Измериха 10 градуса в класни стаи във Видин

Снимка: БГНЕС

Едва 10-11 градуса достигат температурите в някои видински училища, установи проверка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в първия учебен ден след ваканцията. Сред най-проблемните са Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и училище "Петко Рачов Славейков", обясни д-р Антон Петров, директор на дирекция "Обществено здраве" в РЗИ:

"Поради постъпила жалба от гимназията с преподаване на чужди езици от ученик, там беше извършен и лабораторен контрол за точно установяване на температурата в класните стаи. 10-11 градуса е в класните стаи. Има предписание директорите да предприемат необходимите мерки за създаване на нормална обстановка за учебен процес. В СУ "Петко Рачов Славейков" също са измерени с лаборатория по-ниски температури. Там има предписание."

Тревожно е положението в професионална техническа гимназия "Васил Левски", където е възникнала авария на отоплителен котел.

"Сега карат с половината мощност на единия котел, което е крайно незадоволително. В един момент днес там беше лаборатория, като излязат резултатите и те ще получат предписание. Около 10 градуса е температурата там, доста студено."

Под оптималните 18 градуса са отчетени също в училищата "Христо Ботев", "Софроний Врачански" и "Отец Паисий". Днес там ще има нови замервания с лаборатория. Без проблеми са училище "Иван Вазов" и гимназиите "Проф. д-р Асен Златаров", "Михалаки Георгиев" и "Екзарх Антим I".

Във всички видински училища часовете са намалени на 20 минути. Затварянето е крайна мярка, но законът дава право, ако учебните заведения не намерят решение на възникналите проблеми, Здравната инспекция да я приложи, обясни д-р Петров.
print Отпечатай
Вижте още

Нуждаещи се във Видин получиха помощ

Хранителни продукти в централния пункт на Българския червен кръст във Видин раздаваха днес. Помощта е по програмата за подпомагане на най- нуждаещите се хора.  "От 3-4 години получавам, хубава е... И да не сме доволни, няма на кой да се оплачем. Добре е къде дават... Миналия път беше много прясно и много хубаво- вафлички и други работи, пресничко,..

публикувано на 21.02.17 в 13:45

Жители на врачански села алармираха за опасен мост по Е-79

Мост по международния път Е79, по който на ден минават по хиляди превозни средства, се разпада, алармираха местните хора. Пътното съоръжение се намира край разклона за криводолското село Краводер . Според жителите там, които са подали и сигнал до тел.112, ако държавата не обърне внимание, съвсем скоро мостът ще се срути и ще предизвика..

публикувано на 21.02.17 в 12:00

Иван Аспарухов води 2 листи в Северозапада

Иван Аспарухов е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията между АБВ и Движение 21 във Врачанско . Дългогодишният кмет на Мездра и ексзаместник-министър на регионалното развитие обаче е и първи в списъка с кандидати във Видинско , стана ясно днес, когато Аспарухов внесе документите за листата във Враца. „Регистрирахме..

публикувано на 21.02.17 в 10:53

Полицията разследва смъртен случай във Видин

65-годишен жител на видинския квартал "Нов път" е починал в Центъра за спешна медицинска помощ вчера вечерта, където е докаран три часа по-рано. Сигналът е подаден в полицията от дежурен лекар. Досъдебно производство е образувано в Районното управление във Видин . 

публикувано на 21.02.17 в 09:56

Бивш депутат стана зам.-областен на Враца

Бившият врачански депутат от БСП Димитър Гъндев е новият заместник-областен управител на Враца. Заповедта за назначението му е издадена в края на миналата седмица от служебния кабинет.  Губернаторът Момчил Младенов, който беше помолен за коментар, запази спокойствие и обеща да каже каква е ситуацията във вторник, за когато е насрочил брифинг. В петък..

публикувано на 21.02.17 в 08:23
Новото лед осветление в тунел „Ечемишка”

Инспекция на тунелите ще затруднява движението по "Хемус"

През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите "Люлин" и "Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от пътната агенция, както и от Университета по архитектура, строителство..

публикувано на 21.02.17 в 08:19