Видински ученици ще обменят опит в чужбина

Снимка: ПГТ "Михалаки Георгиев"

Ученици от Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев"-Видин ще проведат производствената си практика в град Гранада, Испания. В групата участват 20 ученици, обучаващи се в професионалните направления "Хотелиерство", "Ресторантьорство и кетъринг" и "Готвач", каза директорът на училището Евлогия Манджукова
"Това е по проект за провеждане на производствен стаж с партньорска организация в Испания. Престоят в град Гранада ще бъде 20 дни и ще се върнат в навечерието на Великден. За Испания пътуват 20 ученици и двама учители."
Групата от Видин ще замине за Испания на 25 март. Производственият стаж ще започне на следващия ден, добави Евлогия Манджукова.
Ученици и учители от гимназията ще посетят и турския град Анталия, където в продължение на седмица ще участват в обмяна на опит на тема "Приемане на различните чужденци, мигранти и хора с различни вероизповедания". Гимназистите ще посетят учебни часове в училище в Анталия. Трима ученици и двама учители от Професионалната гимназия по туризъм са включени в групата, съобщи директорът Евлогия Манджукова:
"Идеята е в часовете да наблюдават как се преодоляват различните стереотипи по време на преподаване на учебния материал и как се работи в паралелки, в които има ученици от различни етноси или с различни вероизповедания. Всичко, което ще се прави е подчинено на темата за работата с представители от различни етноси в клас и как се преодоляват стереотипите, тъй като в нашето училище има дете, което е от Сирия, бежанец и то е включено в групата, която ще пътува до Турция. Темата ще бъде за преодоляване на тези затруднения, когато децата не владеят добре езика на съответната страна, как се преодоляват трудностите в класната стая."
Партньори на видинската гимназия са учебни заведения от Турция, Румъния и Италия.

Вижте още

Снимката на 16 октомври 2018 година

Несъответствие между търсенето и предлагането на работна сила в региона , липса на правопропорционална връзка между потребностите от работна сила и план-приема в средното образование, нeпpaвилнo paзпpeдeлeниe мeждy пpaĸтиĸa и тeopия в професионалните училища. Това са изводите от проучване на потребностите на работодателите от област Видин, което бе..

публикувано на 16.10.18 в 17:45
Дилян Димитров, народен представител (вляво) и Росен Белчев, областен управител на Монтана

Искат нов граничен пункт със Сърбия в Монтанско

Народен представител и областен управител искат пари от държавния бюджет за 2019 година за нов граничен контролно-пропускателен пункт над монтанското село Дива Слатина .  “Средствата ще са нужни за предпроектно проучване и проект на ново КПП със Сърбия в местността “Каца камък” , съобщи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров . По темата основно се е..

публикувано на 16.10.18 в 16:02

Събират пакети за нуждаещи се в Северозапада

Продължава кампанията за набиране на трайни хранителни продукти за възрастни хора от българските села, като пунктът е в столицата. 100 пакета са раздадени във  Врачанско . Предстои да се направи дарение и на нуждаещи се от областите Видин и Монтана . "Имаме събраните продукти, но ни трябват хора, които да се включат в раздаването от адрес на адрес..

публикувано на 16.10.18 в 15:55

Чудотворна икона идва в Северозапада 

Чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница ще пристигне утре, 17 октомври, от Украйна в храма "Св. Св. Кирил и Методий" в Монтана . Видинският митрополит Даниил и свещеничеството от Монтана ще посрещнат тържествено светинята. За това съобщи ставрофорен свещеноиконом Емил Ангелов : "В четири и половина тържествено ще бъде посрещната..

публикувано на 16.10.18 в 15:08
Екипът на клиниката за лечение на зависимости във Видин.

Успешен модел за лечение на зависимости прилагат във Видин

Над 50 души са потърсили лечение в клиниката за терапия на зависимости във Видин за последните две години. Към момента 29 души са устойчиво приобщени към модела на лечение на опиева зависимост. Това каза ръководителят на екипа от специалисти д-р Румен Димитров по повод навършването на две години от откриването на клиниката: "За този 2-годишен..

публикувано на 16.10.18 в 14:48

Откриха над 6700 кутии нелегални цигари на Дунав мост 2

134 660 къса (6733 кутии) цигари откриха митнически служители в района на Дунав мост 2 , съобщават от Агенция "Митници". На 13 октомври мобилен екип на Митница Лом спира за проверка товарен автомобил с унгарска регистрация, превозващ пратки за различни държави от Европейския съюз. При извършената проверка митническите служители установяват, че..

публикувано на 16.10.18 в 11:57