"Малките звездички" от 19.03.2017 година

Снимка: Десислава Андреева

"Малките звездички"- доверяват ни се всички - децата от трета група на детската градина "Желязко Попниколов", ставаме част от тяхното личностно израстване, озаглавихме темата: "Аз преди и сега, а след това....?" Слушайте ни, защото там, където има деца, има и веселба!

Вижте още

"Неделник" от 21 януари 2018 година

То януари ли е да го опишеш!!! Видно е по снимката на главния инженер на Радио ВИДИН , Светослав Цветанов (Svetoslav Tsvetanov) че имаме кокичета, а сняг не. Е, голяма работа. Природата знае какво да прави. Важното е, че няма неделя без "Неделник". "Неделник" брой 190 вече е на сайта. За начало ще си разтворим старите вестници за да усетим..

публикувано на 21.01.18 в 12:30

Който иска да види Бог, никой и нищо не може да го спре

Неделята, в която се намираме днес е Петнадесета неделя след Неделя подир Въздвижение. Днешната неделя  е посветена на евангелското събитие – срещата на Господ Иисус Христос със Закхей, началник на митарите и богат за онова време човек. Този евангелски разказ ни свидетелства, че за онзи, който търси Бога и иска да постигне..

публикувано на 21.01.18 в 08:00

8 години "Пица на парче" :)

Днес сме „шапка на тояга“, защото сме рожденички, юхууууу ;) Няма да ви казваме на колко ставаме, но преди 8 години като че ли бяхме по- хубави! И по- слаби ;) И по-...  Но, хайде, няма да казваме, ще го скрием! Темата днес: Нужно ли е хората да крият годините си? А килограмите? Комплекс ли е това или чиста проба суета? А някъде прочетох, че жените..

публикувано на 20.01.18 в 12:43

Бабинден - преди и сега

Днешният втори епизод от рубриката "Карта на времето" акцентира върху автентичната култура, бит и вярвания за самородният български празник Бабиден . Той се отбелязва на 8 януари или 21 януари по стар стил, а през 1951 година Бабиден е обявен за Ден на родилната помощ, на акушерките и на гинеколозите. Какви са легендите и поверията, свързани с..

публикувано на 19.01.18 в 17:50
Ферман от 1859 година попълни Списъка с уникални и особено ценни документи на

Ценни документи попълниха Видинския архив

Ново попълнение от ценни документи обогати видинския архив през последната година. Част от тях са включени в Списъка от уникални и особено ценни документи, други се очаква да го попълнят. Общата дължина на съхраняваните документи вече е 1 500 линейни метра, каза началникът на отдел "Държавен архив"-Видин Светлана Кръстева. "Фондовата наличност..

публикувано на 18.01.18 в 14:26

Видин избира "Песен на свети Валентин"

За 20-та поредна година Видин ще избере "Песен на св. Валентин" . Една от най-популярните младежки прояви в града ще се проведе на 12 февруари, каза Силвана Сюлейман от отдел "Култура" на Община Видин: "Община Видин ще продължи традицията и за поредна година ще организира този наистина атрактивен за младите видинчани конкурс. Всъщност тази година..

обновено на 18.01.18 в 12:23