Нуждаещи се във Видинско ще получат хранителни пакети

Снимка: Нора Йоцова

От днес започват доставките на хранителните продукти от първия транш на оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се хора на територията на област Видин. Разпределението на хранителните пакети стартира от община Белоградчик. Жителите на селата ще получат първи пакетите си, а след това и тези в общинския център. Около 700 души имат право на помощта, близо 500 от тях живеят в града, обясниха от Общината. 10 вида хранителни продукти ще получат нуждаещите се хора от Видинско, каза директорът на областния секретариат на БЧК Цветелина Петрова:

"38,5 килограма са на човек, 10 вида продукти. Това е повече, при предишните траншове сме раздавали по около 14 килограма на човек. Повече са като количество и като видове продукти."

Пакетите съдържат брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месна консерва, захар и вафли. През следващите дни продуктите ще бъдат доставени и раздадени поетапно във всички общини в област Видин. Раздаването трябва да завърши през месец март. 

Вижте още

Театърът в Монтана е с премиерно заглавие

„Мистерията Дон Жуан“ е най-новото заглавие в репертоара на Драматичен театър - Монтана . В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“.  Монтанският театър беше първият в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса. Десет години по-късно, Монтана..

публикувано на 21.03.18 в 11:58

43-ма са засечени без колани за седмица във Видин

До 18 март в ход беше специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция). Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства . Операцията се проведе едновременно на територията на всички страни, членки на организацията...

публикувано на 21.03.18 в 11:11

Откриха 120 бутилки алкохол без документи на Дунав мост 2

Служители на Митница- Лом и Граничния полицейски участък във Видин откриха 120 бутилки с водка и уиски  при проверка  в камион с литовска регистрация на Дунав мост 2 . Шофьорът не е представил изискващите се по Закона за акцизите и данъчните складове документи за превоз на акцизни стоки. Съставен е акт за административно нарушение. 

публикувано на 21.03.18 в 11:01

Тестват сирените в област Видин

Годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Видин   ще се проведе о т 26 март до 23 май . Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  Проверката включва краткотрайно задействане на сирените в  населените места на областта . 

публикувано на 21.03.18 в 10:36

Иззеха 117 литра нелегален алкохол в Берковско

Полицаи и митничари проведоха специализирана операция по противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на стоки без български акцизен бандерол в Берковско . Униформените иззеха 117 литра алкохол без документи при проверка на частен дом. Нередовната акцизна стока е била пригодена за продажба на дребно, съобщават от полицията...

публикувано на 21.03.18 в 10:01

Влак прегази мъж в Боровци

Мъж на 43 години от с. Боровци почина след като беше прегазен от влак. Сигналът за инцидента, който е станал на ж.п. линията в землището на монтанското село, е подаден вчера около 13:50 часа. Огледът е установил, че при приближаването на влака, на междурелсието се е намирало тяло на човек, който е бил в легнало положение. При последвалата маневра за..

публикувано на 21.03.18 в 09:50