Нуждаещи се във Видинско ще получат хранителни пакети

Снимка: Нора Йоцова

От днес започват доставките на хранителните продукти от първия транш на оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се хора на територията на област Видин. Разпределението на хранителните пакети стартира от община Белоградчик. Жителите на селата ще получат първи пакетите си, а след това и тези в общинския център. Около 700 души имат право на помощта, близо 500 от тях живеят в града, обясниха от Общината. 10 вида хранителни продукти ще получат нуждаещите се хора от Видинско, каза директорът на областния секретариат на БЧК Цветелина Петрова:

"38,5 килограма са на човек, 10 вида продукти. Това е повече, при предишните траншове сме раздавали по около 14 килограма на човек. Повече са като количество и като видове продукти."

Пакетите съдържат брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли. През следващите дни продуктите ще бъдат доставени и раздадени поетапно във всички общини в област Видин. Раздаването трябва да завърши през месец март. 

print Отпечатай
Вижте още

Път и параклис поискаха жители на селата Върбица и Вировско от кмета на Враца

Жители на врачанските села Върбица и Вировско се срещнаха с кмета на Община Враца Калин Каменов , в рамките на изнесени приемни в населените места. На срещите присъстваха още директорите на дирекции в Общината Десислава Нешева и Нина Калеева, представители на дирекция "Бюро по труда" и "Социално подпомагане", както и началник район "ВиК..

публикувано на 28.04.17 в 16:33

В Мездра отбелязаха Европейския ден на солидарността между поколенията

Денят на солидарността между поколенията бе отбелязан в Мездра. Представители на БЧК, БМЧК и Дома за стари хора  засадиха заедно в градинката при бюст-паметника на Васил Левски декоративни храсти - евонимус. Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности и председател на Общинската организация на БЧК, благодари на..

публикувано на 28.04.17 в 16:25

Българска кукла в носия донесе успех на видински ученици

Видински ученици постигнаха успех в състезанието "Най-добра учебна компания", организирано от "Джуниър Ачийвмънт- България", което се проведе във Враца. 23 учебни компании от 10 различни училища в Северна и Западна България се включиха в надпреварата, каза за Радио Видин една от участничките в класиралите се компании- Вероника Младенова от 11..

публикувано на 28.04.17 в 15:39

Отчетно събрание на Ловно-рибарския съюз в Белоградчик

Ловно-рибарски съюз "Сокол" – Белоградчик ще проведе своето отчетно събрание, от 17 часа на 28 април. Председателят на съюза Велизар Велизаров ще представи отчет на изминалия ловен сезон и дейността на сдружението. През изминалата година са изразходвани 10 хил. лв. за закупуване на фураж и обработване на дивечови ниви. На събранието ще..

публикувано на 28.04.17 в 15:27
Ивайло Стоянов се класира за трета олимпиада.

Ученик рекордьор от Видин отива на трета олимпиада

Ивайло Стоянов от Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" -Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по Математическа лингвистика. Постижението е уникално, защото за 11-класника това е трета олимпиада за тази учебна година, след класирането му по география и икономика и биология и здравно образование. Ученикът е..

публикувано на 28.04.17 в 14:58

Три нови приемни семейства във Врачанско

Шест приемни семейства във Врачанско са били извадени от списъците на Регионална дирекция "Социално подпомагане" , съобщиха от институцията. По всяка вероятност те повече няма да отглеждат деца срещу заплащане. Три от семействата сами са подали заявление, че не желаят да предоставят повече услугата. Една фамилия пък е отпаднала от..

публикувано на 28.04.17 в 14:31