йоан, Браницки епископ Григорий, Белоградчишки епископ Поликарп, Агатополски епископ Йеротей, Мелнишки епископ Герасим. Предстои наместникът на..

публикувано на 23.01.17 в 14:58

Запалиха колата на футболен мениджър от Враца

Служебната кола на футболния мениджър Данаил Петков е изгоряла тази сутрин. Информация за огнената вендета беше подадена с извънредно съобщение към официалния полицейски бюлетин. В краткото описание на престъплението пише, че 5 минути преди 2 часа сутринта на тел.112 е подаден сигнал за горящ лек автомобил на ул. „Арда“ във Враца . Изпратената..

публикувано на 23.01.17 в 14:25