"Малките звездички" от 19.03.2017 година

Снимка: Десислава Андреева

"Малките звездички"- доверяват ни се всички - децата от трета група на детската градина "Желязко Попниколов", ставаме част от тяхното личностно израстване, озаглавихме темата: "Аз преди и сега, а след това....?" Слушайте ни, защото там, където има деца, има и веселба!

print Отпечатай
Вижте още
Янка Маринова и Цеца Маркова (от ляво надясно)

Цеца Маркова: "Да си селски учител е гордост!"

Последният четвъртък на месеца в „Думата имат старейшините“ е запазеното място за „На раздумка с Яна“ . Днес Янка Маринова ни среща с дългогодишната селска учителка, както казва в представянето си Цеца Маркова , и то с особена гордост. Цеца Маркова е родом от видинското село Градец. Разказва за първото си професионално увлечение в техникума..

обновено на 30.03.17 в 19:51

В "Еко Свят" днес: планинско колоездене, туризъм и преброяване на врабчетата

Състезание с две дисциплини организира тази събота и неделя белоградчишкият велоклуб "Скала". В събота е планинското бягане, а в неделя- състезанието по колоездене. Организаторите очакват състезатели от цялата страна. Радио ВИДИН е медиен партньор и спонсор. На 1 април е маратонското бягане. Трасето е 18 километра. Бягането ще стартира от центъра на..

публикувано на 30.03.17 в 17:17
Автор на снимките: Сийка Тачева

За тъкането на икони и чипровските килими

През 2002 година потомствената килимарка Сийка Тачева от Чипровци изработва пано с образа на Божията майка с Младенеца, дарила с благодат и здраве много хора. Това копие на Чипровската Света Богородица се намира във Ватикана и е подарък за покойния вече папа Йоан Павел Втори. Наскоро уникалната тъкачка завърши и копие на чудотворната икона..

публикувано на 30.03.17 в 15:05
Българска хранителна банка разпределя храни за нуждаещи се в страната.

За по-малко храна на боклука и гладни хора

Министерствата на земеделието и храните, на труда и социалната политика и на финансите се обединиха около подзаконовата нормативна база за освобождаване от ДДС на дарените храни . Това съобщиха на брифинг омбудсманът Мая Манолова и служебните министри на земеделието и храните и на труда и социалната политика Христо Бозуков и Гълъб Донев. Срещата бе по..

публикувано на 30.03.17 в 13:03

Видинските "Северняци" - пазителите на корена

"Празник край реката" - под това мото премина концерта, посветен на 5-годишния юбилей на Фолклорна студия "Северняци". Реката, около която минават делниците и празниците ни. Празници, изпъстрени с багри и краски, с мелодии, в които са вплетени звуците, широтата, спокойствието и пълноводието на реката. "Северняци" отпазнуваха пет години искреност,..

публикувано на 30.03.17 в 12:16

Плюсове и минуси на бързите кредити

В последните години забелязваме бум на фирмите за бързи кредити. Те се появяват през 2006-2007 година и към момента са около 150 регистрирани. Всяка година фирмите за бързи кредити стават все повече и повече. Само във Видин са около седем. Брошурите им са навсякъде- в пощенските ни кутии, в кошчетата за боклук, по дърветата... Наличието на толкова много..

публикувано на 30.03.17 в 12:13