Измериха 10 градуса в класни стаи във Видин

Снимка: БГНЕС

Едва 10-11 градуса достигат температурите в някои видински училища, установи проверка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в първия учебен ден след ваканцията. Сред най-проблемните са Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и училище "Петко Рачов Славейков", обясни д-р Антон Петров, директор на дирекция "Обществено здраве" в РЗИ:

"Поради постъпила жалба от гимназията с преподаване на чужди езици от ученик, там беше извършен и лабораторен контрол за точно установяване на температурата в класните стаи. 10-11 градуса е в класните стаи. Има предписание директорите да предприемат необходимите мерки за създаване на нормална обстановка за учебен процес. В СУ "Петко Рачов Славейков" също са измерени с лаборатория по-ниски температури. Там има предписание."

Тревожно е положението в професионална техническа гимназия "Васил Левски", където е възникнала авария на отоплителен котел.

"Сега карат с половината мощност на единия котел, което е крайно незадоволително. В един момент днес там беше лаборатория, като излязат резултатите и те ще получат предписание. Около 10 градуса е температурата там, доста студено."

Под оптималните 18 градуса са отчетени също в училищата "Христо Ботев", "Софроний Врачански" и "Отец Паисий". Днес там ще има нови замервания с лаборатория. Без проблеми са училище "Иван Вазов" и гимназиите "Проф. д-р Асен Златаров", "Михалаки Георгиев" и "Екзарх Антим I".

Във всички видински училища часовете са намалени на 20 минути. Затварянето е крайна мярка, но законът дава право, ако учебните заведения не намерят решение на възникналите проблеми, Здравната инспекция да я приложи, обясни д-р Петров.
print Отпечатай
Вижте още

Снимката на 23 януари 2017 година

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км . Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Възстановено е движението в тунел "Ечемишка" на Автомагистрала "Хемус". Движението бе временно ограничено в посока София, поради..

публикувано на 23.01.17 в 17:50
Кметът на Монтана Златко Живков представи проектобюджета за 2017 г. преди утрешното публично обсъждане на финансовата рамка.

Близо 35 милиона е проектобюджетът на Монтана

„Започваме 2017 година като планираме бюджет на община Монтана , с най-високите приходи и разходи досега” , заяви кметът Златко Живков . Днес той представи финансовата рамка на общината пред общински съветници и журналисти. Близо 35 милиона лева е рамката на проектобюджета, което с 2,5 милиона повече отколкото миналата година...

публикувано на 23.01.17 в 17:03

15 километра е опашката от тирове за Дунав мост 2

Опашката от тежкотоварни автомобили към граничен пункт „Дунав мост 2“ на изход от страната вече е повече от 15 км. Шофьорите, които последни са се наредили не се надяват, че ще минат за по-кратко време от 10 часа. Температурата навън е минусова, а освен чакането, към проблемите се прибавя и разходът на гориво.  "Около 300-400 грама на час, печката..

публикувано на 23.01.17 в 16:00

Общинският съвет ще решава за сливане на две училища във Видин

Предложение от кмета на Видин Огнян Ценков за сливане на училищата "Христо Ботев" и "Отец Паисий" в града, като приемно учебно заведение да стане "Отец Паисий", ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет. Това решиха 11-те постоянни комисии към местния парламент, които проведоха заседания днес. Заместник кметът Венци Пасков представи..

публикувано на 23.01.17 в 15:30
Св. Синод

Ясни са кандидатите за Врачански митрополит

Светият Синод определи имената на епископите, които ще участват в избора за нов Врачански митрополит . Това са: Месемврийски епископ Яков, Велички епископ Сионий, Драговитийски епископ Даниил, Главиницки епископ Йоан, Браницки епископ Григорий, Белоградчишки епископ Поликарп, Агатополски епископ Йеротей, Мелнишки епископ Герасим. Предстои наместникът на..

публикувано на 23.01.17 в 14:58

Запалиха колата на футболен мениджър от Враца

Служебната кола на футболния мениджър Данаил Петков е изгоряла тази сутрин. Информация за огнената вендета беше подадена с извънредно съобщение към официалния полицейски бюлетин. В краткото описание на престъплението пише, че 5 минути преди 2 часа сутринта на тел.112 е подаден сигнал за горящ лек автомобил на ул. „Арда“ във Враца . Изпратената..

публикувано на 23.01.17 в 14:25