Раздадоха наградите "Пожарникар на годината" във Видин

Снимка: Радио Видин

Награждаването на победителите в областния етап от ежегодния Национален конкурс "Пожарникар на годината" се състоя днес във ВидинПобедител в подраздел "Ръководен състав" е старши инспектор Филип Филипов, началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН)- Видин. Под негово ръководство групата е осъществила множество проверки, при които са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила. 

"Ст. инспектор Филипов започва работа в системата на МВР през 2000 г. Отличен професионалист, ръководещ с вещина и авторитет групата в РС ПБЗН-Видин. Инспекторът участва активно в обучения по пожарна безопасност в училища и детски градини, както и в провеждане на занятия по евакуация на ученици, учители и помощен персонал. През 2016 г., ръководената от него група извършила 46 комплексни проверки, 199 контролни проверки и 602 тематични проверки, при което са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила", съобщават от областната дирекция на МВР.

Победител в подраздел "Младши изпълнителски състав" е младши инспектор Сашо Петров, водач на специален автомобил II-ра степен и пожарникар, водач на подемнотранспортни машини в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" във видинската пожарна. 


"Той е един от водещите служители, които осъществяват аварийно-спасителни дейности с използване на алпийски техники. През месец август м.г., в екстремни условия взима правилно решение и благодарение на отличната си алпийска подготовка, успява да предотврати опит за самоубийство. Тогава е награден от началника на РС ПБЗН - Видин с „Писмена похвала”, съобщават още от ОДМВР.


Победител в категория "Отличени в националния конкурс "Пожарникар на годината" е Николай Цолов, председател на Управителния съвет на Свободен младежки център Видин, който изказа своето задоволство от съвместната си работа с видинските институции. Под негово ръководство са разработени и одобрени за финансиране два трансгранични проекта, с които ще бъде подпомогната превантивната дейност на структурите на пожарна безопасност и защита на населението във Видинска област.

СнимкаПобедителите бяха наградени на тържествена церемония от комисар Станислав Генчев – директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин, който им връчи грамоти и плакети.

"Предизвикателствата, които стояха пред нашите колеги продължават да стоят и днес на дневен ред. Благодарение на мъжеството им не допуснахме сериозни материални щети. Тази година Комисията не излъчи комплексен победител поради това, че ние считаме, че пожарникарската работа е комплексна и екипна. Решихме да наградим наши колеги, които имат трайни и значителни успехи през годините" - заяви комисар Станислав Генчев.

Старши комисар Янко Янколов, директор на Областната дирекция на МВР Видин, съобщи на днешната церемония за нова съвместна инициатива, която предстои да бъде реализирана между РСПБЗН и видинската полиция: 

"Съвместно със служителите от видинската пожарна ще посещаваме по- малките населени места и ще запознаваме местното население с рисковете от телефонни измами и възникване на пожари в частните имоти."

Победителите в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината" бяха излъчени след като комисия разгледа номинациите, оценките и информациите за работата на служителите, постъпили от съответните структури на дирекцията и оцени дейността им по постигнати резултати. 


Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината”има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението. Конкурсът се провежда в две категории: І Категория – „Пожарникари на годината”и ІІ Категория – „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината”. В категория „Пожарникари на годината”, конкурсът се провежда по комплексни показатели сред държавните служители от основните направления на дейност на ГДПБЗН и има следните раздели: А/ „Пожарникар на годината – комплексен победител”; Б/ „Пожарникари на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”; В/ „Пожарникари на годината” от направление „Контролна дейност”и Г/ „Пожарникари на годината” от направление „Превенция”.


 

Вижте още

Испански гражданин е обявен за издирване за кражби в село Бутан

Районна прокуратура- Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Х.К., испански гражданин, обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в село Бутан, община Козлодуй. Той е бил привлечен задочно в качеството на обвиняем през ноември 2017 година. В периода от 18.01.2016 г. до 12.09.2016 г. обвиняемият е..

публикувано на 19.01.18 в 12:19

Повече семейства от Монтана са получили средства от лихвоточки през последните две години

Четири пъти повече семейства са получили средства от лихвоточки за жилища през последните две години в Монтана. 132 семейства, притежатели на многогодишни жилищно- спестовни влогове от община Монтана са компенсирани със 733 хиляди лева през последните две години. Още 529 жители на общината ще могат да получат средства от специализирания фонд, ако..

публикувано на 19.01.18 в 12:08

Видинската полиция задържа шофирали след употреба на алкохол

Двама водачи на леки автомобили, шофирали след употреба на алкохол са задържани късно снощи в полицейския арест. Около 23.20 часа на ул."Теодосий Търновски" в областния град, униформени спрели за проверка "Хюндай", шофиран от 36-годишен видинчанин /И.П./. Проверката с дрегер отчела показание 1.37 промила . Мъжът отказал кръвна проба. По случая е..

публикувано на 19.01.18 в 11:36

Дрога откри полицията във Враца

По време на специализирана полицейска операция в град Враца, в ж.к."Младост" е задържано лицето Т.Т., на 34 години. При извършения обиск на врачанина e намерено бяло прахообразно вещество- амфетамин . Мъжът е задържан в РУ- Враца. Образувано е бързо производство. В хода на операцията е извършено претърсване в апартамент в същия комплекс, обитаван от..

публикувано на 19.01.18 в 10:58

Зачестяват опитите за телефонни измами

До момента във видинската полиция няма получени сигнали за реализирани измами по телефона и осъществени плащания, но опитите на измамниците продължават. Вчера са предотвратени шест телефонни измами от служители на районното управление във Видин. Много жители на областния град сигнализираха в полицията за получени обаждания с отправени искания за пари...

публикувано на 19.01.18 в 09:48

Ново село ще отбележи Бабинден

Народно читалище "Земеделец" в Ново село ще отбележи днес, 19 януари, Бабинден. Празникът ще започне с хоро на мегдана още в 11 часа, за което ще се погрижи Балейската духова музика. След това жените ще отидат в дома на "бабата" д-р Наташа Петкова, за да я вземат оттам и отново с хоро да се върнат на площада. Шествието от жени ще води младата майка Елица..

публикувано на 19.01.18 в 09:36