Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели на Радио ВИДНИ: Тези 8 години да се превърнат поне в 80

| обновено на 01.03.17 в 15:58
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН
Радио ВИДИН празнува своя осми рожден ден в компанията на някои от най-емблематичните и харесвани от слушателите гости. Те отдавна са се превърнали в наши приятели, с които търсим среща и в делник, и в празник. 

Царицата на комедията Татяна Лолова бе един от най-усмихнатите ни гости през изминалата година. Тя бе във Видин по повод снимките на филма "Лили и рибката". Днес, на рождения ден на Радио ВИДИН, голямата Татяна Лолова отново ни дари с усмивката си:

Снимка"БНР навърши 82 години. Вие навършвате 8 години. Това е възрастта, в която вече сте зрели, в която сте обичани не само от видинчани, които ви слушат. Аз съм човек, който обича радиото. От радиото е започнала моята връзка със света, а видинското радио ме свързва с Видин - град, много обичан от мен. С цялото си сърце винаги ви желая, много успех, много постижения, много желание на всички да посетят Видин и да останат при Бабини Видини кули... Аз не съм от хората, които карат тези, заминали за градове, които им се струват по-красиви, да се връщат. Искам просто Видин винаги да бъде пълен с красиви, умни, работливи, задоволени, щастливи и привлекателни хора. 

За това нещо мисля, че голяма роля ще играе Радиото, щом се е родило на 1 март - български празник най-весел, най-безотговорен и най-щастлив... Татяна Лолова е един човек, който е познат с усмивката си. Знайте, че моята усмивка е отправена към вас с много обич и най-хубави пожелания."

СнимкаОперната прима, родом от Враца, Цветелина Малджанска ни завладя при гостуването си през януари не само с пеенето, но и с говоренето си. Нашият радиопразник е повод отново да се чуем, дни преди новото ѝ турне в чужбина, и часове преди поредната репетиция:

"Желая много здраве, лично щастие на всички вас, които работите в това радио, и нови творчески перспективи, и дълъг живот на вашето радио. Хората в този край са прекрасни и заслужават да им се случват хубави неща, а вие сте едно от тези неща."

Председателят на дружеството на писателите в Монтана и главен редактор на алманаха за литература, изкуство и култура "Огоста" Мартен Калеев също не забрави деня на Радио ВИДИН. Ето какво ни пожела майсторът на словото, който винаги знае как да провокира читателя:

"Пожелавам ви в творчески план да греете над Северозапада, пък и в Сръбско и Влашко като истинска и симпатична българска усмивка. Защото усмивките не остаряват. Бъдете усмивката, която ни държи живи чрез топлотата и приятелството. Честит празник и наздраве! И внимавайте! Много е чувствителен българският дух, той е много крехък и зная, че вие ще намерите онази нежност, с която да го подкрепите и защитавате през времето!"

Райна Димитрова, секретар на клуб "Това сме ние" и председател на пенсионерски клуб "Златна есен" във Видин отправи поздрав и написа стихотворение по повод празника ни:

Снимка"За 8-ия рожден ден на Радио ВИДИН пожелавам безкрайно много да се излъчва предаването на Радио ВИДИН. Пожелавам дълго и безкрайно във вековете да го има нашето Радио ВИДИН."

Ангел Ангелов с Юнашкия тиган, който бе част от 6-ия рожден ден на Радио ВИДИН, също ни поздрави:

"8 години вече е една доста разумна възраст. Големи моми и юнаци отрастват професионално в радиото. Аз ви наблюдавам, че освен големи, сте и достатъчно луди. Така че, запазете лудостта си в професионализма и забавлявайте, и формирайте хората по начин, по който го правите вече толкова години."

Един голям приятел на Видин и на Радио ВИДИН, писателят Владимир Зарев, който е и член на обществения съвет на БНР, ни пожела: 

Снимка"Радио ВИДИН е едно от най-хубавите неща, които ме свързват с града. То е част от хората, които познавам и които обичам в този град, с които прекарвам много време в мислите си, а понякога и заедно на живо. Радио ВИДИН е част от атмосферата на града, от неговите улици, от особеното му ухание, от всичко това, което помня от детството си. Радио ВИДИН е част от реката, която преминава и през мен вече толкова години. Ето защо позволете ми да изкажа своята благодарност към Радио ВИДИН и да пожелая тези 8 години да се превърнат поне в 80."





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50