Измериха 10 градуса в класни стаи във Видин

Снимка: БГНЕС

Едва 10-11 градуса достигат температурите в някои видински училища, установи проверка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в първия учебен ден след ваканцията. Сред най-проблемните са Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и училище "Петко Рачов Славейков", обясни д-р Антон Петров, директор на дирекция "Обществено здраве" в РЗИ:

"Поради постъпила жалба от гимназията с преподаване на чужди езици от ученик, там беше извършен и лабораторен контрол за точно установяване на температурата в класните стаи. 10-11 градуса е в класните стаи. Има предписание директорите да предприемат необходимите мерки за създаване на нормална обстановка за учебен процес. В СУ "Петко Рачов Славейков" също са измерени с лаборатория по-ниски температури. Там има предписание."

Тревожно е положението в професионална техническа гимназия "Васил Левски", където е възникнала авария на отоплителен котел.

"Сега карат с половината мощност на единия котел, което е крайно незадоволително. В един момент днес там беше лаборатория, като излязат резултатите и те ще получат предписание. Около 10 градуса е температурата там, доста студено."

Под оптималните 18 градуса са отчетени също в училищата "Христо Ботев", "Софроний Врачански" и "Отец Паисий". Днес там ще има нови замервания с лаборатория. Без проблеми са училище "Иван Вазов" и гимназиите "Проф. д-р Асен Златаров", "Михалаки Георгиев" и "Екзарх Антим I".

Във всички видински училища часовете са намалени на 20 минути. Затварянето е крайна мярка, но законът дава право, ако учебните заведения не намерят решение на възникналите проблеми, Здравната инспекция да я приложи, обясни д-р Петров.
print Отпечатай
Вижте още

Път и параклис поискаха жители на селата Върбица и Вировско от кмета на Враца

Жители на врачанските села Върбица и Вировско се срещнаха с кмета на Община Враца Калин Каменов , в рамките на изнесени приемни в населените места. На срещите присъстваха още директорите на дирекции в Общината Десислава Нешева и Нина Калеева, представители на дирекция "Бюро по труда" и "Социално подпомагане", както и началник район "ВиК..

публикувано на 28.04.17 в 16:33

В Мездра отбелязаха Европейския ден на солидарността между поколенията

Денят на солидарността между поколенията бе отбелязан в Мездра. Представители на БЧК, БМЧК и Дома за стари хора  засадиха заедно в градинката при бюст-паметника на Васил Левски декоративни храсти - евонимус. Наталия Христова, директор на Общинския център за социални услуги и дейности и председател на Общинската организация на БЧК, благодари на..

публикувано на 28.04.17 в 16:25

Българска кукла в носия донесе успех на видински ученици

Видински ученици постигнаха успех в състезанието "Най-добра учебна компания", организирано от "Джуниър Ачийвмънт- България", което се проведе във Враца. 23 учебни компании от 10 различни училища в Северна и Западна България се включиха в надпреварата, каза за Радио Видин една от участничките в класиралите се компании- Вероника Младенова от 11..

публикувано на 28.04.17 в 15:39

Отчетно събрание на Ловно-рибарския съюз в Белоградчик

Ловно-рибарски съюз "Сокол" – Белоградчик ще проведе своето отчетно събрание, от 17 часа на 28 април. Председателят на съюза Велизар Велизаров ще представи отчет на изминалия ловен сезон и дейността на сдружението. През изминалата година са изразходвани 10 хил. лв. за закупуване на фураж и обработване на дивечови ниви. На събранието ще..

публикувано на 28.04.17 в 15:27
Ивайло Стоянов се класира за трета олимпиада.

Ученик рекордьор от Видин отива на трета олимпиада

Ивайло Стоянов от Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" -Видин се класира за националния кръг на олимпиадата по Математическа лингвистика. Постижението е уникално, защото за 11-класника това е трета олимпиада за тази учебна година, след класирането му по география и икономика и биология и здравно образование. Ученикът е..

публикувано на 28.04.17 в 14:58

Три нови приемни семейства във Врачанско

Шест приемни семейства във Врачанско са били извадени от списъците на Регионална дирекция "Социално подпомагане" , съобщиха от институцията. По всяка вероятност те повече няма да отглеждат деца срещу заплащане. Три от семействата сами са подали заявление, че не желаят да предоставят повече услугата. Една фамилия пък е отпаднала от..

публикувано на 28.04.17 в 14:31