Раздадоха наградите "Пожарникар на годината" във Видин

Снимка: Радио Видин

Награждаването на победителите в областния етап от ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината" се състоя днес във ВидинПобедител в подраздел "Ръководен състав" е старши инспектор Филип Филипов, началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)- Видин. Под негово ръководство групата е осъществила множество проверки, при които са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила. 

"Ст. инспектор Филипов започва работа в системата на МВР през 2000 г. Отличен професионалист, ръководещ с вещина и авторитет групата в РС ПБЗН-Видин. Инспекторът участва активно в обучения по пожарна безопасност в училища и детски градини, както и в провеждане на занятия по евакуация на ученици, учители и помощен персонал. През 2016 г., ръководената от него група извършила 46 комплексни проверки, 199 контролни проверки и 602 тематични проверки, при което са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила", съобщават от областната дирекция на МВР.

Победител в подраздел "Младши изпълнителски състав" е младши инспектор Сашо Петров, водач на специален автомобил II-ра степен и пожарникар, водач на подемнотранспортни машини в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" във видинската пожарна. 


"Той е един от водещите служители, които осъществяват аварийно-спасителни дейности с използване на алпийски техники. През месец август м.г., в екстремни условия взима правилно решение и благодарение на отличната си алпийска подготовка, успява да предотврати опит за самоубийство. Тогава е награден от началника на РС ПБЗН - Видин с „Писмена похвала”, съобщават още от ОДМВР.


Победител в категория "Отличени в националния конкурс "Пожарникар на годината" е Николай Цолов, председател на Управителния съвет на Свободен младежки център Видин, който изказа своето задоволство от съвместната си работа с видинските институции. Под негово ръководство са разработени и одобрени за финансиране два трансгранични проекта, с които ще бъде подпомогната превантивната дейност на структурите на пожарна безопасност и защита на населението във Видинска област.

СнимкаПобедителите бяха наградени на тържествена церемония от комисар Станислав Генчев – директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин, който им връчи грамоти и плакети.

"Предизвикателствата, които стояха пред нашите колеги продължават да стоят и днес на дневен ред. Благодарение на мъжеството им не допуснахме сериозни материални щети. Тази година Комисията не излъчи комплексен победител поради това, че ние считаме, че пожарникарската работа е комплексна и екипна. Решихме да наградим наши колеги, които имат трайни и значителни успехи през годините" - заяви комисар Станислав Генчев.

Старши комисар Янко Янколов, директор на Областната дирекция на МВР Видин, съобщи на днешната церемония за нова съвместна инициатива, която предстои да бъде реализирана между РСПБЗН и видинската полиция: 

"Съвместно със служителите от видинската пожарна ще посещаваме по- малките населени места и ще запознаваме местното население с рисковете от телефонни измами и възникване на пожари в частните имоти."

Победителите в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината" бяха излъчени след като комисия разгледа номинациите, оценките и информациите за работата на служителите, постъпили от съответните структури на дирекцията и оцени дейността им по постигнати резултати. 


Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината”има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението. Конкурсът се провежда в две категории: І Категория – „Пожарникари на годината”и ІІ Категория – „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината”. В категория „Пожарникари на годината”, конкурсът се провежда по комплексни показатели сред държавните служители от основните направления на дейност на ГДПБЗН и има следните раздели: А/ „Пожарникар на годината – комплексен победител”; Б/ „Пожарникари на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”; В/ „Пожарникари на годината” от направление „Контролна дейност”и Г/ „Пожарникари на годината” от направление „Превенция”.


 

Вижте още

Белоградчик посрещна чудотворна икона

Точно в 10.00 часа в храма „Свети великомъченик Георги Победоносец” в Белоградчик пристигна чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница. Пред църквата вече чакаха миряни, дошли да се поклонят пред светинята. Протойерей Рафаил, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия отслужи молебен. Църквата бързо се изпълни с желаещи да..

публикувано на 23.10.18 в 11:25

„Надежда пътува” с безплатни прегледи в Козлодуй

На 2 ноември 2018 г. ще бъде реализиран вторият етап от инициативата „Надежда пътува”. Тя има за цел да предостави безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони на България. Миналата година тази възможност получиха над 40 двойки от гр. Видин. Сега дестинацията..

публикувано на 23.10.18 в 11:04

Полицията разследва лекар във Враца

Преписка за документно престъпление е образувана във Враца след проверка вчера в кабинет по детски болести в града, ползван от специалист извън болнична медицинска помощ. Служителите на реда са иззели  46 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от лекаря , и с положени подписи за пациент, удостоверяващи извършени медицински..

публикувано на 23.10.18 в 10:55

Училища в Монтанско ще имат безжичен интернет

19 училища в област Монтана ще имат безжичен интернет . С решение на Министерски съвет са одобрени средства за изграждане и развитие на безжични мрежи в държавни и общински учебни заведения. Директорите на училищата трябва да проведат процедура по избор на потенциален изпълнител за изграждане на безжична мрежа, като избраната оферта следва..

публикувано на 23.10.18 в 10:03

Болницата в Монтана разкрива диагностичен център

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана разкрива като свое дъщерно дружество медицински център , който отваря врати на територията на най-голямата областна болница в Северозапада, съобщават от лечебното заведение. Новият медицински център „Д-р Стамен Илиев“ ЕООД  има сключен договор със Здравната каса за предоставяне на дейности в доболничната..

публикувано на 23.10.18 в 09:56

Бус с 19 кюрди опита да премине границата при Оряхово-Бекет

Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през ферибота между Оряхово и Бекет . 19 чужденци, натоварени в микробус, управляван от сърбин, е опитал да премине през граничния контролно-пропускателен пункт на път към Румъния, но са били спрени от граничните власти в неделя. От Районната прокуратура в Оряхово потвърдиха..

публикувано на 23.10.18 в 08:00